Ajatuksia Suomen Cupista

Tervehdys!

Viimein odotettu Cup-taival alkoi siis lauantaina ja pieni epävarmuus joukkueen valmiudesta osoittautui täysin turhaksi.

Edessä oli kolme ennalta helpohkoa ottelua.

Numerot 10-0 SaVe, 3-0 Greasers ja 7-1 Pandoista kertovat melkein kaiken tarvittavan, mutta tapa jolla joukkue dominoi pelejä oli lupauksia antava.

Pelinrakentelusta: se oli kaikissa peleissä tänään hyvää. Pallo liikkui nopeasti ja malttia hyökkäyksien rakenteluun löytyi. Ja vaikka vastustajat sumputtivatkin melkein koko ajan viidellä pelaajalla maalin edustan, niin saatiin puhkottua puolustus aika ajoin puhki todella hienosti.

Puolustuspelistä: oma pakka pysyi koko turnauksen ajan hyvin kasassa. 20 vetoa omaa maalia kohti kolmessa pelissä on salibandyssä hyvä suoritus. Tälläisellä puolustuspelillä ei voi kun tulla hyvää tulosta. Jos noin vähän tulee vetoja, niin Valtin hyvää maalivahtikolmikkoa ei hirveän useasti silloin yllätetä.

Turnauksen parasta antia itselleni oli joukueen rautainen asenne. Oli tilanne mikä tahansa niin tämä joukkue vetää koko ajan sata lasissa. Johtuuko tämä sitten kovasta kilpailusta vai hyvästä joukkueen kemiasta – pääasia että asennetta löytyy!

Cupin onnistujiin lasken itse koko joukkueen. Muutama pelaaja, Remes, Knuutila, Kosonen, Termonen ja Kontinen ottivat  isoimmat tehot, mutta joukkueurheilussahan se on ihan sama kuka ne tehopisteet tekee. Ja molemmille maalivahdeille, Tallqvistille ja Iisakallekin voi antaa erittäin hyvät arvosanat nollapelien johdosta.

Tällä kertaa vastustajilla ei rahkeet riittänyt Valtin kiusaamiseen, mutta joukkueemme kiittää silti jokaista joukkuetta hyvähenkisistä koitoksista.

Lohkovoitto siis irtosi. Tämä oli Cupin jatkon kannalta tärkeää, koska kakkossija olis merkinnyt huomattavasti kovempaa lohkoa.

Nyt vastaan tulee ainakin lohkovoittajat Derius ja SB-97, kun taas kakkossija olisi tuonut M-Teamin ja Tiikerit Valtin seuraksi. Helppoa ei varmasti tule tästäkään lohkosta kahden joukkoon mennä, ja varsinkaan lohkoa voittamaan, sillä ainakin Derius on ennakkotietojen mukaan kova joukkue.

Seuraava Cup-turnaus siis pelataan kahden viikon kuluttua. Tässä on nyt hyvää aikaa harjoitella ja alkaa keskittymään huolella seuraaviin koitoksiin. Seuraavalla kierroksella tulee olemaan jo aivan eri meininki pelissä, se on varma.

Tässä vielä ennakkokaavailut toisen kierroksen lohkoista..

1. Lohko     M-Team, Tiikerit, SaVe/Greasers, FLOB.

2. Lohko     Valtti, Derius, SB-97, Matinkylä

3. Lohko     GrIFK, LoSB, Ylhäs II, IKHTYS.

4. Lohko     Kaneetti, Höysä, FBC Elit, KD

Sami Martikainen