YleX Cup 2008, 2. kierros

20.9.2008 – YleX Cup, 2. kierros
Ruskeasuo, kentät 2 ja 3

Lohko 2.
Puotinkylän Valtti (II-div)
Derius (II-div)
SB-97 (II-div)
Matinkylä SBK (III-div)

Valtti jatkaa urakkaansa Suomen Cupissa tänään lauantaina pelattavalla toisella kierroksella. Lohko 2 näyttää ennakolta erittäin tiukalle, sillä lohkoon osui peräti kolme 2-divisioonassa alkavalla kaudella pelaavaa joukkuetta ja lohkon täydentää vielä viime kaudella kakkosta tahkonnut Matinkylä.

Derius on Valtille tuttu vastus toissa kaudelta, jolloin joukkueet pelasivat samassa lohkossa kakkosta ja jokelalaiset tekevätkin tälle kaudelle taas paluun kakkoseen vahvistettuaan kokoonpanoaan kolmosessa vietetyn kauden jälkeen. Järvenpääläinen SB-97 nousi niinikään tälle kaudelle kakkoseen ja pelaa Deriuksen kanssa samassa lohkossa. Matinkylä päätti useamman kauden kestäneen visiittinsä kakkosessa romahtaen viime kaudella lohkossaan viimeiseksi, keräten vain kaksi voittoa koko kauden aikana pudoten kolmoseen. Sekä Derius että SB-97 voittivat 1. kierroksen lohkonsa puhtaalla pelillä ja Matinkylä sijoittui omassa lohkossaan pirteillä otteilla kakkoseksi heti Tikkurilan Tiikereiden jälkeen.

Odotettavissa on siis kolme kovaa peliä, joissa vastus on varmasti tuplasti kovempi kuin ensimmäisellä kierroksella. Ennakkokaavailuissa Valtti nostettaneen monen mielestä jälleen lohkon ennakkosuosikiksi ja paperilla viime vuotisia sarjataulukoita tutkaillessa näin varmasti voidaan ennakoida. Lohkon kolme muuta joukkuetta tulevat kuitenkin tänään varmasti taistelemaan yhtälailla lohkon kärkipaikasta ja päivän kunto ja asenne kaukalossa ratkaisee pitkälti mitkä kaksi joukkuetta jatkavat lohkosta kolmannelle kierrokselle.

Joukkueiden pelit 1. kierroksella:
Derius-FLOB  7-3, Tiikerit A-Derius  3-6, Derius-SC Sähly  8-4, Oskarin Arki-Derius  2-4
KD-SB-97  5-6, SB-97-EST  4-1, SB-97-Ylhäs Chiefs  6-5
Matinkylä-Snell´s 13-1, Tiikerit-Matinkylä  8-5, Matinkylä-NTH  4-0
SaVe-Valtti  0-10, Valtti-Greasers  3-0, Valtti-Pandat  7-1

16.00 Valtti – Derius (Ruskeasuo 2), 6-0

Illan ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui toissa kaudelta tuttu Derius, tosin reilusti uudistuneella kokoonpanolla. Ennakkokaavailuista poiketen ilmeisesti reilusti vajaalla kokoonpanolla pelannut Derius ei laittanut ottelusta sen ihmeemmin kampoihin ja pelasi huomattavan pehmeästi läpi ottelun. Vieraiden maalipaikat jäivät muutamaan vaaralliseen tilanteeseen, kun taas Valtilla oli tekopaikkoja kaksinumeroisiin lukemiin asti. Maalilla nollapelin pelannut Jarkko Iisakka heitti joukkuekaverin yksin läpi jopa kolmasti ottelun aikana, mutta viimeistely ontui tasaisen varmasti. Aki Korhonen ja Esa Kosonen iskivät molemmat kaksi maalia Deriuksen verkkoon, Torkkelin ja Knuutila täydentäessä maalitilaston.

[TABLE=30]

18.00 Matinkylä – Valtti (Ruskeasuo 3), 5-1

Toisessa ottelussa kohdattu Matinkylä oli jo ensimmäisellä cup-kierroksella ja illan avausottelussaan esittänyt vahvoja otteita, joten kovaa vastusta odotettiin ja se myös saatiin. Fiksusti pelannut Matinkylä hallitsi peliä ja tukki pienessä kaukalossa hyvin Valtin hyökkäykseen lähdöt, rankaisten itse kovalla prosentilla Valtin karmaisevista virheistä omalla puolustusalueella. Kun Matinkylän maalivahti pelasi vielä hienon pelin, ei voittajasta ollut epäselvyyttä vaikka lukemat säilyivät tiukkoina aina kolmanteen erään saakka. Valtin ainokaisen iski maalin edustan ruuhkasta Miikka Myllylä.

[TABLE=31]

20.00 SB-97 – Valtti (Ruskeasuo 2), 2-4

Illan myöhäisottelussa vastaan asettui kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt SB-97. Valtin oli pakko voittaa ottelu varmistaakseen jatkopaikan ilman mahdollista keskinäisten otteluiden vertailua mutta helpoksi eivät järvenpääläiset ottelua tehneet. Valtti onnistui kuitenkin hallitsemaan ottelua alusta alkaen ja varsinkin ottelun loppupuolella nähtiin jo merkkejä vastustajan turhautumisesta vaarallisten otteiden muodossa. Valtin puolustus toimi tällä kertaa hieman varmemmin kuin edellisessä ottelussa ja hyökkäyspäässä Jani Soini iski kahdesti, Torkkelin ja Knuutilan säestäessä taas maalilla per mies varmistaen kahden maalin pakkovoiton ja jatkopaikan kolmannelle kierrokselle.

[TABLE=32]