Ylhäs – Valtti, 1-11

27.09.2008 – SSBL 2.div
Ruskeasuon Arena Center, Helsinki, klo 18.30

Otteluennakko

Ylhäs – Valtti, 1-11 (0-4, 1-4, 0-3)

Valtti aloitti lauantaina sarjakautensa 2.divisioonassa vierasottelulla Ylhästä vastaan Helsingin Ruskeasuolla. Ennakolta lohkon heikompiin joukkueisiin luettu Ylhäs ei odotetusti tarjonnut juurikaan vastusta ottelussa vaan illan ottelussa liikenne oli paljolti yksisuuntaista ja Valtti iski lopulta taululle kaksinumeroiset lukemat.

Vaikka ote pelistä näytti heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen olevan vierailla, saatiin avausosumaa odotella kymmenisen minuuttia vaikka Valtti pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimallakin erän alkupuolella. Kuparisen rikkoi Ville Termonen, jonka tarkka laukaus viivalta Riku Torkkelin syötöstä yllätti Ylhäs-vahdin. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin toinen osuma, kun Aki Korhonen iski Simo Kovasen laukauksen jälkeen irtopallon verkkoon. Kolmattakaan maalia ei tarvinnut odottaa kuin reilu minuutti, kun Tomi Knuutila tarjoili ja Riku Torkkeli toimitti pallon Ylhäksen verkkoon. Ylhäs sortui erän lopulla toistuviin rikkeisiin ja Valtille tarjoutui toinen ylivoimatilaisuus, mutta palloa pyöritettiin lähinnä tehottomasti. Pari minuuttia ennen erän päätöstä heitti Jarkko Iisakka avauksellaan Tomi Knuutilan yksin läpi ja tätä rikottiin rankkarin arvoisesti takaa päin. Juha Weckström toimitti rankkarin kylmän viileästi maaliin ja toiseen erään lähdettiin Valtin 0-4 johtoasemista.

Toisen erän alkuun Valtti pääsi pyörittämään jälleen ylivoimaa Ylhäksen ensi erän viime sekunneilla ottaman jäähyn ansiosta. Tällä kertaa pyöritys tuotti tulosta ja Patu Penttilä pääsi iskemään pallon maalin edustalta verkkoon Torkkelin tarjoilusta. Maalin jälkeinen vaihto otettiin sitten takki auki ja Ylhäs pääsi taistelemaan pallon suoraan aloituksesta Valtin maalille ja Jaakko Siitonen onnistui lopulta tökkäämään pelivälineen tolpan kautta verkkoon. Valtti vastasi taas paria minuuttia myöhemmin, kun Weckström tarjoili vaihdon aikana pariinkin otteeseen vetopaikkoja Miikka Rikmanille ja kolmannella Rikman tälläsi pallon suoraan syötöstä etuyläkulmaan. Erän loppupuolella Valtti lisäsi johtoaan vielä kahdella maalilla, kun ensin Tomi Knuutila osui Petri Niemisen syötöstä ja puolitoista minuuttia myöhemmin Rikman ja Korhonen rynnivät maalille ja Korhonen nosti läheltä pallon etuyläkulmaan. Kolmanteen erään siis Valtin johtaessa 1-8.

Kolmannessa erässä pelin taso ei edelleenkään noussut ihmeelliseksi ja erän alkupuolella peli aaltoili päästä päähän. Valtilla oli paikkoja lisäosumiin mutta muutamasta huippupaikasta huolimatta lisämaaleja saatiin odotella erän loppupuolella. Valtin yhdeksännestä osumasta vastasi jälleen alkukauden tulessa ollut tutkapari Knuutila-Torkkeli, ensimmäisen tarjoillessa ja jälkimmäisen viimeistellessä illan toisen osumansa ajassa 52.08. Illan maalikuningas oli kuitenkin Aki Korhonen, joka onnistui ajassa 57.04 runnomaan irtopallosta pelivälineen kolmanteen kertaan ohi Ylhäksen maalivahdin Miikka Rikmanin esityöstä. Maalivahti Jarkko Iisakka kruunasi hyvän ottelunsa aivan ottelun loppuhetkillä heittämällä Risto Remeksen irti oikealta laidalta ja illan pisimmän kanttauksen päätteeksi saatiin taululle loppulukemat 1-11 Valtille.

Illan otteiden perusteella Ylhäksellä on edessään pitkä kausi ja kova taistelu sarjapaikan säilyttämiseksi. Valtin kauden kotiavaus pelataan sunnuntaina 5.10 Herttoniemessä kun vastaan asettuu sarjanousija Westend Indians II.

Valtin ketjut:
Rikman – Weckström – Korhonen
Soininen – Karjalainen – Myllylä
Knuutila – Penttilä – Torkkeli
Remes – Kontinen – Jn. Korpi

Kovanen – Termonen
Iiskola – Ekman
Nieminen – Jr. Korpi

Maalissa: Iisakka
Penkillä: Tallqvist (mv)

Tilastot

[table “” not found /]

Valokuvia:

We cannot display this gallery