Sarja-avauksen jälkitunnelmia

Valtin sarja-avaus pelattiin lauantaina 27.9.2008 Ruskeasuolla ja vastassa oli Ylhäs. Peli päättyi 11-1. Seuraavassa päävalmentaja Sami Martikaisen tunnelmat ottelun jälkeen.

Terve Sami.

Terve.

Eka sarjamatsi, oliko perhosia vatsassa ennen peliä?

No kyllähän sitä aina nämä ensimmäiset pelit vatsaa vääntää, mutta ihan sopivissa rajoissa mentiin.

Kaiken kaikkiaan olo oli odottava. Vaikka kokoonpanosta puuttui kovia pelimiehiä, niin luotto joukkueeseen oli iso. Nyt on hyvä fiilis.

Oliko Valtti noin hyvä vai Ylhäs niin huono?

Kallistaisin vaa´an Valtin suuntaan. Pelasimme hyvin ja ehkä siksi Ylhäksen peli ei näyttänyt vakuuttavalta. Tasoero joukkueilla oli tällä kertaa valitettavan suuri. Ylhäkselle toivon hyvää jatkoa, ei ole helppoa koota joukkue aivan uusista palasista.

Positiivisin asia, jos Jaken nollapelibonuksen rikkoutumista ei oteta
huomioon?

Joukkueen maltillisuus. Pelin yksi teema oli ottaa peli alusta alkaen hallintaan ja pitää pelitempo meille sopivana. Tämän joukkue toteutti erittäin hyvin ja mihinkään juoksukilpailuun ei missään vaiheessa jouduttu. Kyllä meidän joukkueesta jalkaa löytyy paljonkin, mutta näin saamme pakettimme toimimaan ja kaikki osa-alueet on näin ollen kontroloidumpia. Ja tietysti positiivista oli saada 2 sarjapistettä tilille!

Muuta negatiivista kuin 3 ketjun +/- saldo?

No yksi miinus tuli pikku nukahduksen takia, mutta ei se niin paha asia ole, tollasta sattuu. Vaikka peli kulkikin mukavasti, niin parantamista jäi kyllä. Vetoaktiivisuus on vielä aivan liian vähäistä. Luottoa omaan vetoon ei kai vielä tarpeeksi ole, mutta sitä asiaa yritetään parantaa koko ajan. Myös ylivoima olisi voinut olla pikkaisen tehokkaampaa.

Sunnuntain kotiavauksesta suunnitteilla suuri tapahtuma, onko vastustajalle
odotettavissa muuta kuin paljon miinuksia?

Tosiaan olemme saaneet Tuukka ” Stud ” Hännisen kuuluttaja/DJ:ksi sunnuntain matsiin ja se varmasti antaa lisämaustetta illan koitokseen. Pyrimme muutenkin viemään Valtin touhua eteenpäin tällä kaudella ja jokaisessa kotipelissämme on myös kahvilatarjoilu tarjolla.

Joukkueemme kokoonpano muuttuu poissaolojen takia taas aika roimasti. Ainakin 5-6 pelaajaa jää Ylhäs-pelin kokoonpanosta pois, mutta johtuen isosta pelaajaringistä, saamme silti täyden joukkueen jalkeille. Pisteet tulevat jäämään kotijoukkueelle, se on varma!

Mitä odotuksia sunnuntaille?

Ensimmäinen tavoite on tietenkin kaksi sarjapistettä. Mutta ilman muuta voiton lisäksi on tarkoitus pelata näyttävää peliä. Isot odotukset laitan hyökkäyskentälle Kosonen-Soini-Remes. Luulen että Indianssilla tulee poikien kanssa aika kiirus;). Ja olisihan se myös hienoa jos yleisöä tulisi paikalle enemmän kuin tyypilliset 10 silmäparia.

Tulosveikkaus? Palkintona salmiakkia…

Ai, ai…nämä menee aina reisille. mutta laitetaan aika raaka veto sisään, 12-2 Valtin voitto.

Aika itsevarmalta kuullostaa?

Niin taitaa. Mutta tämä ei todellakaan ole mitään ylimielisyyttä. En vain viitsi ladella mitään latteuksia tänne jos siltä ei itsestäni tunnu. Toivottavasti Indians laittaa kunnolla meille hanttiin ja osoittaa mun veikkailut vääriksi, mutta näillä nyt mennään. Luotan joukkueen iskukykyyn 100%.

Kiitos haastattelusta ja onnea kotiavaukseen.

Kiitos, ja nähdään sunnuntaina hallilla.

Haastateltava: Päävalmentaja  Sami Martikainen
Haastattelija: M.K