SBS Kings – Valtti, 7-6

11.10.2008 – SSBL 2.divisioona
Leppävaaran urheiluhalli, Espoo, klo 14.30

Otteluennakko

SBS Kings – Valtti, 7-6 (2-1, 4-3, 1-2)

Sarjapisteet jäivät Espooseen kun SBS Kings väänsi voiton Leppävaarassa vierailleesta Valtista. Kotijoukkue pääsi useampaan otteeseen karkaamaan johtoon Valtin virheistä ja lopun kiri ei riittänyt tasoitukseen asti syksyn tähän mennessä kovimmassa kamppailussa, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut.

Kolmas peli viikon sisään näytti tuntuvan Valtin jaloissa, sillä liike ei ollut terävintä mahdollista ja vain kahden minuutin pelin jälkeen SBS Kings siirtyikin jo 1-0 johtoon Valtin vielä hapuillessa otetta otteluun. Takaiskumaali herätti kuitenkin Valtin ja loppuerä olikin jo tasaisempaa vääntöä, vaikkakin kotijoukkue päästettiin turhan usein ja helposti maalipaikoille kun taas Valtti pyöritti pari ylivoimaansa hyvin mutta tuloksetta. Aivan erän lopulla Kings onnistui karkaamaan kahden maalin johtoon mutta vain 15 maalin jälkeen Aki Korhonen kaapi Simo Kovasen laukauksen jälkeisen reboundin verkkoon ja erätauolle mentiin lukemissa 2-1 isännille.

Toisen erän alkuun Valtti kulki jälleen unessa ja Kings pääsi iskemään taululle 3-1 lukemat jo puolen minuutin pelin jälkeen. Lisää kylmää vettä tuli paria minuuttia myöhemmin, kun Kings jälleen rankaisi Valtin oman alueen virheistä ja laittoi pallon neljännen kerran verkkoon ohi Jarkko Iisakan. Erän puolivälissä Valtti pääsi ylivoimalle ja sai hakemansa kavennuksen kun Simo Kovanen tarjoili ja Jani Soini laukoi varmasti pallon verkkoon. Ja vain minuutti edellisestä Valtti sai vaparin, josta Ville Termonen siirsi Esa Kososelle, joka tälläsi pallon yläkulmaan ja lukemiksi 4-3. Maalisuma jatkui kuitenkin toisessa päässä ja Kings pääsi parin seuraavan minuutin aikana palauttamaan kolmen maalin johtonsa, ennenkuin Miikka Rikman kuittasi heti maalinjälkeisessä vaihdossa kavennuksen Aki Korhosen syötöstä.

Valtti lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa ja tällä kertaa oli vieraiden vuoro onnistua erän alkuun. Riku Torkkelin esityöstä Tatu Karjalainen onnistui sijoittamaan pallon tarkasti takakulmaan ja Valtti oli taas iholla lukemissa 6-5. Heti maalin perään tarjoiltiin taas Valtille ylivoimaa mutta paras maalipaikka tuli omaan päähän, kun Kings-hyökkääjä karkasi läpi ja Miikka Rikman joutui rikkomaan rankkarin arvoisesti. Penkiltä herätelty Vesa Tallqvist kuitenkin hoiti tonttinsa sovittuun tapaan ja torjui rankkarin tyylikkäästi. Riemua ei kuitenkaan kestänyt kauaa, vaan Kings rankaisi heti ylivoimalla ja lukemat nyt 7-5. Valtin raju takaa-ajo erän lopulla oli taistelua paitsi hyvin urakoinutta kotijoukkuetta, myös liukkaasti liikkunutta kelloa vastaan. Reilu minuutti ennen päätössummeria Valtin pelatessa ilman maalivahtia, Ville Termonen onnistui laukomaan takayläkulmaan kavennuksen 7-6 Simo Kovasen syötöstä mutta lähemmäksi tasoitusta Valtti ei enää päässyt ja pisteet jäivät Espooseen.

Valtin sarjakausi jatkuu tulevana sunnuntaina taas kotiottelulla, kun GrIFK palaa Herttoniemeen hakemaan revanssia viimeviikkoiselle Suomen Cup-tappiolleen. Ottelu alkaa kello 19.30.

[TABLE=38]

Valokuvia:

We cannot display this gallery