Valtti – GrIFK, 8-3

8.10.2008 – YleX Cup, 3.kierros
Herttoniemenrannan liikuntahalli, Helsinki, klo 19.00

Valtti eteni historiallisesti Suomen Cupissa kolmannelle kierrokselle ja sai vastaansa arvonnassa GrIFK:n, joka tahkoaa tällä kaudella samaa 2. divisioonan lohkoa kotijoukkueen kanssa. Joukkueet ovat molemmat voittaneet kaksi ensimmäistä sarjaotteluaan ja löytyvät lohkon sarjataulukon kärjestä, joten tiukkaa ja tasaista vääntöä on luvassa. GrIFK oli mukana pudottamassa mm. LoSB:ia Suomen Cupin toisen kierroksen turnauksessaan voittamalla lohjalaiset lukemin 3-2 ja saapuu nyt Herttoniemeen cup-tunnelmissa ennenkuin joukkueet kohtaavat sarjaottelussa parin viikon päästä.

Valtti – GrIFK, 8-3 (1-0, 3-0, 4-3) 

Valtti jatkaa taivaltaan Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle kaadettuaan kotiluolassaan GrIFK:n selkein lukemin 8-3. Vieraiden kiri kolmannen erän alussa toi joukkueen jo kahden maalin päähän isännistä mutta Valtti sai koottua rivinsä ja vei lopulta kolmannenkin erän nimiinsä.

Ottelun ensimmäisen erän Valtti aloitti varovaisen tarkasti, välttäen päästämästä hyväksi vastaiskujoukkueeksi tiedettyä Grania nopeisiin hyökkäyksiin. Kauniaisten ylpeys tuntui kuitenkin vierastavan parkettialustaa ja Valtti pääsi viiden minuutin pelin jälkeen ottelussa niskan päälle, kun Simo Kovasen laukauksen jälkeen Esa Kosonen pääsi siirtämään pallon verkkoon. Sen ihmeempiä ei ensimmäisessä erässä nähty ja Valtin maalilla Jarkko Iisakalla ei ihmeemmin ollut torjuntatöitä.

Toiseen erään Valtti sai hyvän alun, kun vajaan kolmen minuutin kohdalla GrIFK sai ottelun ensimmäisen jäähyn. Valtin uusittu ylivoima ehti jauhaa vain minuutin verran, kun Simo Kovanen tarjoili vetopaikan Jani Soinille, joka tälläsi pallon varmasti verkkoon. Vain puolitoista minuuttia edellisestä, katkaisi Petri Nieminen vieraiden hyökkäyksen ja keskiviivalla irtopallon napannut Risto Remes karkasi vastustajan puolustajalta nostaen läpiajosta pallon maaliin. Erän lopulla GrIFK otti toisen jäähyn, eikä Valtin ylivoima jättänyt tilannetta kuittaamatta. Jani Soinin laukauksen jälkeen Patu Penttilä iski irtopallon maalin edustalta pussiin ja tauolle mentiin kotijoukkueen komennossa lukemin 4-0.

Kolmannen erän alkuun veikattiin Granin tulevan kovalla karvauksella kavennusta etsien ja sehän sieltä tulikin, vain 45 sekunnin pelin jälkeen. Kun vajaata 4 minuuttia myöhemmin vieraat pistivät pallon jo toistamiseen Valtin verkkoon, oli kotijoukkueella aikalisän paikka. Valmennuksen ohjeet purivat ja kolmisen minuuttia myöhemmin Risto Remes tarjoili vetopaikan Esa Kososelle, joka laukoi Valtin taas kolmen maalin johtoon. Ajassa 51.13 Valtti siirtyi taas neljän maalin johtoon, kun Simo Kovanen rynni vieraiden puolustuksen läpi ja nosti nousun päätteeksi pallon verkkoon. Samalla katkesi GrIFK:n selkäranka ja Valtti pääsi vielä kahdesti kaunistelemaan erän maalisaldoaan. Ensin Ville Termonen vapautti pitkällä kaaripallolla Esa Kososen läpi ja tämä täydensi hattutempullaan lukemiksi 7-2 ajassa 56.22 . Vajaata minuuttia myöhemmin oli Juha Weckströmin vuoro tarjoilla kahvia vieraiden puolustajille ja tarkan läpisyötön päästä löytyi Miikka Rikman, joka ohjasi pallon läheltä ohi Granin maalivahdin. Loppulukemat 8-3 kuittasi GrIFK aivan erän lopussa ottelun ainoalla ylivoimallaan.

[TABLE=37]

Valokuvia:

We cannot display this gallery