Valtti – Indians II, 6-3

5.10.2008 – SSBL 2.div
Herttoniemenrannan liikuntahalli, Helsinki, klo 19.30

Otteluennakko

Valtti – Indians II, 6-3 (2-0, 2-1, 2-2)

Valtin kotiavauksesta muodostui varsinainen savotta kun sarjanousija Westend Indians II vieraili Herttoniemessä. Kolmannen erän kiri toi vieraat mukaan peliin, mutta kotijoukkue väänsi lopulta mailaviidakon läpi voittoon. Syksyn ensimmäinen kotiottelu sunnuntaina aloitti Valtin urakointiviikon, joka sisältää 3 ottelua seitsemän päivän sisään. Kotiluolassa puitteita oli viety eteenpäin kun toimitsijapöydän takana DJ:nä hääri Tuukka Hänninen ja kuuluttajan roolissa aloitti Sami Sallmen.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja sai vyörytetty tilanteita tasaiseen tahtiin Indiansin päätyyn. Sarjanousijan tiedettiin tulevan pelaamaan kovaa mutta puolustustaktiikkana tuntui myös olevan vahva pallon yleiseen suuntaan huitominen, joka avasi jo ensimmäisessä erässä Valtille lukuisia vaparipaikkoja mutta myös turrutti erotuomareiden linjan ottelun edetessä. Erän puolivälin jälkeen nähtiin vihdoin ensimmäinen jäähy, kun Indians-puolustaja yritti kiivetä maalinsa edessä vastustajan selkään ja Valtti pääsi pyörittämään ylivoimaansa. Kello ehti nakuttaaa vain 20 sekuntia kun Janne Korpi tarjoili ja Jani Soini laukoi tarkasti oikealta laidalta ottelun avausosuman aikaan 14.15. Avauserässä nähtiin vielä toinen kotijoukkueen osuma, kun Indians jälleen kerran rikkoi keskialueen jälkeen ja Ville Termonen tarjoili seuranneesta vaparista vetopaikan vasemmalle Miikka Rikmanille, jonka tarkka sijoitus päätyi maalin alakulmaan ohi kurottavan Indians-vahdin sormien.

Toiseen erään Valtti yritti nostaa karvaustaan ja parantaa otettaan, joka pääsi ensimmäisen erän lopulla katoamaan kun peli kääntyi nopeatempoiseksi surffailuksi. Heti erän kärkeen Indians lähti kuitenkin hätyyttelemään Vesa Tallqvistin maalia ja reilun minuutin jälkeen kävi Indians-hyökkääjä jo rangaistuksen arvoisesti huitomassa pitkään Tallqvistin käsissä ollutta palloa tilanteen jälkeen. Seuranneessa torikokouksessa Jani Soini kävi NHL-tyyliin siivoamassa maalinedustaa ja pitämässä joukkuekaverinsa puolia, ottaen toimistaan 5 minuutin rangaistuksen. Kun vielä minuuttia myöhemmin toinen Indians-peluri päätti testata Herttoniemen jäähyaition tunnelmaa, hallitsi Valtti jäähyjen ajan tapahtumia ja Indiansin ylivoima jäi lopulta torsoksi, vaikka vieraat saivat vielä omien jäähyjensä päätyttyä pienen pyörityksen aikaiseksi. Hetki erän puolivälin jälkeen vieraat saivat vihdoin hakemansa kavennuksen, kun Jukka Heikkilän tarkka laukaus painui yläkulmaan ohi Tallqvistin. Valtti kuitenkin kuroi kohta lisää etumatkaa, kun parivaljakko Kosonen-Remes karvasi Indians-puolustajat paniikkiin syvällä alueellaan ja jälkimmäinen nappasi irtopallon laidasta ja toimitti sen tarkasti Indians-vahdin taakse. Vain 30 sekuntia ennen erän päätöstä tarjottiin kotiyleisölle vielä lisää juhlittavaa, kun Tatu Karjalainen vapautti Riku Torkkelin ylös oikeaa laitaa ja kun tutkapari Tomi Knuutilaa ei kokoonpanosta löytynyt, tarjoili Torkkeli itselleen seinäsyötön vastustajan puolustajasta ja iski sitten tarkan vedon takayläkulmaan. Kolmanteen erään siis lukemissa 4-1.

Kolmas erä alkoi Valtin kannalta huonoissa merkeissä, sillä tuomarit tuntuivat laittaneen pillit pussiin ja linja muuttui vieläkin sallivammaksi, joka sopi Indiansin pelityylille. Vain viitisen minuuttia ehdittiin erää pelata, kun Indiansin Ilkka Soini katkaisi harhasyötön Valtin alueella ja pääsi nostamaan pallon varmasti ohi Vesa Tallqvistin. Heti seuraavassa vaihdossa vieraat kaatoivat lisää kylmää vettä Valtin niskaan, kun maalinedustaruuhkasta pallo lakaistiin kolmanteen kertaan Valtin maaliin ja tilanne oli jo 4-3. Valtti sai kuitenkin pelin taas rauhoitettua ja katkaisi Indiansin painostuksen. Ajassa 52.00 saatiin helpottava lisäosuma kun Jani Soini lähetti Esa Kososen vastahyökkäykseen vasemmalta laidalta ja tämän jäätävän tarkka syöttö löysi takatolpalle ajaneen Risto Remeksen, jolla oli helppo työ ohjata peliväline ilmasta tyhjiin. Indians haki vielä raivokkaasti kavennusta ilman maalivahtia mutta kolmanteen erään kokoonpanoon hypännyt laituripari Miikka Myllylä – Jukka Tanska lopettivat vieraiden pyristelyt kun Tanska toimitti Myllylän syötöstä pallon tyhjiin ajassa 58.58.

Kotiavauksesta muodostui Valtille kova savotta ja sarjanousija Indians laittoi toden teolla hanttiin ottelussa. Vaikka vierailijoiden pelityyli oli korostetun yksinkertaista pitkää kaaripalloa ja mailahäirintä jatkuvaa, tulee Indians varmasti nipistämään kauden aikana pisteitä pirteillä otteillaan jos vain joukkueen kunto kestää. Valtti jatkaa syksyn urakkaansa keskiviikkona Herttoniemessä, kun Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa vieraaksi saapuu yksi saman lohkon kärkijoukkueista, GrIFK. Keskiviikon ottelu alkaa Herttoniemenrannan liikuntahallissa kello 19.00.

Valtin avausketjut:
Kosonen – Soini – Remes
Rikman – Kontinen – Korhonen
Karjalainen – Penttilä – Torkkeli

Termonen – Kovanen
Iiskola – Ekman

Maalissa: Tallqvist
Penkillä: Markkanen (mv), Rytioja, Kiviharju, Jn. Korpi (yv), Myllylä (peliin 3. erässä), Tanska (peliin 3.erässä)

Tilastot

[TABLE=36]

Valokuvia:

We cannot display this gallery