GrIFK – Valtti, 4-2

II.divisioona – Kauniaisten PH, Kauniainen

GrIFK- Valtti, 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)

15.11.2009 – II.divisioona
Kauniaisten PH, Kauniainen – klo 15:00

Otteluennakko

Valtin vieraskiertue jatkuu Kauklahden jälkeen Kauniaisissa, kun vastaan asettuu viime vuonna Valtin lohkon voittanut ja nousukarsinnoissa siipiään kokeillut GrIFK. Joukkue menetti kesällä viime kauden joukkueestaan useita kovia pelaajia ja tällä kaudella Grani ei olekaan sarjassa vielä syttynyt vaan tilillä on ainoastaan yksi voitto kuudesta ottelusta. Suomen Cupissa joukkue eteni kuitenkin aina 5. kierrokselle saakka, kunnes liigajoukkue SPV pudotti torstaina Granin lukemin 2-12. Cup taipaleellaan GrIFK kaatoi kuitenkin pari kovaa joukkuetta sarjatasoa ylempää ja lähtee kotiotteluunsa hienoisena ennakkosuosikkina sarjatilanteesta riippumatta. Valtilla on alla kaksi hyvää peliä sarjassa mutta joukkueen sairastilanne on edelleen tukala ja vasta sunnuntaina selviää saako joukkue jalkeille edes kolmea kentällistä pelaajia.

Otteluraportti

Siipirikkoinen Valtti kaatui Kauniaisissa ponnettoman esityksen jälkeen lukemin 4-2 isäntäjoukkue GrIFK:n jatkaessa yliotettaan itä-helsinkiläisistä. Valtti ei saanut peliään käyntiin kuin vasta viimeisessä erässä jälleen tappiotilanteessa ja kun kotijoukkue vei järjestään kaikki kaksinkamppailut kaukalossa, jäivät sarjapisteet oikeutetusti Kauniaisiin.

Ottelun avauserä oli tunnustelua molemmin puolin ja vaikka kummallakin oli paikkansa, ei erässä nähty kuin yksi maali. Ajassa 18:28 Patu Penttilä nappasi irtopallon keskialueella, harhautti vetoaikeillaan puolustajan polvilleen ja laukoi sitten pienen sivuttaissiirron jälkeen pallon maskin läpi GrIFK:n verkkoon. Erätauolle siis vieraiden 0-1 johdossa.

Toisen erän alkuun oli kotijoukkueen vuoro iskeä ja vain viiden minuutin pelin jälkeen oltiin jälleen tasoissa. Heti tasoitusmaalin jälkeen tarjoiltiin Valtille ottelun etsikkoaikaa, kun GrIFK sai kaksi peräkkäistä jäähyä ja ylivoima pääsi jauhamaan yli puolitoista minuuttia kolmea miestä vastaan. Isännät kuitenkin puolustivat hyvin eikä Valtin ylivoima saanut siirreltyä kunnon tekopaikkoja. Suurin osa vedoista suuntautui reilusti yli ja ohi maalin. Erän lopulla alivoimasta selkeästi sisuuntunut GrIFK otti pelin haltuun ja Valtin uinuessa kotijoukkue vei erän nimiinsä tekemällä tarvittavan osuman ajassa 35:59. Kolmanteen erään siis lukemissa 2-1.

Kolmanteen erään Valtti sai unelma-alun kun vain 58 sekuntia ehdittiin pelata ennen tasoitusta. Matti Mäenpää tarjoili laitaa pitkin nousseelle Mikko Kontiselle, joka räväytti tavaramerkkilaukauksensa takayläpeltiin ja tilanne 2-2. Valtin jalka ei kuitenkaan liikkunut erän alkupuolella riittävästi ja GrIFK hallitsi tapahtumia kaukalossa. Erän puoliväliin Valtti otti ottelun ainoan jäähynsä ja kotijoukkue kiitti kuittaamalla jälleen maalin johtoon. Erän loppupuolella Valtti sai vihdoin painetta kotijoukkueen päätyyn mutta hurjan myllytyksen kesti sekä Granin puolustus että hyvin pelannut maalivahti. Erän loppuun kotijoukkue kävi vielä kuittaamassa nopean vastaiskun päätteeksi 4-2 lukemat ohi hyvin torjuneen Vesa Tallqvistin.

Valtti jatkaa syyskautta tulevana sunnuntaina kotiottelulla SB Vantaata vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti evakossa Rajakylän Campo-Centerissä (Latukuja 2, Vantaa) kello 13.30 alkaen.

SSBL:n tilastot.

[TABLE=75]

Valokuvat

We cannot display this gallery