Valtti – SB Vantaa, 7-10

II.divisioona
Campo-Sport, Vantaa

Valtti – SB Vantaa, 7-10 (0-2, 5-5, 2-3)

22.11.2009 – II.divisioona
Campo-Sport, Vantaa – klo 13:30

Otteluennakko

Valtti kohtaa sunnuntain kotiottelussa sarjaa kahdeksan ottelun jälkeen tappioitta johtavan SB Vantaan. Viime kaudella sarjaporrasta ylempänä pelanneet vierailijat lähtevät otteluun siis selkeinä ennakkosuosikkeina ja Valtilla on edessään kova taisto mikäli sarjapisteitä halutaan havitella. Ottelu pelataan Latokartanon hallin varaustilanteesta johtuen poikkeuksellisesti Vantaan Campo-Sportissa kello 13.30 alkaen.

Otteluraportti

Valtin kokoonpano jatkoi elämistä kun pelaajia palasi sairastuvalta kokoonpanoon ja uusia naamoja poistui riveistä ennen SB Vantaan kohtaamista. Kotiotteluun sarjakärkeä vastaan lähdettiin kuitenkin positiivisella asenteella vaikkakin ottelu pelattiin poikkeuksellisesti evakossa Campo-Sportissa.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta tunnustelua ja Valtti pysyikin hyvin sarjakärjen vauhdissa. Ainoastaan Vantaan ykkösketju sai aikaan selkeää painetta Valtin päätyyn. Erän puoliväliin Vantaa kuittasi kuitenkin johtoon eikä Valtti pystynyt hyvästä yrityksestä huolimatta vastaamaan vaan vieraat kuittasivat erän loppupuoliskon nimiinsä vielä toisella osumalla ja tauolle mentiin lukemissa 0-2.

Toinen erä tarjosikin sitten katsojille maaleja roppakaupalla eikä maalinjälkeisiä vaihtoja muistettu ottaa tarkasti kummassakaan leirissä. Erä ehti vanheta vain 17 sekuntia kun Valtti karvasti pallon irti syvällä Vantaan alueella ja Tomi Knuutila pamautti irtopallon maalinedustalta sisään. Vain reilu minuutti Valtin kavennuksesta osui jälleen Vantaa ja kahden maalin johto palasi taululle mutta Valtin vastaus tuli jälleen vain 17 sekuntia aloituksesta. Pallo nostettiin syvälle Vantaan päähän ja kukas muu kuin Tomi Knuutila taisteli sen itselleen ja laiturin poikittainen tarjoiluyritys takatolpalle otti puolustajasta kimmokkeen suoraan tyhjään maaliin. Ja vain minuutti tästä, ajassa 22.45 oli taas Vantaan vuoro osua ja lukemat jo 2-4. Valtti kuittaisi kuitenkin taas vain 27 sekuntia aloituksesta, kun Mikko Mäenpää tarjoili ja Patu Penttilä viritti rannelaukauksen läpi tehokkaan maskin suoraan takayläkulmaan. Valtti jatkoi hyvää otettaan ja erän puolivälissä saatiin ansaittu tasoitusosuma. Miikka Myllylä vastasi tarjoilusta ja Aki Piitulainen laukoi oikealta laidalta lukemiksi 4-4. Heti seuraavaan vaihtoon Vantaa kuitenkin osui jälleen ja kun Valtti jäähyili heti perään, pääsi Vantaa ylivoimaosumalla jälleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 32.23. Tässä vaiheessa Valtti vaihtoi maalille Vesa Tallqvistin Jarkko Iisakan tilalle. Erän lopulla molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, ensin Vantaa ja sitten Valtti, kun Miikka Myllylä järjesti toistamiseen vetopaikan Aki Piitulaiselle, joka kuittasi taukolukemiksi 5-7.

Kolmanteen erään Vantaa sai unelma-alun, kun vain 14 sekunnin jälkeen liigassakin esiintynyt Sakari Montonen laukoi tarkan ja kovan kudin takayläpeltiin vasemmalta laidalta. Heti seuraavaan vaihtoon Vantaa osui toistamiseen ja lukemat taululla jo 5-9. Valtti kuittasi minuutti edellisestä kun Aki Korhonen tarjoili kulmasta maalin eteen nousseelle Matti Mäenpäälle, joka kilautti yläputken kautta maalin kattoon ajassa 42.50. Pari minuuttia kavennuksesta Vantaa sai kuitenkin kympin täyteen ja pääsi erä loppupuolella vielä kertaalleen hakemaan lisäosumaa ylivoimalla. Valtin alivoima kuitenkin kesti Vantaan paineen ja viimeisellä vitosella Valtin oma ylivoima kävi naputtamassa loppulukemiksi 7-10 kun Risto Remes vapautti maalinkulmalla päivystäneen Miikka Myllylän maalintekoon.

Valtin syyskausi jatkuu kotiottelulla Latokartanossa ensi lauantaina kun vastaan asettuu vanhoja liigatähtiä kuhiseva FB Falcons. Ottelu pelataan totuttuun tapaan lauantaina kello 15.30.

SSBL:n raportti.

[TABLE=76]
(*) Penkiltä kentälle, (**) Ei pelannut

Valokuvat

We cannot display this gallery