Suomen Cup 2010 – 2.kierros

Lauantai 18.9.2010 – Ruskeasuo, Helsinki

Lohko 2:
Valtti
S.S. Storm
Pauhu-A
Valtti II

Ensimmäisen kierroksen tuloksia ja tarkemmat otteluohjelmat

Turnausennakko:

Aamun ensimmäisessä ottelussa kello 9.00 kohtaavat Valtin edustusjoukkue ja viime kaudella 6-divisioonasta aloittanut uusiutunut II-joukkue. II-joukkueen runko koostuu mm.  viime vuosien aikana edustusjoukkueessa esiintyneistä pelaajista ja suora nousu 5-divariin ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kesällä joukkue vahvistui vielä muutamalla uudella edustusjoukkueesta jäähdyttelemään siirtyneellä pelurilla, joten edustuksella on edessä kova urakka mikäli se aikoo napata pisteet Suomen Cupin avauksestaan. II-joukkue aloitti Cupin 1.kierroksella pari viikkoa sitten ja pelasikin pirteästi tasaten pisteet III-divarissa tahkoavan HöySän kanssa ja napaten kahdesta muusta pelistä voitot.

Edustuksen harjoituspelit ovat menneet lähinnä uusia pelaajia kokoonpanoon ajaen ja vasta viimeisen parin viikon aikana on treeneissä päästy hakemaan ketjukoostumuksia. Viikonlopun Cup-urakkaa ei helpota joukkueen poissaolotilanne, sillä sairastumisten ja matkojen takia kokoonpanosta puuttuu kentällisen verran pelaajia. Viime vuosina menestys on kiertänyt edustusta kaukaa Cupin avauskierroksilla, poislukien pari vuoden takainen venyminen  neljännelle kierrokselle, joten avausottelun Valttien kohtaamisessa on panosta miltei enemmän kuin lohkon jatkopaikassa. Paineet avausottelussa ovat luonnollisesti edustuksen niskassa ja mielenkiinnolla odotellaan miten joukkueen uudet pelaajat vastaavat II-joukkueen konkareiden haasteeseen.

Lohkon muista joukkueista Pauhun A-juniorit tulevat varmasti haastamaan vahvasti lohkon piikkipaikan suhteen ja lähtevät ehkä jopa ennakkosuosikkina turnaukseen. S.S. Storm tulee haastaamaan lohkon muut joukkueet varmasti niinikään ennakkoluulottomasti sillä lyhyissä otteluissa Ruskeasuon pienissä kaukaloissa on hyvät mahdollisuudet yllätyksiin.

Otteluraportit:

9.00 Valtti II – Valtti, 2 – 5 (0-2, 0-1, 2-2)

Valttien keskinäisessä kohtaamisessa pelattiin siisti peli, jossa edustus hallitsi avauserää. 2-joukkue ei päässyt rakentelemaan pienellä kentällä hyviä vetopaikkoja kun edustus puolusti tiiviisti ja karkasi Kimmo Salon ja Aki Korhosen maaleilla kahden maalin johtoon. Toisessa erässä Tomi Knuutila vei edustuksen jo kolmen maalin karkumatkalle mutta kolmannen erän alkuun 2-joukkue sai ylivoimalla kaipaamansa kavennuksen. Hetken päästä kakkonen onnistui edustuksen sählätessä ohittamaan Vesa Tallqvistin toistamiseen ja nousemaan jo maalin päähän lukemiin 2-3. Heti seuraavassa vaihdossa edustus kuitenkin katkaisi kakkosen momentumin kun Risto Remes ampui 2-4 osuman. Loppulukemat 2-5 kaunisteli tarkalla sijoituksella Matti Mäenpää.

11.00 Pauhu-A – Valtti, 6 – 2 (3-0, 1-1, 2-1)

Pauhun A-juniorit tiedettiin pahaksi vastustajaksi ja heti avauserässä junnut laittoivat palloa liikkeelle ja nakuttivat taululle kolmen maalin johdon ohi Valtin maalilla debytoineen Tony Bäckströmin. Toisessa erässä Pauhu jatkoi hyviä otteitaan mutta Valtti pääsi ylivoimalla lopulta myös taululle, kun Mika Laineen tarkka lätty löysi Risto Remeksen takatolpalta. Kolmanteen erään Valtti lähti kuromaan eroa kiinni ja saikin raavittua toisen maalin taululle kun Ville Vilenius onnistui yllättämään Pauhun maalivahdin. Valtin pyristely kuitenkin loppui kun koko ottelun ailahdellut tuomarilinja sai lopulta tunteet kuumenemaan puolin ja toisin kun Valtin pelatessa ylivoimaa ajoi Pauhun pelaaja Mika Laineen selän puolelta yli laidan, tuomarin erikoisen näkemyksen mukaan kuitenkin puhtain ottein. Päätyverkosta palauduttuaan kävi sentteri kuittaamassa samalla mitalla takaisin ja palkittiin otteistaan punaisella. Pauhulle tuli koko tapahtumaketjusta lopulta vain kakkonen torikokouksen jälkimainingeista ja Valtti ehtikin vielä hetken jatkaa kavennuksen hakua 4-3 yv:llä, kunnes Pauhu pääsi tasakentällisillä ja ylivoimalla karkaamaan omille teilleen. Samaan aikaan Valtti II oli kellistänyt S.S. Stormin, joten edustukselle oli vielä jatkopaikka tarjottimella viimeisessä pelissä.

13.00 Valtti – S.S. Storm, 8 – 1 (3-0, 1-0, 4-1)
Päivän kolmas ottelu osoittautui edustukselle vaikeammaksi kuin mitä numerot taululla kertoivat. Mika Laine oli poissa kokoonpanosta pelikiellon takia ja Daniel Borek lähti jo kesken edellisen ottelun kaverinsa häihin, joten ketjuja oli pakko tiivistää. Valtin onneksi viimeistely toimi jo ensimmäisessä erässä hyvin ja taululle naputeltiin Miikka Rikmanin, Kimmo Salon ja Risto Remeksen toimesta turvallinen kaula. Toisessa ja kolmannessa erässä Valtin meno alkoi hyytyä ja Storm jaksoi painaa selkeästi paremmalla liikkeellä mutta viimeistely ontui. Valtti sinnitteli kuitenkin hyvin mukana vaikka pelaajia tippui sivuun ajoittain jo kramppien takia. Kolmannessa erässä Storm onnistui rikkomaan Vesa Tallqvistin nollan mutta Valtti nikotteli silti selkeästi tuskaisen ottelun voittajaksi. Ottelun parhaat tehot keräsi avausmaalinsa Valtin paidassa iskenyt Miikka Niiranen (2+2). Myös Sami Orasmaa onnistui kolmannessa erässä avaamaan maalitilinsä Valtin paidassa vaikka epäonnistui jo aikaisemmin rankkarissa. Lopuista maaleista vastasivat Matti Mäenpää ja Ville Vilenius.

Valtti jatkoon 3. kierrokselle lohkon kakkosena, Valtti II lohkon kolmas. Toimitus pidättää oikeuden mahdollisiin muistikatkoksiin kaikkien maalintekijöiden osalta.