Rangers – Valtti, 7-6 (Suomen Cup 2010 – 3.kierros)

30.09.2010 – Suomen Cup 2010
Kirkkonummi – klo 18:30

Valtin edustusjoukkue kohtaa Suomen Cupin kolmannella kierrokselle Kirkkonummen Rangersin. Peli pelataan Kirkkonummen keskustan väestösuojassa, Kirkkotallintie. Lämmittely klo 18:00 ja ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan Valtti Cupin 4.kierrokselle!!

Otteluennakko:

Valtti lähtee torstaina haastamaan samassa lohkossa alkavalla kaudella pelaavaa Kirkkonummi Rangersia Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa. Rangers putosi viime kauden päätteeksi 1. divisioonasta ja joukkueen runko hajosi pahasti mutta syksyn harjoitusottelut ja Suomen Cupin toisen kierroksen pelit ovat osoittaneet että Kirkkonummella on saatu hyvä nippu kasaan. Rangers lähteekin kotiotteluunsa selkeänä ennakkosuosikkina ja Valtilla on edessä kova iltapuhde mikäli joukkue aikoo selvittää tiensä seuraavalle kierrokselle.

Valtin kokoonpano on kauden kynnyksellä elänyt aina viime viikkoihin asti, sillä muutama viimekautinen pelaaja miettii edelleen jatkosuunnitelmiaan. Puolustaja Vesa Ruokokoski on ensimmäistä kertaa edustuskelpoinen torstain ottelussa ja lisäksi Valtti sai mieluisan yllätyksen parin viikon takaisessa Suomen Cupin turnauksessa, kun joukkueen monivuotinen runkopelaaja Juha Weckström päätti palata turnauksen jälkeen kakkosjoukkueen ringistä takaisin edustuksen riveihin. Valtin pelaajatilanne on siis hyvä, eikä torstain ottelusta ole näillä näkymin pois kuin muutama pelaaja työkiireiden tai loukkaantumisten takia.

Rangers – Valtti, 7-6 (3-0, 2-3, 2-3)

Valtin taival Suomen Cupissa päättyi, mutta vaisun alun jälkeen Idän Helmi tarjosi paikallisille katsojille jännitystä koko rahan edestä ja oli järjestää jymy-yllätyksen illan ottelussa. Rangers vei vahvan alun jälkeen ensimmäisen erän nimiinsä puhtaasti 3-0 ja karkasi toisessa peräti 5-0 johtoon, ennenkuin Valtin diesel hurahti käyntiin ja kuroi eron kahteen maaliin toisen erän loppupuoliskolla. Kolmannessa erässä Valtti laittoi isännät tiukille ja nousi erän alun kolmella osumalla rinnalle ja ohi ja 5-6 johtoon. Erän lopulla Rangers kuitenkin tuli vielä puolestaan rinnalle ja ohi kun kotijoukkuetta selvästi suosinut tuomarilinja tarjoili Rangersin tehokkaalle yv:lle mahdollisuuden, jota ei jätetty käyttämättä. Valtin kiri erän lopulla ei enää tuottanut tulosta vaan niukin 7-6 lukemin Rangers neljännelle kierrokselle.

Valtin maalit: 5-1 Tanska (Vilenius), 5-2 Mäenpää (Soininen), 5-3 Weckström (RL), 5-4 Remes (Weckström) YV, 5-5 Soininen (Mäenpää), 5-6 Borek (Vilenius)

Ottelun avauserä oli selkeästi kotijoukkueen hallintaa ja Valtilla oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. Rangersin avauspeli purki hyvin Valtin karvauksen ja isännät pääsivät hyvin rakentelemaan tilanteita Valtin maalille. Avauserän saldona Rangersille kolme osumaa ja mukava johto erätauolle. Ottelun  toinen erä alkoi samalla kaavalla, Rangersin heilutellessa tahtipuikkoa. Kahden lisäosuman jälkeen isäntien ote kuitenkin karkasi ja hyvän olon tunne tuli puseroon, sillä Valtti pääsi paremmin peliin mukaan erän lopulla ja onnistui lopulta runnomaan avausmaalinsa, kun Jukka Tanska iski Ville Vileniuksen laukauksen irtopallon verkkoon. Heti perään nähtiin toinenkin osuma, kun Matti Mäenpää kiskaisi puolesta kenttää putoavan lehden maalin takakulmaan läpi hyvän maskin. Aivan erän lopulla Rangersin tahkotessa ylivoimaa, karkasi Valtti alivoimalla läpi mutta vasta toisen rikkeen seurauksena tilanne kuivui kasaan ja Valtille tilanteesta rankkari. Juha Weckström ei erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti verkkoon ja Valtille jäi vielä kolmannen erän alkuun miltei kokonainen yv-pelattavaksi.

Ja heti kolmannen erän alkuun Valtti käyttikin tuon ylivoiman edukseen, kun Weckström tarjoili ja Risto Remes sijoitti pallon ohi heittäytyvän Rangers-vahdin. Rangersin mailat alkoivat jo tutista hyvään malliin ja kotikatsomokin hiljentyi kun seuraavana oli Jesse Soinisen vuoro upottaa kaukolaukaus viivasta maalin takakulmaan ja peli tasan 5-5. Valtti oli ottanut reservistä peliin uusia laitureita kolmanteen erään ja kohta saatiinkin kotikatsomolta ansaitut aplodit, kun Ville Vilenius siirsi keskiviivan tuntumasta vaparin sivuun Daniel Borekille, joka kiskaisi pallon maskin läpi etuyläkulmaan ja Valtin ensi kertaa johtoon. Rangers käytti kaikki keinot ottelun kääntämiseen vaihtaen maalivahtia ja pitäen aikalisän ja valmennuksen ohjeet saivatkin isäntien pelin takaisin raiteille. Rangersin aktivoitua peliään, tarjoutui Valtille paikkoja hyviin vastaiskuihin mutta peliä ei saatu tapettua lisäosumilla, vaan Rangers tuli kuin tulikin taas tasoihin. Erän loppupuolella Rangers-maalivahti vei sitten ottelun vanhempaa erotuomaria kuin litran mittaa ja kalasti maukkaalla heittäytymisellä joukkueelleen ylivoiman, jota isännät eivät jättäneet käyttämättä, vaan iskivät loppulukemat taululle 7-6.