HYUS – Valtti, 6-7

24.10.2010 – II.divisioona
Pasilan UH, Helsinki – klo 15:30

Otteluennakko

Valtti kohtaa sunnuntaina vierasottelussa Pasilan Urheilutalolla sarjanousija HYUSin. Muutamia tuttuja pelimiehiä sisältävä HYUSin kokoonpano ei ole pisteitä vielä napsinut vaan majailee lohkon hännillä voitoitta. Joukkueella alkaa varmasti olla kova kipinä napata ensimmäiset sarjapisteensä ja Valtti puolestaan lähtee otteluun pahasti siipirikkoisena. Lukuisten sairastumisten, loukkaantumisten ja muiden poissaolojen takia mukaan saadaan luultavimmin vieläkin pienempi ryhmä kuin viime viikonloppuna Oilers Akatemiaa vastaan. Jo tiistain harjoituksissa saatiin sairastuvalle kolme uutta nimeä, jotka ovat kysymysmerkkejä sunnuntain otteluun. Valtilla on siis edessä kova iltapuhde Pasilan parketilla, mikäli joukkue haluaa napata lisää sarjapisteitä ja kuroa eroa kiinni lohkon keskikastiin.

HYUS – Valtti, 6-7 (3-3,2-3,1-1)

SSBL:n tilastot

Valtin siipirikkoinen joukkue pelasi totuttuun tapaan taas vastustajansa tasolla ja teki sunnuntain vierasottelusta turhankin hankalan itselleen. Valtti tarjoili HYUSille heti ensivaihtoon ottelun avausosuman mutta vieraat pääsivät pelin edetessä paremmin sinuiksi Pasilan parketin kanssa ja ottivat komennon tulostaululla. HYUS kuitenkin taisteli kerta toisensa jälkeen tasoihin mutta lopulta Idän Helmen taistelu kuitenkin riitti kuromaan riittävän eron ja takaamaan sarjapisteet niukalla 6-7 vierasvoitolla, vaikka ottelun lopulla erotuomaripari yrittikin tarjota HYUSille tasoituspaikka miltei keinolla millä hyvänsä. Jobin postia saatiin kun Valtin entisestään kapeasta kokoonpanosta putosi ottelun aikana kaksi uutta pelaajaa sairastuvalle loukkaantumisten takia, joten penkillä ollut pitkältä sairaslomalta pelikuntoon juuri ja juuri toipunut Miikka Myllyläkin sai komennon kaukaloon.

Idän Helmi saapui Pasilan Urheilutalolle varsin vajaalla kokoonpanolla, kun sairastuvalle Tomi Knuutilan seuraksi oli liittynyt Jukka Tanska ja lisäksi poissa olivat puolustajat Teemu Kanerva ja  Vesa Ruokokoski, sekä hyökkääjät Mikko Kontinen ja Patu Penttilä. Otteluun lähdettiin kahdella pakkiparilla, kahdella sentterillä ja kolmella laituriparilla, Vesa Tallqvistin vartioidessa maalia. Penkillä aloittivat Miikat Myllylä ja Rikman, joiden molempien pelikunto oli vielä kysymysmerkki ottelun alkaessa. Valtin alkulämmittely askissa oli sutta ja sekundaa, joukkueen karsastaessa Pasilan parkettia ja heitellessä luokattomia passeja. Pelaajien keskittyminen vaikutti olevan täysin kateissa ja ilmassa oli täysi sunnuntai-fiilis.

Kuten arvata saattaa, valmistautuminen otteluun heijastui sitten heti askissa ja HYUS päästettiin tulostaululle vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Pari minuuttia avausmaalista tarjottiin kuitenkin Valtille ylivoimaa, kun HYUSin rikkova pelitapa toi jo reilussa kolmessa minuutissa kakkosen toistuvasta väärästä pelitavasta. Vieraiden ylivoima kiitti ja kuittasi, Mika Laineen rakennellessa vetopaikan Matti Mäenpäälle joka tälläsi pallon varmasti verkkoon ja pelin tasoihin. Parin vaihdon päästä saatiin lisää ikäviä uutisia Valtille, kun puolustaja Jesse Soininen taittoi nilkkansa kulmatilanteessa ja joutui jättämään leikin kesken ja ketjuja jouduttiin taas rukkaamaan uusiksi. Hieman ennen erän puoliväliä Valtti siirtyi jo johtoon, kun Kimmo Salo ja Daniel Borek karvasivat tehokkaasti keskustassa ja Borek pääsi napauttamaan puolustajan hukkaamaan pallon vuorostaan verkon perukoille ajassa 8.20. HYUS ei kuitenkaan lannistunut vaan tuli tasoihin vielä ennen erä puoliväliä, vain reilu minuutti Valtin osumasta. Erän puoliväliin tarjoiltiin vuorostaan HYUSille ylivoimaa, mutta Valtin av-nelikko puolusti tehokkaasti ja pääsi jäähyn lopulla vielä nopeaan vastaiskuun. Ville Vilenius tarjoili vastaiskun päätteeksi vetopaikan puolustajan tontilta nousseelle Juha Weckströmille, jonka laukaus karkasi HYUS-vahdin kainalosta maaliviivalle ja juuri jäähyn päättyessä ajassa 13.52 Miikka Rikman siirsi pallon tyhjään verkkoon. Erän lopulla HYUSille tarjoiltiin toista ylivoimaa ja tällä kertaa joukkue ei arkaillut, vaan Valtissakin aikanaan esiintynyt kapteeni Topi Kuustie iski taukolukemiksi 3-3.

Mika Laine (kesk) järjesti tarjoilun Matti Mäenpään (oik) avausosumaan. © Harri Valkonen

Toisen erän alkuun Valtti sai heti kättelyssä alivoiman, joka kuitenkin kestettiin Vesa Tallqvistin torjuntojen johdolla. Ajassa 23.14 siirtyivät vieraat taas johtoon, kun Mika Lainen siirsi pallon viivaan Matti Mäenpäälle ja alkuviikon loukkaantumisestaan toipunut puolustaja ampui Pitkän Kantin(tm) päätteeksi pallon ruuhkan läpi HYUS-verkkoon. Valtti siirtyi vielä ennen erän puoliväliä jo kahden maalin johtoasemaan, kun Ville Vilenius hassutti HYUS-puolustuksen maalivahteineen kahville ja tarjoili lopuksi taaksensa keskustaan Aki Korhoselle, joka tälläsi pallon tyhjiin. Heti Valtin johto-osuman jälkeen alkoivat erotuomarit ottaa taas roolia ja suoraan aloituksen jälkeen vihellettiin HYUSille vapari puolesta kenttää. Toisen erotuomarin suostumuksella palloa siirrettiin kuitenkin kolmisen metriä eteenpäin rikepaikasta ja Valtin karkean merkkausvirheen seurauksena Ronnie Karlqvist ampui pienestä siirrosta 4-5 kavennuksen. Kohtapuoleen HYUS tulikin sitten tasoihin ja Valtti sai lisää jobinpostia kun Miikka Rikman loukkaantui ja penkiltä jouduttiin nostamaan kokoonpanoon nilkkavammastaan vasta toipunut Miikka Myllylä. Aivan erän puolivälin jälkeen Valtti sai onnekkaan johto-osuman, kun Mika Lainen tarjoili pallon poikittain maalin edustalle ja HYUS-puolustus runnoi Risto Remeksen ohjauksen jälkeen pallon omaan verkkoonsa. Valtilla oli toisessa erän lopulla vielä totuttuun tapaan useampiakin paikkoja lisäosumiin, mukaanlukien yksi kyseenalaisena korkeana mailana hylätty lisäosuma, mutta pallo ei enää pomppinut  suotuisasti niillä ratkaisevilla hetkillä ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 5-6 vieraille.

Toisen erän neljäs Valtti-osuma hylättiin kyseenalaisena korkeana mailana. © Harri Valkonen

Ottelun kolmas erä alkoi Valtin painostuksella mutta tolppaa lähemmäs maalintekoa ei alkuminuuteilla päästy. Ajassa 43.29 nähtiin kuitenkin ottelun voitto-osumaksi jäänyt maali, kun Risto Remes ehti omaan reboundiinsa ennen pallon perään heittäytynyttä HYUS-vahtia ja tarjoili pallon maalin takaa Kimmo Salolle, joka sai rauhassa siirtää pelivälineen tyhjään maaliin. Minuutti maalin jälkeen Valtti pääsi jälleen ylivoimalle mutta tällä kertaa ylivoima jauhoi tehottomasti eikä maalia saatu parista paikasta huolimatta aikaan. Erän puoliväliin nähtiin sitten vuorostaan seuraava karkea tuomarivirhe, kun Valtin pitkä avaus pitkin vaihtopenkkien puoleista laitaa yllätti HYUS-puolustuksen kesken vaihtoruletin ja askissa oli hetken aikaa ylimääräinen HYUS-pelaaja. Tuomarin käsi pystyyn vaihtovirheen merkiksi, puolustajat panikoivat takaisin penkille jättäen pallon kulmaan, jonne Valtin pelaaja ehtii ensiksi ja päällä kahdella nollaa vastaan tilanne HYUSin päädyssä. Luonnollinen reaktio toiselta erotuomarilta oli tietysti sitten vislata peli poikki kesken kaiken, mutta kunnioittava hatunnosto kuitenkin sille, että myönsi tilanteessa tehneensä munauksen ilman selittelyjä. Valttia se ei tietysti auttanut ja kun ylivoima ei pystynyt tarjottua tilaisuutta hyödyntämään oli kohta jäähyn päättymisen jälkeen HYUSin vuoro heiluttaa verkkoa ja taululla tiukat 6-7 lukemat. Kotijoukkue haki lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia ja erotuomarit helpottivat urakkaa passittamalla Valtin Aki Piitulaisen boxiin vielä ottelun viimeiseksi minuutiksi. Valtin alivoima kuitenkin taisteli loppuun asti ja piti pallon pitkään kotijoukkueen päädyssä, ennenkuin HYUS sai rakennettua pari puolittaista tekopaikkaa aivan viime sekunneilla. Aika ei kuitenkaan riittänyt vaan Valtti korjasi tärkeät sarjapisteet heikohkon peliesityksen päätteeksi lukemin 6-7.

Ville Termonen (23) ja Vesa Tallqvist (20) vartioimassa Valtin maalia. © Harri Valkonen

Kuvia – listauksena diaesityksenä

We cannot display this gallery

Valokuvat © Harri Valkonen – Puotinkylän Valtti kiittää Harria!
Harriin saat yhteyden osoitteesta: http://outdoorsports.pic.fi