Valtti – Oilers Akatemia, 8-7 ja.

16.10.2010 – II.divisioona
Campo Sport 3, Vantaa – klo 15:30

Otteluennakko

Lauantain ottelussa Campossa kohtaavat kaksi lohkon hännillä pisteittä majailevaa joukkuetta, kun Valtin vieraaksi saapuu Oilers Akatemia. Oilersia odotettiin kautta ennen lohkon kärkipäähän, mutta juniorien kausi on alkanut nikotellen ja kasassa on Valtin tapaan kaksi tappiota kahdesta ottelusta. Liikettä ja taitoa vierailta kuitenkin löytyy, joten tiedossa on varmasti vaikea ottelu kotijoukkueelle. Valtin kokoonpano alkaa jo alkukaudesta harvenemaan, kun sairasosastolla on tungosta ja miehiä putoilee ajoittain muutenkin rosterista. Vähäiselle peliajalle jäänyt Miikka Niiranen päätti Indians-pelin jälkeen siirtyä muihin kuvioihin ja sairastuvalle liittyi viikolla kapteeni Aki Korhosen ja Tomi Knuutilan seuraksi maalivahti Tony Bäckström. Lauantain kamppailusta ovat lisäksi varmasti sivussa Daniel Borek ja Jukka Tanska ja lisäksi nilkkavammastaan treenikuntoon toipuneen Miikka Myllylän pelaaminen on vielä epävarmaa.

Valtti – Oilers Akatemia, 8-7 ja. (1-3, 2-3, 4-1, 1-0)

Valtti taisteli kauden tärkeät avauspisteet dramaattisella jatkoaikavoitolla Oilers Akatemiasta. Ensimmäiset kaksi erää Valtti oli askeleen jäljessä joka tilanteessa ja joukkueen taisteluilme kateissa, vain muutaman pelaajan ottaessa fyysistä roolia Jesse Soinisen johdolla. Toisen erän alkuun Oilers karkasi jo 1-5 johtoon ennenkuin Ville Vileniuksen puhdas hattutemppu toi Valtin mukaan peliin. Kolmannessa erässä Oilersin junioreiden hermokontrolli petti ja Valtti pääsi nousemaan hyvin toimineen ylivoiman ansiosta jo maalin päähän. Takaa-ajo huipentui kun Miikka Rikman kuittasi ylivoimalla pelin jatkoajalle vain 20 sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Jatkoajalla Ville Termonen nousi Valtin sankariksi iskemällä voitto-osuman ajassa 63:27.

Valtti lähti lauantain kotiotteluun siipirikolla kokoonpanolla, kun loukkaantumisten ja poissaolojen jäljiltä jalkeille saatiin juuri ja juuri kolme kentällistä. Vammoistaan toipuneet kapteeni Aki Korhonen ja maalivahti Tony Bäckström sen sijaan olivat mukana kokoonpanossa, jälkimmäisen aloittaessa maalinsuulla. Kuten jo monesti aikaisemmin tällä kaudella, tuntui Valtin valmistautuminen otteluun menneen puihin, sillä peli oli hermostunutta ja Oilersin junnut päästettiin ensimmäisen kuuden minuutin sisään maalintekoon kolmeen otteeseen lepsun puolustamisen seurauksena. Erän puolivälissä kotijoukkueen maalisarakkeen aukaisi Patu Penttilä, joka survoi maalin edustalta Mika Laineen laukauksen reboundin verkkoon. Valtti pääsi vielä erän lopulla harjoittelemaan ylivoimaansa mutta tuloksetta ja tauolle mentiin lukemissa 1-3 Oilersille.

Toiseen erään Valtin startti oli vieläkin huonompi. Ensimmäisessä vaihdossa annettiin Oilersin kävellä rauhassa sisään alueelle ja iskeä ajassa 20:24 taululle 1-4 lukemat, joita ei ehditty harmitella kuin puolisen minuuttia kun pallo oli jo toistamiseen erässä Valtin maalissa. Tämä riitti Tony Bäckströmille ja penkiltä heräteltiin Vesa Tallqvist torjuntavuoroon. Valtti sai kuin saikin tarvitsemansa kavennuksen ajassa 22:46, kun Ville Vilenius yllätti Oilers-vahdin Miikka Rikmanin tarjoilusta. Oilers otti kohtapuoleen toisen jäähynsä ja Valtin ylivoima pääsi jauhamaan vaihteeksi tuloksekkaasti. Risto Remes laukoi ja Ville Vilenius siivosi torjunnasta seuranneen irtopallon kylmän rauhallisesti selkä maaliin päin jalkojensa välistä verkkoon ajassa 26:14. Riemua ei kuitenkaan riittänyt pitkään, kun Oilers iski heti seuraavassa vaihdossa simppelin kulmavaparin verkkoon ja lukemat 3-6 vieraille. Vierasjoukkue pääsi vielä kokeilemaan ylivoimaa erän loppupuoliskolla mutta Valtin alivoima kesti ja Oilers nappasi vuorostaan vielä erän viimeiselle minuutille jäähyn, josta kotijoukkue ei kuitenkaan ehtinyt rankaisemaan. Toiselle erätauolle mentiin siis Oilersin kolmen maalin johdossa.

Kolmannen erän alkuun Valtti pääsi jatkamaan ylivoimaansa ja saikin takaa-ajoonsa lentävän lähdön, kun Mika Laine tarjoili keskustaan Ville Vileniukselle, joka napautti pallon varmasti verkkoon ja kuittasi ensimmäisen hattutemppunsa Idän Helmen paidassa. Oilersin toisessa erässä löytämä ylimielinen asenne jatkui taka-iskusta huolimatta ja Valtti pääsi heti seuraavassa vaihdossa kuittaamaan eron jo yhteen maaliin, kun Mikko Kontinen laukoi matalan laukauksen keskustasta ja Oilers-vahdin pitkälle laitaan torjumaan irtopallon humautti verkon perille puolustaja Teemu Kanerva. Kotijoukkueen paine jatkui hyvänä erän alkupuoliskon, mutta reilun viiden minuutin kohdalla oman pään pelaaminen unohtui jälleen ja kulmavaparin jälkitilanteesta Oilers kuittasi taas kahden maalin johtoon kun irtopalloa ei saatu siivottua tarpeeksi nopeasti pois maalin edustalta. Heti perään vieraille tarjoiltiin mahdollisuutta ottaa peli haltuunsa, kun Valtin Miikka Rikmanille passitettiin jäähylle. Valtin alivoima jaksoi kuitenkin puolustaa tehokkaasti ja minuutin hyvän taistelun jälkeen helpotusta tarjosi turhautunut Oilers-puolustaja, joka unohti suosiolla pallon pelaamisen ja jyräsi sen sijaan vastapelaajan kylmästi selkäpuolelta kaukalon laitaan. Sääntökirjansa ilmeisen heikosti lukenut tuomaripari tulkitsi tilanteen estämiseksi ja vain kakkosen arvoiseksi, vaikka viitonen olisi sääntöjen puitteissa ollut kohdallaan. Valtti sai omalla vajaan minuutin ylivoimallaan rakennettua muutaman maukkaan tekopaikan, mutta kavennusta ei saatu aikaan. Toinen mahdollisuus ylivoimalle tarjoutui paria minuuttia myöhemmin erän puolivälissä, kun Oilers-pakki katkaisi Valtin nopean vastaiskun vaarallisen matalalla lonkkataklauksella laitaa vasten. Erotuomarikaksikko piti kunnioitettavasti kiinni linjastaan ja tulkitsi tilanteen jälleen vain kakkosen arvoiseksi estämiseksi eikä Valtti puolestaan vieläkään onnistunut kavennuksessa jäähyn aikana. Ajassa 55.18 tarjoiltiin kotijoukkueelle kuitenkin vielä kolmas mahdollisuus ylivoimalla, kun karkean vaihtovirheen seurauksena Oilersille tuomittiin väärästä vaihdosta jäähy valmennuksen kovasta protestoinnista huolimatta. Tällä kertaa ylivoima ehti jauhaa vain 20 sekuntia, kun Jesse Soininen laukoi viivasta tarkasti takayläpeltiin ja toi Valtin taas maalin päähän. Valtin taistelu erän lopulla palkittiin ajassa 57.50, kun Oilers joutui jälleen rikkomaan jäähyn arvoisesti ja kotijoukkueelle tarjoiltiin ylivoimaa erän loppuun. Ajassa 59.01 valmentaja Simo Kovanen käytti Valtin aikalisän, veti Vesa Tallqvistin maalilta ja rakensi kentälle yv-nipun, joka ei pettänyt. Pelikello pysähtyi aikaan 59.40, kun Mika Laineen namupassi petasi vetopaikan Miikka Rikmanille, joka ei erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti verkkoon ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalle Valtti lähti oman pään kautta, olihan muistissa vielä viikon takainen erittäin lyhyeksi jäänyt tappiollinen jatkoaika Leppävaarassa. Tällä kertaa oma pää kuitenkin kesti ja kun junioreiden jalka alkoi painaa, iski Valtti nopealla vastaiskulla pelille ratkaisun. Risto Remes nosti pallon vasenta laitaa ohi väsyneen Oilers-puolustuksen ja tarjoili takatolpalle syöksyneelle Ville Termoselle, joka laukoi huonostakin asennosta kauden ensimmäiset sarjapisteet Itä-Helsinkiin ajassa 63:27.

Aloittaneet ketjut:

Rikman – Weckström – Vilenius
Remes – Kontinen – Salo
Orasmaa – Penttilä – Laine

Ruokokoski – Termonen
Kanerva – Soininen
Mäenpää

MV: Bäckström (Tallqvist)

Penkillä: Korhonen (C)

SSBL:n tilastot täällä.

Kuvia – listauksena diaesityksenä

Valokuvat © Harri Valkonen – Puotinkylän Valtti kiittää Harria!
Harriin saat yhteyden osoitteesta: http://outdoorsports.pic.fi

We cannot display this gallery