Valtti – SCH, 2-7

30.10.2010 – II.divisioona
Campo Sport 3, Vantaa – klo 15:30

Otteluennakko

Valtti kohtaa lauantai-iltapäivän koti-ottelussa lohkon kärkipäässä majailevan SCH:n Hyvinkäältä. Kauden mukavasti kolmella voitolla aloittanut SCH kaatui viime kierroksella selkein lukemin kärkijoukkue Rangersille, mutta säilytti kakkospaikkansa ennen tasapisteissä olevaa Matinkylää. Viime kaudelta tuttu SCH:n joukkue on muuttunut varmasti jonkin verran sitten edellisen kohtaamisen, jolloin Valtti oli selkein lukemin parempi ja kun SCH:n kotiottelu viime kaudella meni puolestaan selkein lukemin hyvinkääläisille, ovat joukkueet tasoissa aikaisempien kohtaamisten suhteen.

Valtin loukkaantumishuolet ovat jatkuneet mutta viime ottelussa sairaslistalle joutuneet Jesse Soininen ja Miikka Rikman ovat palaamassa kokoonpanoon. Vesa Ruokokoski jatkaa sairaslistalla Jukka Tanskan ja Tomi Knuutilan kanssa, joiden lisäksi joukkueen nuoriso-osasto Kanerva & Orasmaa lienevät lauantaina muissa maisemissa. Lukuisten poissaolojen takia otteluun valmistautuminen on ollut hiukan hataralla pohjalla, kun edustuksen harjoituksissa on painittu erittäin pienellä rosterilla. Tiukka ottelu on siis tiedossa ja sarjapisteet olisivat tärkeitä, sillä voitolla Idän Helmi parantaisi asemiaan erittäin tasaiseksi osoittautuneessa lohkossa.

Ottelu alkaa Campossa kello 15.30, tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

Valtti – SCH, 2-7 (0-0, 0-3, 2-4)

Valtin heikot esitykset saivat jatkoa lauantaina Campossa, kun SCH kävi esittelemässä pesuohjelmaansa Idän Helmelle. Ensimmäinen erä nysvättiin tasatahtiin nollanollaa, molempien maalivahtien ottaessa pari tärkeää torjuntaa, mutta toisessa erässä SCH karkasi johtoon ja Valtin maalihanat pysyivät jumissa. Kolmannessa erässä SCH rankaisi vielä pariinkin otteeseen, ennenkuin Valtti onnistui erän lopulla iskemään kahdesti alivoimalla. Kaikenkaikkiaan Valtin pelistä jäi paljon puuttumaan ja joukkue saa tehdä tosissaan hommia mikäli meinaa jatkossa napsia sarjapisteitä.

Valtin syyskierros jatkui kotiottelulla Campossa SCH:ta vastaan. Lukuisten poissaolojen takia Valtti oli liikkellä varsin kapealla kokoonpanolla ja vain yhdellä maalivahdilla. Avauserässä kävi selväksi että SCH oli saanut kesän aikana rutkasti taitoa kokoonpanoonsa ja nopeita jalkoja ei jäänyt puuttumaan vieraiden hakiessa avausmaalia. Vaikka molemmissa päissä oli useampiakin maalipaikkoja, pitivät maalivahdit verkkonsa koskemattomina ja ensimmäinen erä vietiin läpi ilman ainuttakaan tilastomerkintää.

Toiseen erään SCH tuli vahvemmin kuin kotijoukkue ja otti pelin hallintaansa. Avausmaalia saatiin kuitenkin odotella aikaan 27.09 ennenkuin Arttu Tuominen vei SCH:n taululle. Erän puoliväliin SCH rankaisi Valtin merkkausvirheestä vaparissa ja tilanne 0-2. Ajassa 35.18 tuli lisää kylmää vettä niskaan kun SCH napautti jo erän ja ottelun kolmannen osuman. Valtti ei erässä päässyt tolppaa lähemmäs maalintekoa, joten kolmanteen erään lähdettiin takaa-ajoasemista.

Korkea karvaus ja lisää jalkoja oli Valtin resepti kolmanteen erään mutta kuten usein näissä tilanteissa käy, aukeaa oma pakka samalla entistä pahemmin ja vastustaja kuittaa nopeilla vastaiskuilla. Näin kävikin ja SCH tekaisi erän alkupuolelle kaksi maalia ja karkasi jo 0-5 johtoon. Aikalisän jälkeen Valtti joutui vielä alivoimalle, mutta nyt onnistui vihdoin maalinteossa kotijoukkuekin kun Risto Remes karkasi läpi keskustasta ja tarjoili poikittain mukaan nousseelle Aki Piitulaiselle, joka iski Valtin kavennuksen. Riemua ei riittänyt kauaa, vaan SCH kuittasi eron taas viiteen jo saman ylivoiman aikana. Ajassa 55.01 saatiin taululle jo 1-7 lukemat ja paria minuuttia ennen ottelun loppua pääsi SCH vielä yrittämään rankkaria. Tällä kertaa Vesa Tallqvist oli jälleen vetäjää etevämpi ja Valtti kaunisteli loppulukemat 2-7 alivoimalla ottelun viimeisellä minuutilla.

Valtin syyskierros jatkuu ensi lauantaina 6.11. Vantaa Myyrmäessä, kun Idän Helmi matkaa VantSan vieraaksi Myrtsin pomppuisalle parketille.

SSBL:n tilastot.