VantSa – Valtti, 9-9 ja.

06.11.2010 – II.divisioona
Myyrmäen UT – Klo 12:30

Otteluennakko

Valtin syyskierroksen seuraava koitos vie joukkueen lauantaina Myyrmäkeen Vantaanlaakson Salibandyn vieraaksi. Aikaisesta ajankohdasta huolimatta joukkueen pitäisi nyt olla hereillä alusta saakka, sillä kyseessä on tärkeä kamppailu sarjapisteiden suhteen. VantSa on napannut alkukaudesta vasta yhden voiton ja majailee Valtin takana aivan viivan alapuolella, mutta on hyvin iskuetäisyydellä ja nousisi voitolla tasapisteisiin. Joukkue on tuttu parin vuoden takaisesta Suomen Cupin kohtaamisesta, mutta ko. ottelu ei paljon osviittaa anna lauantaille sillä VantSa oli tuolloin liikkellä pienellä nipulla ja joukkueiden kokoonpanot ovat sittemmin kokeneet reilusti muutoksia. Myyrmäen parketti ei ole Valtille se ideaalisin alusta, mutta toivoa sopii että alusta herättää Herttoniemenrannan veteraanien peli-ilon.

Idän Helmi lähtee otteluun taas pahasti siipirikkoisena, kun Kimmo Salo liittyi jo entisestään ahtaalle sairastuvalle murrettuaan ranteensa. Lisäksi Juha Weckström on poissa työmatkan takia ja Patu Penttilä edelleen sivussa lomamatkan takia. Tomi Knuutila toipuu vielä jalkavammastaan ja päässee aloittamaan harjoittelun täysillä vasta ensi viikolla, Vesa Ruokokoski on sen sijaan sivussa jalkavammansa takia ilmeisesti pidempäänkin. Iloisempia uutisia viikolta oli kuitenkin Jukka Tanskan toipuminen pelikuntoon, joten liikehdintää on havaittavissa sairastuvalta poiskin. VantSa-ottelun jälkeinen parin viikon tauko otteluissa tulee siis hyvään saumaan.

VantSa – Valtti, 9-9 ja. (3-3, 2-2, 4-4, 0-0)

Valtti ja VantSa tahkosivat tilastojen valossa maaleja tasatahtiin Myyrmäessä ja vaikka Valtti onnistui ottelun aikana toimittamaan pallon verkkoon yhteensä 14 kertaa, tasattiin pisteet lopulta lukemin 9-9. Valtti osui 9 kertaa vastustajan verkkoon, kolmesti omiin ja kahdesti erotuomarit päättivät hylätä Valtin tekemän osuman. Kaikenkaikkiaan tarjolla oli siis melkosta sählyä.

Valtti aloitti ottelun kolmella ketjulla ja neljällä puolustajalla, kun vielä ottelupäivän aamuna Aki Piitulainen ilmoittautui kuumeiseksi. Tällä kertaa Valtti oli kuitenkin varsin virkeänä liikkeellä ja ajassa 3.48 nähtiin ottelun avausosuma vieraiden toimesta, kun Risto Remes nappasi kulmasta irtopallon ja tarjoili maalin edustalle Ville Vileniukselle, joka siirsi pallon verkkoon. VantSa kuittasi kuitenkin vuorostaan jo seuraavassa vaihdossa tasoihin, ennenkuin Valtti pääsi ensimmäiselle yv:lle melko rikkovaa peliä esittäneen VantSan jäähyillessä. Idän Helmen yv oli kuitenkin varsin tehotonta ja VantSa pääsi jopa alivoimalla pariin maalipaikkaan, Vesa Tallqvistin kuitenkin ehtiessä pallon tielle pitäen lukemat tasoissa. Heti jäähyn päättymisen jälkeen Valtti päätti näyttää VantSalle miten Tallqvist yllätetään ja pallo laitettiin varmasti omaan reppuun, lukemat 2-1. Seuraavaksi Valtti heilutti verkkoa vuorostaan oikeassa päässä kenttää, kun Ville Termonen nousi hienosti keskeltä ja tarjoili laitaan Daniel Borekille, joka ajoi maalille, odotti veskarin heittäytyvän maihin ja nosti nopeilla käsillä pallon maalin kattoon ajassa 14.13. Kun VantSan viimeistely näytti erän lopulla jälleen hieman hapuilevalta, ojensi Valtti taas auttavan kätensä ja ajassa 17.29 kikkailtiin pallo jälleen Valtin toimesta omaan verkkoon. Heti seuraavaan vaihtoon haettiin tasoitusta nopealla vastaiskulla ja VantSan puolustajan torjuessa pallon maaliviivalta kädellään maassa maatessan, oli rankkarin vuoro. Daniel Borek ampumaan, veskarilta vedet korvista nopealla sivuttaisliikkellä, pallo taas varmasti maalin kattoon ja kädet pystyyn. Ikävä kyllä erotuomaritarkkailijan valvovan silmän alla tuominneen toisen nuoren tuomarin mielestä pallo pysähtyi kesken harhautuksen ja maali hylättiin. Valtin yv jauhoi nyt jo hiukan paremmin mutta maalia saatiin odotella aivan erän lopulle, kun VantSa rikkoi jälleen maalin edustalla toisen jäähyn arvoisesti ja Valtti sai vaparin hyvästä paikasta. Kotijoukkueen kolmen pelaajan muuri oli sen verran harva, että Mika Laine teki yllätysratkaisun ja normaalin tarjoilun sijaan sijoitti pallon itse suoraan verkkoon ja teki näin kauden avausosumallaan taukolukemiksi 3-3.

Daniel Borek ujuttamassa palloa verkkoon © Harri Valkonen

Toiseen erään lähdettiin parantamaan oman pään peliä ja erän ensimmäinen puolikas tahkottiinkin tasaisesti ilman osumia, kunnes erän puoliväliin VantSa tekaisi kaksi nopeaa maalia ja karkasi ottelun ainoaan maalia suurempaan johtoasemaan ajassa 29.31. Valtti taisteli kuitenkin nopeasti takaisin peliin ja vain 16 sekuntia kotijoukkueen viidennestä osumasta, maalasi Jukka Tanska kauden avausosumansa Aki Korhosen passista ja peli 5-4. Pari minuuttia edellisestä ja Valtti tuli tasoihin, kun Daniel Borek tarjoili hienosti poikki kentän oikealle laidalle, josta Mikko Kontinen iski vuorostaan kauden avausosumansa ja peli 5-5 Erän lopulla Valtti pääsi jälleen koittamaan ylivoimaansa, mutta tuloksetta ja kolmanteen erään lähdettiin tasatahtia.

Jos kaksi ensimmäistä erää mentiin aikamoista hawaiji-sählyä, pistettiin kolmannessa erässä vieläkin paremmaksi. Virheitä nähtiin puolin ja toisin, osasta rankaistiin, osa kostautui ja osa epäonnistuneista suorituksista palkittiin. Heti erän alkuun VantSa jäähyili jälleen ja tällä kertaa Valtin ylivoima kuittasi, Jesse Soinisen tarjoillessa ja Ville Vileniuksen tällätessä pallon verkkoon. VantSa kuittasi kuitenkin pelin tasoihin alle minuutissa mutta menetti maalin jälkeen otteen, jota yritettiin kohta hakea takaisin aikalisän turvin. Temppu tepsi ja ajassa 48.01 VantSa siirtyi jälleen johtoon, Valtin manaillessa jo toista hylättyä osumaansa ottelussa. Valtin tasoitus tuli kuitenkin paria minuuttia myöhemmin, kun Risto Remes siirsi pallon viivaan Matti Mäenpäälle ja tämä tälläsi perinteisen Pitkän Kantin ™ päätteeksi pallon verkkoon. Heti perään oli Valtin vuoro siirtyä johtoon, kun Mika Laine tarjoili ja Jukka Tanska ujutti maalin kulmalta lukemiksi 7-8 vieraille. Ajassa 52.44 oli jälleen VantSan vuoro heiluttaa verkkoa, joten Valtti teki sen ystävällisesti kotijoukkueen puolesta ja kuittasi lukemilla 8-8 harvinaisen “hattutempun” omaan päähän. Alle minuutti ja Valtti oli taas maalinteossa, tällä kertaa taas oikeassa päädyssä ja Miikka Rikmanin katkon jälkeen Jukka Tanska viimeisteli oman hattutemppunsa ja taululla 8-9.  VantSan tasoitukseen saatiinkin sitten apuja useammaltakin taholta, kun ensin Valtille tuomittiin heppoinen jäähy ja sitten VantSan ylivoima jauhoi jauhamistaan, kunnes epäonnistunut laukaus viivasta lirui läpi Valtin nelikon painottomalle puolelle ja suoraan Antti Mäntyselle, joka sivalsi taululle 9-9 lukemat.

Jukka Tanska maalinteossa © Harri Valkonen

Jatkoajalla molemmilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta maalivahdit jaksoivat vielä venyä muutamaan game-saveriin molemmissa päissä. Näinollen pisteet jaettiin tasalukemin ja Valtin hurlumhei-kausi sai jatkoa tärkeällä sarjapisteellä maustettuna. Idän Helmi jäi ottelun jälkeen parin viikon sarjatauolle, sillä seuraava ottelu pelataan vasta lauantaina 20.11, jolloin Campossa vierailee Matinkylän joukkue.

SSBL:n tilastot.

Kuvia – listauksena | diaesityksenä

We cannot display this gallery

Valokuvat © Harri Valkonen – Puotinkylän Valtti kiittää Harria!
Harriin saat yhteyden osoitteesta: http://outdoorsports.pic.fi