Suomen Cup ’11 – 2.kierros

Valtin edustus jatkaa Suomen Cupin toiselle kierrokselle sijoituttuaan ensimmäisen kierroksen lohkossaan toiseksi.

Lauantaina 17.9 Ruskeasuon ArenaCenterissä pelattavalla toisella kierroksella vastaan asettuu kolme kovaa II-divarin joukkuetta: Tiikerit II, Hämäys ja PSS II. Kaksi viimeistä tahkoavat II-divaria tulevalla kaudella samassa lohkossa, Tiikerit puolestaan naapurilohkossa. Idän Helmen valmistautuminen Cupin peleihin on mennyt ailahtelevasti, sillä otteet viikon harjoitusottelussa ja treeneissä ovat olleet liiankin rentoja. Lauantaina nähdään saako joukkue kaivettua aiemmin syksyllä nähdyt duunarimaiset otteet takaisin esille vai viilettääkö joukkue askiin takit auki. Tiukkoja pelejä on luvassa, herkkuna tietysti paikallisvastustaja Hämäyksen kohtaaminen taas kerran.

La, 17.09. Ruskeasuon ArenaCenter

klo 10:00 Kenttä 2 ,Valtti – Tiikerit II, 1-7
klo 12:00 Kenttä 3, Hämäys – Valtti, 3-3
klo 14:00 Kenttä 2, PSS II – Valtti, 6-3

Valtti kävi tekemässä Ruskeasuon tulitukkiaskeissa ns. perinteiset, eli rypi Cupin toisella kierroksella itsensä ulos, tällä kertaa vieläpä lohkojumbona ja pelillisesti aivan ansaitusti. Heti aamusta Tiikerit II näytti Idän Helmelle liikkeen ja viimeistelyn mallia, takoen taululle murskaavat 1-7 lukemat. Toisessa ottelussa Valtti sai jo muutaman onnistumisen ja pystyi hallitsemaan paremmin peliä, mutta Hämäys laskettiin taas lopussa rinnalle ja pisteet jaettiin loppulukemin 3-3. Päivän kolmannessa ottelussa olisi vielä ollut teoreettisia saumoja pestä kasvoja PSS II:ta vastaan, mutta Porvoon taitavat kädet olivat liikaa ja Valtti jätettiin turnauksessa voitoitta lohkon hännille lukemin 6-3.

Lauantain harvoihin onnistujiin voitaneen lukea maalivahti Ilmari Ali-Jaakkola, joka joutui tuleen kaikissa otteluissa Vesa Tallqvistin sairastuttua mutta paransi peli peliltä otteitaan. Ilmari jätettiin kerta toisensa jälkeen yksin useampaa vastustajaa vastaan mutta nuorukainen kasasi itsensä viimeiseen peliin ja piti lukemat siedettävinä muutamalla huikealla torjunnalla, keräten vielä syöttöpisteenkin. Idän Helmen cup-taival päättyi siis tältä osin tähän, joukkue palaa harjoittelemaan kuvioitaan ja valmistautumaan kauden kotiavaukseen, joka pelataan lauantaina 1.10 Latokartanossa Oilers Akatemiaa vastaan.