Suomen Cup ’11 – 1.kierros – Edustus jatkoon

Valtin edustusjoukkue aloittaa syksyn tosipelit lauantaina Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella. Kahdelle päivälle jaetussa turnauksessa Valtti kohtaa lauantaina SBS LepSun ja Blackbirds II:n, sekä sunnuntaina SBS Botnian ja Höysän.

Panokset ovat kovat heti lauantain peleissä, sillä avauspelissä vastaan asettuva LepSu koostuu mm. kokeneista entisistä Espoon Oilersin liigapelaajista eikä joukkue varmasti tule luovuttamaan pisteitä helposti kenellekään tässä cupin lohkossa. Toisessa ottelussa haetaan jo asetelmia sarjakautta varten, sillä Blackbirds II pelaa samassa II-divarin lohkossa ja on ennakkokatsauksissa yksi kärkipään joukkueista.

Sunnuntaina kohdataan vielä kaksi III-divarin joukkuetta, jotka paperilla ovat ns. heikompia joukkueita mutta lyhyissä cupin peleissä alempien sarjojen joukkueet ovat ennenkin aiheuttaneet pahoja vaikeuksia Valtille. Valtin kokoonpano on kokenut muutaman merkittävän poissaolon viikonlopulle ja lisäksi muutamat pelaajat ovat käytettävissä vain toisena pelipäivänä. Laajan rosterin vuoksi ainakin lauantaille saadaan kuitenkin jalkeille iskuvoimaiset kolme kentällistä.

Lisää Suomen Cupin 1.kierroksen ennakkotunnelmia kaikkien Valtin joukkueiden osalta voi lukea täältä.

La, 03.09. Myllypuron ArenaCenter
klo 13:00 Valtti – LepSu, 5-4 (3-0, 1-4, 1-0)
klo 15:00 Blackbirds II – Valtti, 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)

Su, 04.09. Myllypuron ArenaCenter
klo 14:00 Valtti – SBS Botnia 7-1 (3-0, 2-1, 2-0)
klo 16:00 HöySä – Valtti 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)

Valtin edustusjoukkue jatkaa Suomen Cupissa toiselle kierrokselle sijoituttuaan toiseksi ensimmäisen kierroksen lohkossaan. Ainoa tappio tuli lauantaina Blackbirds II:lle mutta muut lohkon vastukset voitettiin. Vaikka sunnuntaille osui runsaasti poissaoloja ja Jukka Tanska putosi kokoonpanosta jo lauantain ensimmäisessä ottelussa loukattuaan nilkkansa, taisteli Idän Helmi kaksi selkeää voittoa Ilmari Ali-Jaakkolan ja Vesa Tallqvistin hyvien torjuntojen ja erinomaisen joukkuepuolustuksen turvin. Toisella kierroksella 17.9 Valtti kohtaa kakkoskierroksen lohkossaan näillä näkymin naapurilohkon Tiikerit II:n sekä oman II-divarin lohkokumppanit PSS II:n ja Hämäyksen.

Valtti – LepSu, 5-4 (3-0, 1-4, 1-0)
1-0 Rikman (Korhonen)
2-0 Rikman (Hiltunen)
3-0 Veijalainen (Weckström)
3-1 vast. RL
3-2 vast.
3-3 vast.
4-3 Alavuotunki (Tanska)
4-4 vast.
5-4 Korhonen (Rikman)

Blackbirds II – Valtti, 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)
0-1 Ruokokoski (Hiltunen)
1-1 vast.
2-1 vast.
2-2 Penttilä (Borek)
3-2 vast.
4-2 vast.

Lauantain kokoonpano:
MV: Tallqvist (1. ottelu), Ali-Jaakkola (2. ottelu)
P: From-Ruokokoski, Veijalainen-Penttilä, Mäenpää
H: Alavuotunki-Weckström-Tanska/Salo, Rikman-Hiltunen-Korhonen, Borek-Kontinen-Salo/Knuutila

Valtti – SBS Botnia 7-1 (3-0, 2-1, 2-0)
1-0 Weckström (Alavuotunki)
2-0 Remes (Weckström)
3-0 Knuutila (Kontinen) TV
4-0 Mäenpää (Remes) YV
5-0 Korhonen (Salo)
5-1 vast.
6-1 Weckström (Alavuotunki) YV
7-1 Ruokokoski (Myllylä)

HöySä – Valtti 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)
0-1 Alavuotunki RL *** katso video ***
0-2  Remes (Ruokokoski) SR
0-3  Mäenpää (Remes)
1-3 vast.
1-4  Weckström (Remes)
1-5 Remes (Alavuotunki)

Sunnuntain kokoonpano:
MV: Ali-Jaakkola (1. ottelu), Tallqvist (2. ottelu)
P: Mäenpää-Ruokokoski, Veijalainen-Penttilä
H: Rikman-Salo-Korhonen, Alavuotunki-Weckström-Remes, Myllylä-Kontinen-Salo/Knuutila

Valtin II-joukkue jäi ilman jatkopaikkaa Porvoon omassa ensimmäisen kierroksen turnauksessaan hävittyään kaksi ensimmäistä ottelua, mutta petasi iltaottelun voitollaan jatkopaikan juuri paikallisvastustaja Hämäykselle.

La, 03.09 Porvoo
Hämäys – Valtti II, 6-2
Valtti II – PSS A, 4-10
Valtti II – DR, 9-7