PSS II – Valtti, 7-6

4.11.2011 – II.divisioona

Porvoon SBH, Porvoo – Klo 18:30

 

Ennakko

Idän Helmi matkaa perjantaina ensimmäiselle pidemmälle vierasmatkalleen, kun joukkue matkustaa Porvoon idylliseen kaupunkiin kohtaamaan sarjan väkevästi aloittaneen PSS II:sen. Porvoolaiset ovat sarjanousijoita mutta jo ennestään vahva kokoonpano täydentyi kesän ja syksyn aikana sellaisella tulivoimalla, että ei ole ihme että joukkue on mättänyt maaleja voitoissaan jopa sarjan ennakoituja kärkijoukkueita SB Vantaata ja Erä Akatemiaa vastaan. Vaikka omissakin on soinut kiitettävään tahtiin, lähtee kotijoukkue PSS II perjantai-illan koitokseen selkeänä ennakkosuosikkina napattuaan sarjassa jo kovia päänahkoja miehittäen samalla vahvasti lohkon pistepörssin keulapaikat.

Valtin valmistautuminen viikon otteluun on sujunut poissaolojen vaivaamana. Sairastumiset ja matkustelut ovat verottaneet kokoonpanoa rankalla ja näillä näkymin otteluun saadaan kasaan vain vähän reilut kaksi ketjua ja veskarit. Mm. Patrik From missaa paluunsa Porvoon kaukaloon, jossa puolustaja viime kaudella pelasi PSS:n edustuksen riveissä. Lisäloukkaantumisten pelossa treeneissä onkin lähinnä katseltua vastustajan otteluita videolta ja kelattu läpi omia joukkuetaktiikoita. Ainakin virtaa pitäisi siis olla varastossa ottelupäivää varten.

Joukkueet ovat kohdanneet syksyllä jo aikaisemmin Suomen Cupissa, jolloin PSS II vei voiton lukemin 6-3 Ruskeasuon tulitikkuaskissa.

NordicBetin kertoimet:

PSS II – Valtti
1.35
6.50
2.85

 

PSS II – Valtti, 7-6 (0-3, 4-0, 3-3)

Valtin ryöstöretki Porvooseen jäi ilman saalista, sillä salama-avauksen otteluun ottanut Valtti ei pystynyt katkaisemaan erityisen aneemisesti otteluun lähteneen kotijoukkueen selkärankaa, vaikka paikkoja olisi ollut iskeä taululle lähemmäs kaksinumeroiset lukemat jo ensimmäiseen erään. Valtin kolistellessa maaliputkia ja manaillessa PSS:n veskarin unelmapelastuksia, pääsi kotijoukkue toisessa erässä peliin mukaan ja Valtti sortui kävelemään PSS:än tahtiin, minkä jälkeen omissa alkoi kolista tasaiseen tahtiin. Kolmannessa erässä PSS karkasi jo parin maalin johtoon ja vaikka Valtti kiri lopussa vielä maalin päähän, ei aika riittänyt tällä kertaa tasoitukseen vaan sarjapisteet jäivät porvoolaisille, jotka siirtyivät sarjan piikkipaikalle.

Valtti otti otteluun lentävän lähdön ja heti ensimmäiseen vaihtoon ykkösketju laittoi pallon ja miehet liikkeelle kohti Porvoon maalia. Ajassa 0.25 pakin paikalta noussut Mika Laine tarjoili takatolpalle sairasteluista otteluun juuri toipuneelle kapteeni Aki Korhoselle, joka kiitti ja kuittasi taululle 0-1 lukemat. Heti seuraavaan vaihtoon PSS II jatkoi pakitteluaan ja antoi suosiolla tilaa Idän Helmelle. Kakkosketju kuittasi vuorostaan kun Juha Weckström tarjoili keskelle ja Risto Remes laukoi maskin läpi 0-2 ajassa 1.02. Valtti jatkoi painostusta ja tekopaikkoja siunaantui runsaasti, kun kotijoukkue jatkoi aneemista peliään ja vain loistava maalivahtipeli ja Valtin epäonninen viimeistely pitivät numerot taululla samoina. Valtille tarjottiin erän puoliväliin ylivoimaa kun maalin edustalla ensimmäisenä reboundiin ehtineen hyökkääjän mailaa nostettiin aitoon lätkätyyliin ennenkuin pallo toimitettiin tyhjään maaliin. Herkempi tuomari olisi voinut tilanteesta rankkarinkin vislata, mutta ilmeisesti tässä vaiheessa tuomaritkin alkoivat jo tasoitella puntteja Porvoon suuntaan. Valtin ylivoima kaatui sivuverkkoihin ja muutamaan upeaan veskarin koppiin ja seuraavakin ylivoima ehti sitten pyöriä vain minuutin, kunnes tuomarit tasoittivat puntit Valtin jäähyllä. Porvoon lyhyt ylivoima ei herättänyt joukkuetta vaan erän lopulla oli Valtin vuoro viimein osua ylivoimalla, kun vain 15 sekunnin miesylivoiman jälkeen Mika Lainen tarjoili ja Petteri Alavuotunki viimeisteli maalin kulmalta taukolukemiksi 0-3 vieraille.

Toiseen erään piti lähteä samoilla aseilla, vauhtia pitäen. Alkuun tässä onnistuttiinkin mutta yksi tuottamaton yv heti erän alkuun jäädytti Valtinkin jalat ja pelin tempo laski kotijoukkueen hitaampaan tahtiin. Erän puoliväliin PSS II sitten kuittasi nopealla vastaiskulla avausmaalinsa ja sai heti vaihteen päälle. Kun Valtille tuomittiin lisäksi erässä kolme estämisjäähyä, pääsivät porvoolaiset kuittailemaan vuoroin tasakentällisin ja vuoroin ylivoimalla ohi hyvin pelanneen Vesa Tallqvistin. Ajassa 35:39 kotijoukkue tuli jo tasoihin ja erän loppuun PSS:n Tommi Kivisoja viimeisteli erään hattutemppunsa kun ex-liigatähti latoi kahden miehen ylivoimalla taukolukemiksi 4-3 kotijoukkueelle.

Kolmanteen erään oli lähdettävä paremmalla asenteella kun porvoolaiset taas ottivat puolustavamman roolin ja keskittyivät iskemään vaarallisilla nopeilla vastaiskuilla heti syötönkatkojen jälkeen. Erässä mentiinkin vahvasti päästä päähän ja vauhtia riitti lopulta enemmän kuin kahdessa ensimäisessä erässä yhteensä. Erän alkuun PSS karkasi jo 5-3 johtoon, ennenkuin Valtti vihdoin onnistui yllättämään hyvin pelanneen porvoolaiskassarin uudestaan. 5-4 kavennuksen iski Juha Weckström päästyään laukomaan vapaasti parhaalta sektorilta Patu Penttilän syötöstä. Kotijoukkue kuittasi kohtapuoleen taas vastaiskulla kahden maalin johtoon, ennenkuin Valtin liike pakotti porvoolaiset rikkomaan ja vieraat saivat kokeilla parikin kertaa ylivoimaansa. Viimeistely ei kuitenkaan osunut kohdilleen ja maalikehikkoa kolisteltiin enemmän kuin laki sallii, mutta lukemat säilyivät taululla 6-4:ssä. Ajassa 56:52 Idän Helmi aloitti vihdoin loppukirin, kun Juha Weckströmin syötönkatko omalla alueella vapautti Risto Remeksen karkuun ylös vasenta laitaa ja lukemat 6-5.  Reilua minuuttia myöhemmin PSS II jäähyili taas ja Valtti otti aikalisän juoniakseen tasoitusta. Ilman maalivahtiakaan ei palloa kuitenkaan saatu verkkoon vaan kotijoukkue pääsi yllättämään Valtin alivoimalla karaten taas kahden maalin päähän ajassa 59:24. Vaikka Patu Penttilä löysi vielä 15 sekuntia aloituksen jälkeen takatolpalle nousseen Risto Remeksen ja Valtti nousi taas maalin päähän, ei aika yksinkertaisesti riittänyt kuin yhteen tekopaikkaan viimeisillä sekunneilla ja ottelun kaavan mukaisesti siitäkin saatiin pallo vain niukasti ohi maalin. Näin pisteet jäivät karvaasti Porvooseen ottelussa, joka Valtin olisi pitänyt ratkaista edukseen paremmalla viimeistelyllä jo hyvissä ajoin ottelun alkupuolella.

SSBL:n tilastot.