Valtti – KGB Agents, 7-4


Lauantai 15.12.2012 – II.divisioona
Latokartanon liikuntahalli, sali 2 – Klo 15:30

Valtti – KGB Agents, 7-4 (3-0, 1-2, 3-2)

Ennakko

Valtti aloittaa lauantaina kotiluolassaan Latokartanossa II-divarin “kevätkierroksen” kun toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu vanha tuttu KGB Agents. Vieraat ovat sarjataulukossa pari pykälää Idän Helmen perässä ja kärsivät viime kierroksella kitkerän tappion lohkojumbo HePalle, joten oletettavissa on että nälkää joukkueella riittää. Valtti voitti syksyllä kauden ensimmäisen kohtaamisen selkein numeroin mutta tasaista vääntöä on kuitenkin jälleen odotettavissa.

Idän Helmi on kahden ottelun voittoputkessa ja mielii joulutauolle hyvä sarjasijoitus mielessään. Rosteri on pikkuhiljaa taas kunnossa ja sairastuvalla ovat vain Antti Hiltunen ja Risto Remes, joten leveä materiaali otteluun on ainakin käytettävissä.

Tervetuloa seuraamaan Idän Helmen otteita, ottelu alkaa kello 15.30 !

Seuraa heitä:

KGB Agents: #25 Juuso Kainulainen, KGB:n pistekärki on ollut hyvässä vireessä ja takoi syyskaudella 19 pistettä 10 peliin.
Valtti: #5 Sami Vatanen, Valtin pelaajavalmentaja johtaa syyskauden jälkeen joukkueen pistepörssiä.

Raportti

Valtti siirtyi voitokkaasti joulutauolle kaatamalla toisen sarjakierroksen ensimmäisessä ottelussa Latokartanossa vierailleen KGB Agentsin lukemin 7-4.

Idän Helmi aloitti ottelun vahvasti ja pienellä rosterilla liikkeellä ollut KGB joutui pariinkin otteeseen pienen paineen alle. Vieraat iskivät kuitenkin tehokkaasti nopeita vastaiskuja ja Vesa Tallqvist sai olla hereillä maalillaan. Maalinteon aloitti Valtin kolmosketju erän puolivälin tienoilla, kun Matti Mäenpää kanttasi puolesta kentästä ja maskissa ollut Tapio Aalto ohjasi pallon ohi KGB-vahdin. Sama ketju osui kohtapuoleen jo toistamiseen, kun Daniel Borek jätti pallon Pekka Sahariselle ja tämä laukoi tarkan rannelaukauksen verkon perukoille ajassa 13:08. Erän lopulla Valtti osui vielä kolmannen kerran, kun Ville Vilenius murtautui keskialueella kovaa rikkoneen KGB-viisikon läpi ja tarjoili lopulta vetopaikan Aki Korhoselle, joka sijoitta pallon etuyläseen ja vei Valtin erätauolle 3-0 johtolukemissa.

Heti toisen erän alkuun Valtti nappasi kaksi jäähyä samaan vaihtoon ja vieraat kiittivät nousemalla nopeasti peliin mukaan kaventamalla tilanteeksi 3-1. KGB kuitenkin hukkasi etsikkoaikansa ja jäähyili seuraavaksi puolestaan itse, mutta lisämaaleja saatiin odottaa aivan erän lopulle asti. Ja odotus palkittiinkin sitten yhdellä syyskauden upeimmista osumista, kun Sami Martikainen siirsi pallon puolustuksessa Jami Veijalaiselle ja nuorukainen hassutti koko KGB:n viisikon, nousten omalta alueelta aina maalille asti ja laittoi pallon taidokkaasti reppuun. Agentit kuitenkin kuittasivat toisen erän nimiinsä kaventamalla aivan erän lopussa vielä toistamiseen lukemiksi 4-2.

Kolmas erä alkoi Valtin kannalta surkeasti ja KGB maalasi heti kättelyssä erän avausosuman ja nousi vain maalin päähän. Valtti keräsi kuitenkin itsensä ja paria minuuttia myöhemmin Ville Vilenius vapautti Jami Veijalaisen jälleen maalintekoon ja Valtti siirtyi 5-3 johtoon. Heti seuraavaan vaihtoon KGB puri itseään jalkaan kun oma puolustaja ohjasi Valtin pitkän läpisyötön maalin edustalta nätisti yläkulmaan ja tilanne kotijoukkueelle 6-3. Vieraat onnistuivat vielä kaventamaan erän puolivälin tienoilla tilanteeksi 6-4 ja pääsivät vielä hakemaan lisäkavennusta ylivoimalla, kunnes kasetti ei enää kestänyt ja Agentit ottivat vuorostaan tuplajäähyn. Valtti ehti pelata kahden miehen ylivoimaa vajaan minuutin, kun Daniel Borek löysi keskeltä Sami Vatasen, joka iski taululle ottelun loppunumerot 7-4.

Valtin kausi jatkuu tammikuussa vierasottelulla Korson Greasersia vastaan, tervetuloa seuraamaan Idän Helmen otteita myös keväällä !

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt
4 Hiltunen Antti          
5 Vatanen Sami 1 0 1 0 0
9 Rikman Miikka          
10 Martikainen Sami 0 1 1 +3 2
11 From Patrik 0 0 0 -1 0
16 Saharinen Pekka 1 0 1 +1 0
17 Remes Risto          
18 Alavuotunki Petteri 0 0 0 +2 0
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 0 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Tanska Jukka 0 0 0 0 0
29 Laine Mika 0 0 0 0 14
42 Aalto Tapio 1 0 1 +1 0
51 Toivola Teppo          
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 0 0   0
62 Weckström Juha 0 0 0 0 2
68 Soini Jani          
71 Mäenpää Matti 0 1 1 +1 0
74 Uotinen Matti 0 0 0 0 0
77 Kiviharju Roni 0 0 0 +1 0
81 Korhonen Aki 1 0 1 +2 0
82 Borek Daniel 0 2 2 +2 0
87 Veijalainen Jami 2 0 2 +2 0
88 Vilenius Ville 0 2 2 +1 0