Valtti – Blackbirds II, 8-3


Lauantai 8.12.2012 – II.divisioona
Latokartanon liikuntahalli, sali 2 – Klo 15:30

Valtti – Blackbirds II, 8-3 (2-1, 3-2, 3-0)

Ennakko

Valtti kohtaa lauantaina kotiluolassaan Latokartanossa viime kaudelta tutun Blackbirds II:n Keravalta. Vieraat ovat sarjataulukossa pari pykälää Idän Helmen perässä mutta henkinen yliote on BB II:lla, joka nappasi viime kaudella kolmesti Valtin päänahan. Kokenut joukkue on alisuorittanut tällä kaudella sarjassa mutta tulee varmasti nälkäisenä Latokartanoon katkaisemaan viiden ottelun mittaista tappioputkeaan.

Idän Helmi palasi voittojen tielle Orimattilassa HePan kustannuksella ja lähtee hakemaan revanssia viime kauden tappioille. Rosteria kiusaavat poissaolot takalinjoilta kun sekä Patrik From että Mika Laine ovat poissa ottelusta. Pelaajaruletti puolustuksen osalta saa siis jatkoa ja viime aikoina viivassa viihtynyt Petteri Alavuotunki jatkanee puolustajana. Muilta osin liikkeelle saadaan miltei täysi kokoonpano.

Tervetuloa seuraamaan Idän Helmen otteita, ottelu alkaa kello 15.30 !

Seuraa heitä:

Blackbirds II: #81 Mika Penttilä, kokenut sarjajyrä oli viime kaudellakin Valtin kiusana useampaan otteeseen.
Valtti: #21 Jukka Tanska. Vuosaaren taikuri on ollut viime aikoina huikeassa vireessä ja koko ketju on varmasti Mustarastaiden kiusana.

Blackbirdsin ennakko otteluun

Raportti

Valtin saunailtaa edeltävät ottelut ovat aina olleet vaikeita paloja purtaviksi, kun ajatukset eivät tunnu pysyvän aina kaukalossa vaan mielessä siintävät jo illan löylyt. Latokartanoon saapui vieraaksi aina vaikea Blackbirds II ja Valtti lähti hakemaan revanssia kolmelle viime kauden tappiolle.

Idän Helmi aloitti ottelun vahvasti ja painetta luotiin Mustarastaiden päätyyn hyvään malliin. Toisessa vaihdossaan Valtin kakkosketju kuittasi ottelun avausmaalin kun Jani Soini tarjoili ja Miikka Rikman laukoi isännät 1-0 johtoon ajassa 6:07. Vieraat pääsivät kuitenkin erän edetessä paremmin pelille ja nousivat vaarallisiin vastaiskuihin nopeasti. Yksi tällainen päättyi tasoitukseen erän puolivälin jälkeen, kun nopean 2 vs 1 hyökkäyksen päätteeksi pallo saatiin ohi hyvin torjuneen Vesa Tallqvistin. Valtti kuittasi kuitenkin miltei heti perään takaisin johtoon, kun Pekka Saharinen pelasi pallon viivaan ja Matti Mäenpää kanttasi perinteisen rannarinsa, joka livahti maalivahdin kainalosta verkon perukoille ajassa 14:51.

Valtti pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla vieraiden jäähyiltyä ensimmäisen erän lopulla ja vaikka varsinainen ylivoima ei onnistunut täysosumaa tekemään, tuotti painostus tulosta kun juuri jäähyn umpeuduttua Jukka Tanska vapautti Sami Vatasen laukomaan Valtin 3-1 johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin päästiin pelaamaan tasavajaalla ja tämä tuntui sopivan vierasjoukkueelle, joka kavensi lukemiksi 3-2. Valtti karkasi erän puolivälin jälkeen kuitenkin taas kahden maalin johtoon, kun Sami Vatanen jakoi pallon laitaan Juha Weckströmille ja veteraani napautti tarkan laukauksen takakulmaan ja tilanne 4-2. Tasan kahta minuuttia myöhemmin Blackbirds tuli kuitenkin taas pelille, kun kovan ruuhkan ja mailasodan päätteeksi pallo hakattiin Valtin maalin edustalta verkkoon ja lukemat 4-3. Onnetar hymyili kuitenkin Idän Helmelle taas seuraavassa vaihdossa, kun nopean vastaiskun päätteeksi Miikka Rikmanin takatolpalle suunnattu syöttö otti maalilla kimmokkeen puolustajasta ja löysi tiensä verkkoon ja toiselle erätauolle mentiin Valtin 5-3 johtolukemissa.

Kolmanteen erään vieraat tulivat vielä väkevästi kavennusta hakien, mutta lopulta jalka ei enää tuntunut riittävän ja Vesa Tallqvist Valtin maalilla piti näyttävillä torjunnoillaan vieraiden erän maalisaldon nollissa. Valtti puolestaan meni lopulta menojaan ja vastasi yksin erän maalinteosta. Ensin Jukka Tanska hauskuutti vaihtopenkkiä iltapäivän komeimmalla osumalla, karkaamalla Sami Vatasen läpisyötöstä yksin läpi, veivaamalla maalivahdin ensin parilla napakalla liikkeellä maihin ja ujuttamalla pallon lopulta etukulmasta reppuun. Seuraavaksi oli kakkosketjun vuoro päästä plussille, kun hienon hyökkäyksen jälkeen Jani Soini tarjoili vielä keskustasta varman tekopaikan Ville Vileniukselle, joka päästi tinttaamaan miltei tyhjiin lukemat 7-3. Normijärjestyksen mukaisesti seuraava osuma merkattiin sitten kolmosketjulle, kun Risto Remes kiersi maalin ja löysi toisesta aallosta nousseen Roni Kiviharjun, joka sijoitti pallon takanurkkaan ja näin loppulukemin 8-3 Idän Helmi sai kuitattua ensimmäisen sarjakierroksen päätökseen ja siirtyä ansaitusti saunomaan.

Blackbirdsin otteluraportti

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt
4 Hiltunen Antti          
5 Vatanen Sami 1 2 3 4 0
9 Rikman Miikka 2 0 2 3 2
10 Martikainen Sami 0 0 0 3 2
11 From Patrik          
16 Saharinen Pekka 0 1 1 0 0
17 Remes Risto 0 1 1 1 0
18 Alavuotunki Petteri 0 0 0 1 0
19 Ruokokoski Vesa          
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Tanska Jukka 1 2 3 4 0
29 Laine Mika          
42 Aalto Tapio 0 0 0 0 0
51 Toivola Teppo          
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 0 0   0
62 Weckström Juha 1 1 2 5 0
68 Soini Jani 0 1 1 0 0
71 Mäenpää Matti 1 0 1 1 0
74 Uotinen Matti 0 0 0 1 0
77 Kiviharju Roni 1 0 1 0 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 0 0
82 Borek Daniel 0 0 0 3 0
87 Veijalainen Jami 0 0 0 0 0
88 Vilenius Ville 1 0 1 0 0