M35 jatkaa tappioitta

Valtin M35 ikämiehet jatkavat sarjassa neljän ottelun jälkeen tappioitta. Kauden ensimmäisessä turnauksessa marraskuussa seuran tuorein seniorisukupolvi otti voitot niin KoSSusta kuin PoNoVostakin ja viime viikonlopun turnauksessa voittoputki sai jatkoa kahdella hienolla pelillä kun aamuottelussa kaatui PoSo lukemin 7-1 ja iltaottelussa Valtti yllätti SB Vantaan lukemin 3-2. Kovassa lohkossa pelaa Valtin lisäksi mm. ECD, joka koostuu pääosin Valtin nykyisistä ja entisistä II-divaripelaajista sekä aina nimivahva SB Vantaa, joka tarjosi viime turnauksen toisessa ottelussa todellisen koitoksen Valtille.

Päivitys: Valtin lohkoa johtaa maalieron turvin niinikään puhtaalla pelillä jatkava lohkon ehdoton ennakkosuosikki ECD, jonka Valtti kohtaa seuraavassa turnauksessa tammikuussa.

Seuraavassa joukkueen managerin kommentit penkin takaa viimeisimmistä peleistä:

“Ikämiesten toiseen turnaukseen oli Valtti jalkeille saanut tuttuun tyyliin 10 hengen iskuryhmän. Ei se määrä vaan se laatu. Pelaajapakkaa verottivat sunnuntaina loukkaantumiset/sairastumiset sekä lomamatkat. Onneksi kuitenkin täydellisesti rakennetusta joukkueesta löytyy reserviä eli vajaalla ei tarvinnut edelleenkään taistoon lähteä. Suurin muutos ekaan turnaukseen oli tapahtunut maalin suulla, eli Villen sukunimi oli vaihtunut Hemmilästä Sorvaliin.

Ensimmäisessä pelissä Valtti kohtasi PoSon. Etukäteisasetelmissa Valttia voitiin pitää ottelun ennakkosuosikkina mutta ottelun alkutahdit lupasivat kuitenkin tasaista vääntöä. Ruskeasuon Arenacenterin “NHL-kaukalo” suosi selkeästi enemmän PoSoa sillä Valtti ei päässyt ottelun ensimmäisellä puoliskolla vielä hyödyntämään vastustajaa korkeampaa taitotasoaan. Ottelun avausmaalin pääsi iskemään PoSo, Valtin maalin edestä kakkospallosta. Tappiotilanne sekoitti Valtin peliä entisestään ja hyvistäkään paikoista ei saatu palloa reppuun. Tuskastumiselta kuitenkin vältyttiin ja ottelun käännekohtana voidaan pitää PoSon saamaa tuplajäähyä. Ensin kakkonen ja kaiken kukkuraksi typerä rappaus hyökkäyspäässä jonka kohteena oli Risto Remes. Tuloksena onneksi ei loukkaantumisia mutta viiden minuutin istunto PoSon pelaajalle. Kahden miehen ylivoimaa Valtti ei jättänyt käyttämättä vaan tuli pelissä tasoihin. Tämän jälkeen Valtti sai enemmän järkeä ja malttia hyökkäyspeliinsä ja tuli väkisin ohi ja lopulta takoi taululle selkeät 7-1 numerot. Työvoitto, sanoisinko. Ottelun hahmoksi nostetaan pelikengät naftaliinista kaivanut Eero Korhonen, joka ampui pakin tontilta kaksi maalia.

Illan pelissä vastaan tuli aivan eri kaliberin nippu. Ikispeleissä harvinaisesti kolmella ketjulla miehitetty SB Vantaa. Tempo oli jo alusta asti täysin erilaista kuin mihin esim. aamun pelissä oli totuttu joten Valtti yllätettiin sanoisinko jopa hieman housut kintuissa. Valtti oli ottelun alussa hetkittäin pienesti purjeessa mutta maalilla Ville Sorvali oli aivan ilmiömäinen. Yhden maalin Vantaa sentään onnistui tekemään vaikka paikkoja oli useampaankin. Valtin nousuun tarvittiin jälleen kerran ylivoima ja sankariksi nousikin kakkoskentän sentteri Teemu Lehto joka ensin tasoitti ottelun ja myöhemmin ottelussa taidokkaalla chipillä vastustajan kautta siirsi Valtin jo johtoon. Vantaa vyörytti välillä voimakkaasti hyökkäyksiä Valtin maalille mutta Ville Sorvalin loistavat torjunnat pitivät Valtin tulostaululla pienellä etumatkalla. Lähes lopullinen sinetti Valtin voitolle saatiin kun ykköskentän Risto Remes ja Daniel Borek juonivat komean 3-1 osuman. Lopussa Vantaa yritti tiukasti päästä otteluun mukaan mutta Valtin uhrautuva puolustus viimeisenä lukkonaan Sorvali maalilla pitivät pintansa. Vantaan rynnistys jäi lopulta yhteen kavennusmaaliin ja lopputulosta 3-2 voidaan pitää Valtin kannalta erittäin hyvänä tuloksena. Maalipaikoissa ja laukauksissa Vantaa veti ehkä pidemmän korren mutta lukemat taululla ratkaisevat. Ottelun hahmo oli ilman muuta maalivahti Ville Sorvali.”

 

Valtin M35 joukkueen tilastot SSBL:n sivuilla