PSS II – Valtti, 6-17

valtti_headershot3
Keskiviikko 23.1.2013 – II.divisioona
Aurora salibandyhalli, Porvoo, klo 18.30

PSS II – Valtti, 6-17 (1-3, 4-7, 1-7)

Ennakko

Idän Helmi jatkaa sarjapelejä jo keskiviikkona kun joukkue matkaa raskaaseen arkipeliin Porvooseen PSS II:n vieraaksi. Syyskierroksella Valtti nappasi kotipelistä selkeän voiton ja karvaan Tiikeri-tappion jälkeen poissaolijoita on saatu takaisin ruotuun ja keskiviikkona joukkue on vaihteeksi liikkeellä miltei täydellä rosterilla. Viime kaudella Porvoosta ei jäänyt hyvän alun jälkeen käteen pistettäkään, joten Idän Helmellä on selkeä revanssin paikka ja sarjapisteet tulisivat todella tarpeeseen lohkon tilanteen tiivistyessä sarjakärkien takana.

Ottelu Porvoon Aurora salibandyhallissa alkaa kello 18.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon !

Seuraa heitä:

PSS II: #12  Robert Sainio, Porvoon pelin sielu ei jähmetä liikkeellään mutta peliälyn ansiosta pisteitä napsuu tasaiseen tahtiin taululle
Valtti: #78 Jani Soini, veteraani on väläytellyt napakkaa rannelaukaustaan viimeistelytreeneissä joten keskiviikkona lienee odotettavissa taas maaleja.

Raportti

Idän Helmi kävi keskiviikkona arkisella ryöstöretkellä Porvoon Aurora-salibandyhallissa hakien sarjapisteet lohkon hännille juuttuneelta PSS II:lta lukemin 6-17. Hyvän vireen iltapeliin löytänyt Valtti sai tehoja laajalta rintamalta ja maalin makuun pääsi peräti 12 eri pelaajaa. Kolmosketjussa Risto Remes jätti vetomailan kotiin ja jäi maaleitta mutta kirjautti ottelussa peräti kuusi syöttöpistettä.

Aki Korhonen maalaa avauserässä

Aki Korhonen maalaa avauserässä

Valtti aloitti ottelun perinteisen vahvasti ja verkko heilui porvoolaisten päädyssä jo ottelun toisessa vaihdossa. Petteri Alavuotunki avasi pallon vasemmalle laidalle Jami Veijalaiselle ja tämä kanttasi keskeltä vastustamattoman rannarin takapeltiin ajassa 0:59. Paria minuuttia myöhemmin kapteeni Aki Korhonen pääsi laukomaan irtopallosta Valtin jo kahden maalin karkumatkalle kellojen pysähtyessä aikaan 3:47. Paikkoja lisäosumiin oli erän alkupuolella runsaasti mutta yritykset päätyivät PSS-veskarin suojiin tai hallin päätyseinälle. Erän puolivälin jälkeen Valtti joutui tappamaan yhden alivoimatilanteen, ennenkuin Sami Vatanen vapautti Juha Weckströmin maalintekoon ja konkari siirsi pallon verkkoon ajassa 16:55. Kotijoukkue kuittasi kuitenkin 1-3 kavennuksen heti seuraavassa vaihdossa ja erätauolle lähdettiin näissä lukemissa.

Jani Soini ja Sami Vatanen tuulettavat

Jani Soini ja Sami Vatanen tuulettavat

Toisessa erässä maaleja saatiin odotella miltei erän puoliväliin, mutta sitten ketsuppipullo aukesi molemmissa päissä kenttää ja joukkueet mättivät reiluun puoleentoista minuuttiin yhteensä kuusi maalia, kolme per pääty. Ensin Risto Remes tarjoili poikittaisen syötön Matti Mäenpäälle, joka laukoi Valtin 1-4 johtoon ajassa 28:24. Vain kuusi sekuntia aloituksesta, Sami Vatanen ampui Jani Soinin syötöstä lukemiksi 1-5 ja porvoolaisten selkärangan oletettiin jo olevan poikki. Kotijoukkue kuitenkin vastasi jo ajassa 28:59 ja kavensi lukemiksi 2-5. Seuranneesta aloituksesta Valtti pelasi pallon vuorostaan puolustuksen kautta syvään kotijoukkueen päätyyn ja Risto Remes siirsi pallon maalin edustalle Ville Vileniukselle, joka kuittasi lukemiksi 2-6 ajassa 29:12 ja PSS II siirtyi pitämään aikalisää hulabaloo-sählyn läkähdyttämänä. Aikalisä tehosi ja porvoolaiset naputtivat seuraavaan kahteen vaihtoon kaksi maalia ohi Valtin maalilla torjuneen Ilmari Ali-Jaakkolan ja ajassa 29:59 lukemat olivat jo 4-6.

Valtti sai kuitenkin rauhoitettuja peliään ja siirtyi kohtapuoleen taas kolmen maalin johtoon, kun ajassa 31:10 Mika Laine tarjoili ja Jani Soini napautti tarkalla laukauksella Idän Helmen 4-7 johtoon. PSS II tuli vielä seuraavassa vaihdossa pelille ja kavensi lukemiksi 5-7 mutta loppuerä oli Valtin vientiä ja vieraat kasvattivat johtoaan vielä kolmella lisäosumalla. Ensin Mika Laine osui Sami Vatasen syötöstä ajassa 38:17 ja seuraavassa vaihdossa Miikka Rikman tarjoili maalin eteen namupaikan Vesa Ruokokoskelle, joka siirsi lukemiksi 5-9. Erän päätöslukemat kuittasi Jani Soini ajassa 39:45 Sami Vatasen esityöstä.

Remes, Borek ja From 5-15 maalin jälkeen

Remes, Borek ja From 5-15 maalin jälkeen

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi maalivahtia ja Valtti lähti heti testaamaan kylmää kassaria. Painostus tuotti rankkarin heti ensimmäiselle minuutilla ja Jami Veijalainen pääsi taas esittelemään patenttiliikkeitään. Pallo kylmästi verkkoon ja taululla jo kaksinumeroiset lukemat Valtille. Heti seuraavaan vaihtoon Daniel Borek pääsi vuorostaan maalintekoon, laittamalla pallon maalin kattoon pienestä kulmasta ajassa 41:05. Tässä vaiheessa kotijoukkueen hermokontrolli petti ja Valtille tarjottiin parhaimmillaan kahden miehen ylivoimaa. Miikka Rikman oli ylivoimalla verkonheilutusvuorossa ajassa 45:48 Juha Weckströmin syötöstä ja jäähyjen päätyttyä ohjasi Daniel Borek Risto Remeksen pystysyötön verkkoon ajassa 48:27 ja taululla lukemat 5-14. Valtti joutui vielä kertaalleen alivoimalle ajassa 54:01 mutta hyvin pelannut alivoima hankki vuorostaan rankkarin Valtille ja vaikka Matti Uotinen ei saanut rankkarista lisättyä Valtin maalisaldoa, nähtiin tasavajaalla jo maali numero 15 kun maalin eteen vapaaksi unohtunut Patrik From toimitti pallon verkkoon ajassa 55:35. Lyhyt ylivoimakin hyödynnettiin tehokkaasti, kun ajassa 56:38 Juha Weckström siirsi pallon viivaan ja Mika Laine upotti ottelun toisen osumansa ylivoimalla. PSS II onnistui vielä kertaalleen Valtin nukahdettua oman pään vaparia puolustamisessa ennekuin Sami Vatanen kirjautti Mika Laineen syötöstä illan toisella osumallaan loppulukemat 6-17 ajassa 58:54.
Petri Kuhmosen ottelukuvat Facebookissa

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot*

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt
4 Hiltunen Antti 0 0 0 +1 0
5 Vatanen Sami 2 3 5 +5 0
9 Rikman Miikka 1 1 2 -1 0
10 Martikainen Sami 0 0 0 +2 0
11 From Patrik 1 0 1 +5 0
16 Saharinen Pekka          
17 Remes Risto 0 6 6 +4 0
18 Alavuotunki Petteri 0 1 1 0 0
19 Ruokokoski Vesa 1 0 1 -1 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Tanska Jukka          
29 Laine Mika 2 2 4 +4 2
42 Aalto Tapio          
51 Toivola Teppo          
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 0 0   0
62 Weckström Juha 1 2 3 +5 0
68 Soini Jani 2 1 3 +5 0
71 Mäenpää Matti 1 0 1 0 2
74 Uotinen Matti 0 0 0 0 0
77 Kiviharju Roni 0 0 0 +3 0
81 Korhonen Aki 1 0 1 0 0
82 Borek Daniel 2 0 2 +3 0
87 Veijalainen Jami 2 0 2 -1 0
88 Vilenius Ville 1 0 1 +2 0

*Tilastot sisältävät virheen korjauksen ottelun SSBL:n tulospalveluun (23.1.2013) ja edustaen todellisia ottelutapahtumia.

– Väärä maalintekijä: #11 From maali (ajassa 31:10), oikea maalintekijä #78 Soini.