Valtti – Tiikerit, 6-10

valtti_headershot
Lauantai 19.1.2013 – II.divisioona
Latokartanon liikuntahalli, sali 2 – Klo 15:30

Valtti – Tiikerit, 6-10 (3-1, 1-4, 2-5)

Ennakko

Valtti aloittaa lauantaina kotiluolassaan Latokartanossa II-divarin kotiottelut vuoden 2013 osalta. Vastaan asettuu todellinen tasonmittari kun vieraaksi saapuu sarjaa johtava Tikkurilan Tiikert. Vieraat ovat hyvässä vireessä ja nappasivat edellisistä peleistä kaksi isonumeroista voittoa. Syyskierroksella Tiikerit oli Tikkurilassa pelatussa ottelussa niukasti parempi lukemin 3-2. Valtti on kuitenkin esittänyt niinikään hyviä otteita viime aikoina ja tasaista vääntöä on siis jälleen odotettavissa.

Idän Helmi on neljän ottelun voittoputkessa ja sarjapisteet ottelusta nostaisivat Valtin jo tiukasti aivan sarjan kärjen tuntumaan. Ikävä kyllä poissaolot verottavat Valtin kokoonpanoa rankalla kädellä ja poissa on näillä näkymin miltei kaksi ketjullista pelaajia. Varsinkin Valtin kolossaalinen puolustus joutuu peliin harventuneena mutta jos koko joukkue jaksaa taistella parhaansa mukaan, voidaan sarjakärki pistää kotihallissa erittäin tiukille.

Tervetuloa seuraamaan Idän Helmen otteita, ottelu alkaa kello 15.30 !

Seuraa heitä:

Valtti: #4 Antti Hiltunen. Sentteri tekee väkevän paluun kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. Kuinkas sattuikaan, esimerkillään johtava liideri on viimeksi esiintynyt Valtin univormussa juurikin Tiikereitä vastaan syyskaudella.
Tiikerit: #66 Olli Rinne. Tiikereiden tehokkain pelaaja on ollut viime peleissä kovassa maalivireessä.

Tiikereiden otteluennakko

 

Raportti

Valtti jäi pisteittä sarjakärkeä vastaan kun Tiikerit haki Latokartanosta pisteet lukemin 6-10. Kauden pienimmällä rosterilla liikkeellä ollut Idän Helmi kärsi vielä aamusta yhden sairaspoissaolon ja joutui otteluun vain reilulla kahdella ketjulla. Vieraatkin olivat pienellä kokoonapanolla paikalla, joten odotettavissa oli tiukkaa vääntöä.

Kotijoukkue aloitti ottelun tehokkaasti ja reilun kolmen minuutin pelin jälkeen kapteeni Aki Korhonen tarjoili vapauttavan syötön oikeaan laitaan ja Ville Vilenius pisti Valtin taululle. Tiikerit tasoitti kuitenkin ennen erän puoliväliä ja hallitsi vahvasti peliä loppuerän ajan. Valtti kuitenkin iski vastaan tehokkaasti ja ajassa 12:26 Petteri Alavuotunki nousi oman katkonsa jälkeen keskeltä läpi ja laukoi Valtin taas johtoon. Erän lopulla ankara karvaus Tiikereiden päädyssä tuotti tulosta ja Patrik From pääsi siirtämään maalin edestä taukolukemiksi 3-1 Valtille.

Toisessa erässä Valtin ylivoima ei lähtenyt kulkemaan ja Tiikerit pääsi erän alkupuoliskolla kaventamaan tapettuaan oman jäähynsä. Seuraavana oli Valtin vuoro jäähyillä ja Tiikerit kuittasi pelin tasoihin erän puoliväliin. Heti seuraavassa vaihdossa Tiikerit onnistui uudestaan ja siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Valtti vastasi kuitenkin hetkeä myöhemmin kun paluun tositoimiin tehnyt Antti Hiltunen nousi vahvasti laidalta ja tarjosi keskustaan Sami Vataselle, joka iski pelin tasoihin lukemiin 4-4. Tiikerit onnistui kuitenkin vielä erän lopulla kertaalleen ja kolmanteen erään lähdettiin vieraiden johtaessa 4-5.

Valtti sai nihkeän alun kolmanteen erään kun Tiikerit kasvatti johtonsa kahteen maalin jo erän toieslla minuutilla. Seuraavaksi oli tuomareiden vuoro ottaa pientä roolia ja Valtille heppoinen jäähy heti seuraavasta vaihdosta. Tiikereiden viivamiesten hermoillessa Risto Remes kuitenkin karkasi läpi ja kavensi alivoimalla lukemiksi 4-6. Valtin alivoima taisteli jäähyn loppuun mutta vain puolisen minuuttia jäähyn päättymisestä Tiikeri karkasi taas kahden maalin karkumatkalle ajassa 44:33. Valtin valmennus herätteli tässä vaiheessa joukkuetta vaihtamalla maalivahtia ja Vesa Tallqvist teki tilaa Ilmari Ali-Jaakkolalle. Idän Helmi tekikin vahvaa työtä kavennuksen eteen mutta ajassa 47:55 pallo lipsautettiin epäonnisesti väärään verkkoon ja Tiikerit lahjamaalilla 5-8 johtoon. Erän puolivälissä Tiikerit lisäsi johtoaan neljään maaliin ja ottelun lopuksi väännettiin viisi minuuttia Tiikereiden ylivoimaa, jonka aikana molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen ja pisteet matkasivat vieraiden mukana Tikkurilaan lukemin 6-10.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt Blokit Vedot
4 Hiltunen Antti 0 1 1 -2 0 1 1
5 Vatanen Sami 1 0 1 -1 0 2 2
9 Rikman Miikka 0 0 0 0 0 2 1
10 Martikainen Sami              
11 From Patrik 1 1 2 +1 0 6 1
16 Saharinen Pekka              
17 Remes Risto 2 0 2 +1 0 0 6
18 Alavuotunki Petteri 1 0 1 0 0 1 3
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -1 0 3 1
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0    
21 Tanska Jukka              
29 Laine Mika              
42 Aalto Tapio              
51 Toivola Teppo              
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 0 0   0    
62 Weckström Juha              
68 Soini Jani 0 0 0 -2 2 0 2
71 Mäenpää Matti              
74 Uotinen Matti              
77 Kiviharju Roni 0 0 0 +2 2 1 0
81 Korhonen Aki 0 1 1 -3 0 3 2
82 Borek Daniel 0 0 0 -3 5 1 0
87 Veijalainen Jami              
88 Vilenius Ville 1 0 1 0 0 0 2