M35 lohkonsa kärkeen

Valtin M35 ikämiehet järjestivät lauantaina 26.1 Campossa hienoisen yllätyksen kun lohkon kärkikamppailussa paikallisvastustaja ECD kaatui aamuottelussa lukemin 2-6 ja näin Valtti siirtyi yksin lohkon kärkeen. Valtti ja ECD olivat ennen turnausta voittaneet kaikki neljä otteluaan ja jakoivat lohkon piikkipaikan ECD:n johtaessa maalieron turvin. Valtti lähti aamuotteluun vain kolmen pakin ja kahden hyökkäysketjun miehityksellä mutta usko omaan tekemiseen oli kova.

Ottelu alkoi ECD:n vahvalla painostuksella mutta Valtin maalilla Ville Sorvali toimi viimeisenä lukkona uhrautuvan puolustuksen takana ja muutamista vastaiskuista Valttikin sai pari paikkaa. Erän ainoan maalin suti ECD ajassa 14:59 kun kovan painostuksen jälkeen pallo toimitettiin maskin takaa Valtin verkkoon ja taukolukemat 1-0. Toiseen erään Valtti muokkasi hieman taktiikoitaan ja tulosta alkoikin syntyä. ECD:n hyökkäykset saatiin pelattua vaarattomille sektoreille ja omiin vastaiskuihin päästiin entistä tehokkaammin. Heti erän alkuun Jussi Paronen onnistui survomaan Pertti Jaatisen laukauksen jälkeen irtopallon ECD:n verkkoon ja paria minuuttia myöhemmin pitkän pyörityksen päätteeksi Daniel Borek tarjoili ja Risto Remes kuittasi Valtin 1-2 johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa Tuomas Lae avasi tarkasti Pertti Jaatiselle ja laituri kanttasi komean kaukolaukauksen ECD-maalin yläpeltiin. Vain parikymmentä sekuntia edellisestä kaadettiin lisää kylmää vettä ECD:n niskaan kun nopeast vastaiskusta Henri Knaappila siirsi pallon Eero Korhoselle ja puolustaja tälläsi pallon verkkoon ja taululla jo 1-4. Erän lopulla ottelun ratkaisijat Lae ja Jaatinen iskivät vielä toistamiseen, ensimmäisen tarjoillessa ja jälkimmäisen viimeistellessä Valtille puhtaan 0-5 erävoiton.

Kolmas erä alkoi Valtin tilaisuudella kun ECD rikkoi rankkarin arvoisesti mutta Santeri Pietilä ei onnistunut lisäämään Valtin johtoa. Erän edetessä ECD pääsi paremmin mukaan peliin ja onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-5. Valtin puolustus kuitenkin kesti painostuksen ja erän lopulla Tuomas Lae pääsi karkaamaan yksin läpi ja viimeisteli lukemat 2-6 tyhjään maaliin.


ECD - Valtti

Iltapäivän ottelussa Valtti kohtasi KoSSUn ja tällä kertaa kokoonpanoon jouduttiin hakemaan apuja Valtin vanhemmista ikämiehistä, kun oma maalivahti Ville Sorvali joutui jättämään pelin väliin. M50-joukkueen Arto Sinkkonen lupautui tolppien väliin ja pelasikin hienon ottelun, kuitaten lopulta nollapelin kun Valtti käveli voittoon lukemin 7-0.

M35 ikämisten seuraava turnaus pelataan Myllypuron Arena Centerissä sunnuntaina 17.2 ja Valtti kohtaa ensimmäisessä pelissä PoNoVon kello 12.00 ja toisessa pelissä PoSon klo 17.00.