Erä Akatemia – Valtti, 8-4

Sunnuntai 24.2.2013 – II.divisioona
Mosahalli, Helsinki, klo 17.00

Erä Akatemia – Valtti, 8-4 (1-1, 3-2, 4-1)

Ennakko

Idän Helmi matkaa sunnuntaina Mosahalliin kohtaamaan sarjataulukossa yhtä sijaa ja viisi pistettä Valtin edellä majailevan Erä Akatemian. Kokeneita pelureita ja nuoruuden intoa sekoittava kokoonpano on ollut Valtille aina vaikea vastus ja syyskierroksella Akatemia haki pisteet Latokartanosta lukemin 6-8. Mosahallista Valtti ei pisteitä ole sen kummemmin napsinut, joten Idän Helmellä on jälleen kova paikka edessä. Sarjasijoitus alkaa kuitenkin haarukoitumaan jo eikä putoamispeikko tällä kaudella ole voinut enää vähään aikaan kummitella ja ylöspäinkin eroa alkaa olla sen verran että Valtti pääsee pelaamaan ilman paineita. Kotijoukkueella on menossa tiukka taistelu kahdesta karsintapaikasta, joten ennakkopaineet voidaan huoletta sysätä kotijoukkueen vaihtoaitioon.

Valtti pääsee peliin jälleen miltei täydellä kokoonpanolla vaikkakin viime hetken poissaoloista on tällä kaudella tullut jotakuinkin tapa.

Ottelu Tapanilan Mosahallissa alkaa kello 17.00. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon. Jos et pääse paikalle, voit seurata Valtin kotisivuilta ottelun tilanteen liveseurantaa !

Seuraa heitä:

Erä Akatemia: #15 Timo Mäkynen. Veteraani hätyyttelee jo 50 pisteen rajaa tällä kaudella.
Valtti: YV-kokoopano. Kenet ikinä Valtti laittaakin ylivoimalle, tulosta olisi jo saatava aikaan koska viime aikoina yv ei ole toiminut.

Raportti

Valtin tappioputki venyi Mosalla kun Erä Akatemian kokenut joukkue oli parempi selkein lukemin 8-4. Valtilla oli oma etsikkoaikansa toisen erän alkupuolella, mutta kotijoukkue pääsi takaisin pelille ja naputti tarvittavat pukukoppimaalit toisen erän loppuun ja pääsi ottelun ohjaksiin. Valtin kokoonpano otti pelipäivänä osumaa kun viimehetken poissaolot karsivat kenttäpelaajien määrän kolmeentoista ja pari puolustajaa oli nostettava hyökkäykseen jotta saatiin tulille kolme ketjua ja kaksi pakkiparia.

Idän Helmi aloitti Mosalla vahvasti ja sai heti muutaman hyvän paikan Erän maalille. Ajassa 5:27 Valtti aloitti maalinteon, kun Antti Hiltunen teki esityön ja Sami Vatanen viimeisteli 0-1 lukemat. Erän puolivälin jälkeen Valtille tarjottiin ylivoimaa mutta tälläkään kertaa tulosta ei syntynyt ja Akatemia pääsi kuittaamaan jäähyn jälkeen tasoituksen 1-1 lukemiin ja näissä mentiin erätauolle.

Toiseen erään tuli sisukas Valtti ja ajassa 33:09 tipahti iso gorilla Mosahallin matolle, kun Miikka Rikman tarjoili poikittain keskustaan ja Antti Hiltunen sivalsi tarkan kudin tolpan kautta verkkoon. Kauden ensimmäinen osuma ja Valtti 1-2 johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa Jami Veijalainen nousi vahvasti laidasta läpi mailaviidakon kohti maalia ja onnistui hankkimaan Valtille rankkarin. Jam-Bam  asettui itse taas ampumaan ja tällä kertaa patenttiliikkeet pelasivat ja pallo löytyi Erän verkosta. Valtin 1-3 johtoasema ei kestänyt kauaa, kun Erä onnistui joukkueiden pelatessa tasakentällisin kaventamaan ensin ajassa 36:17 lukemiksi 2-3 ja aivan erän lopulla kotijoukkue onnistui väsäämään kaksi todellista pukukoppimaalia, siirtyen erätauolle 4-3 johdossa.

Kolmannessa erässä Erä kasvatti johtonsa heti kättelyssä kahteen osumaan, ennenkuin Sami Vatasen toimitti pallon jälleen Erän verkkoon ja Valtti kavensi lukemiksi 5-4. Erän loppupuolisko oli kuitenkin kotijoukkueen hallintaa ja Akatemia viimeisteli vielä kolme osumaa hyvin torjuneen Ilmari Ali-Jaakkolan taakse. Näin sarjapisteet jäivät Mosalle lukemin 8-4.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt
4 Hiltunen Antti 1 1 2 +1 0
5 Vatanen Sami 2 0 2 +2 0
9 Rikman Miikka 0 1 1 +2 0
10 Martikainen Sami 0 0 0 0 0
11 From Patrik 0 0 0 -3 0
16 Saharinen Pekka 0 0 0 -4 0
17 Remes Risto 0 0 0 -4 2
18 Alavuotunki Petteri 0 0 0 -3 0
19 Ruokokoski Vesa          
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Tanska Jukka          
29 Laine Mika 0 0 0 -5 0
42 Aalto Tapio          
51 Toivola Teppo          
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 0 0   0
62 Weckström Juha          
68 Soini Jani          
71 Mäenpää Matti 0 0 0 -3 0
74 Uotinen Matti          
77 Kiviharju Roni 0 0 0 -2 0
81 Korhonen Aki          
82 Borek Daniel          
87 Veijalainen Jami 1 0 1 -3 0
88 Vilenius Ville 0 0 0 -3 0