Indians II – Valtti, 7-1

Lauantai 16.2.2013 – II.divisioona
Leppävaaran LH, Espoo, klo 18.30

Indians II – Valtti, 7-1 (1-0, 3-1, 3-0)

Ennakko

Idän Helmen kevätkausi jatkuu vierasottelulla ah niin tutussa Leppävaaran liikuntahallissa, jossa pieni aski ja nopea parkettialusta ovat tehneet pelit vuosien varrella vaikeiksi Valtille. Sarjapisteitä ei pahemmin ole mukaan tarttunut ja kun vastassa on Indians II jonka riveistä löytyy rutkasti taitoa ja kokemusta hallin alustasta, on Valtilla edessään kova urakka lauantaina mikäli pisteitä meinataan viedä mukana takaisin Itään.

Valtin rosterista puuttuu tärkeitä lenkkejä lauantaina, kun pelaajavalmentaja Sami Vatanen joutuu jättämään ottelun väliin ja lisäksi poissa ovat toinen pelaajavalmentaja Antti Hiltunen, Tapio Aalto ja Patrik From. Idän Helmen leveän rosterin ansiosta  kolmannella pelaajavalmentajalla Sami Martikaisella on kuitenkin käytössä täyden kolmen kentän kokoonpano. Lisää paineita Valtille lyö vanha valmennuskaksikko Jääskeläinen-Viik, jotka saapuvat Leppävaaraan tarkkailemaan miten Idän Helmen jalka liikkuu tällä kertaa.

Valtilla on päällä  kolmen ottelun voittoputki, kun taas Indians II on voittanut viimeisestä kolmesta ottelustaan kaksi, häviten kuitenkin viime kierroksella niukasti KGB Agentsille. Syyskierroksella Valtti vei Intiaaneja Latokartanossa lukemin 15-6 mutta Indians väijyy sarjataulukossa heti Valtin takana eikä kotiluolassa tule varmasti antamaan tippaakaan periksi.

Ottelu Leppävaaran liikuntahallissa alkaa kello 18.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon. Jos et pääse paikalle, voit seurata Valtin kotisivuilta ottelun tilanteen liveseurantaa !

Seuraa heitä:

Indians II: #18 Antti Erikoinen. 27 maalia 17 ottelussa kertoo kaiken tarvittavan Intiaanien pörssikärjen vaarallisuudesta.
Valtti: #71 Matti Mäenpää palaa vanhaan kotihalliinsa ja on varmaa että kädet jälleen käyvät.

Raportti

Valtti kompuroi Leppävaaran parketilla perinteiseen vierastappioon kun kotijoukkue Indians II oli Espoon hämärässä illassa parempi lukemin 7-1. Valtin heikko viimeistely ja edelleen pätkivä ylivoima tekivät ottelusta lopulta helpon kotijoukkueelle, joka käytti paikkansa tehokkaasti ja rankaisi kovalla prosentilla omista paikoistaan.

Ensimmäinen erä oli jälleen Valtilta totuttelua Lepuskin vaaleaan ja pomppuisaan parkettiin, pelaajien useimmiten haroessa tyhjää kun pallo katosi vaaleaa taustaa vasten aina ratkaisevalla hetkellä. Liigassa jaksetaan panostaa olosuhteisiin ja kakkosessakin vaaditaan joukkueilta vuosi vuodelta ammattimaisempia ottelutapahtumia mutta liiton tuntien Leppävaaran tulitikkuaskissa pelataan vielä vuosia eikä punaisia pallojakaan saada pelikäyttöön vielä pitkään aikaan. Valtti sai kolmeen otteeseen kokeilla ylivoimaa, mutta jälleen tuloksetta. Indians oli askissa kuitenkin kuin kotonaan ja pienellä rosterilla taistellut kotijoukkue onnistui erässä maalaamaan kertaalleen ja erätauolle lukemissa 1-0.

Toisessa erässä Valtti aloitti boxissa istumisen mutta onnistui alivoimalla hyvin. Indians kuitenkin kasvatti johtonsa kahteen maaliin ennenkuin Valtti pääsi vihdoin taululle ajassa 27:16 kun Daniel Borek ja Risto Remes juonivat kulmavaparista Idän Helmen kavennuksen. Indians kuittasi kuitenkin vielä kahdesti toisen erän aikana ja toiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen viedessä taululla peliä lukekim 4-1.

Kolmannessa erässä Valtti jatkoi hyvien paikkojen tuhlaamista ja päätyverhojen paukuttelua. Indians sen sijaan jaksoi puurtaa ja iski 5-1 johto-osuman erän puolivälin jälkeen, ennenkuin Valtti lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia ja Indians nakutti vielä pari maalia tyhjiin. Jälkipolville ottelusta ei paljoa jäänyt kerrottavaa, Valtti oli aikaansaamaton, olosuhteet koppeja myöten ala-arvoiset eikä tuomaritoiminnastakaan tällä kertaa puhtaita papereita voinut allekirjoittaa. Indians oli kuitenkin parkettien partaveitsi ja vei varmalla suorituksellaan sarjapisteet jälleen mukanaan.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt Blokit Vedot
4 Hiltunen Antti              
5 Vatanen Sami              
9 Rikman Miikka 0 0 0 -2 0 0 2
10 Martikainen Sami 0 0 0 -1 0 1 0
11 From Patrik              
16 Saharinen Pekka 0 0 0 -3 0 2 1
17 Remes Risto 1 0 1 -2 0 1 1
18 Alavuotunki Petteri 0 0 0 -2 0 2 1
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -1 0 3 1
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0    
21 Tanska Jukka 0 0 0 -1 0 0 3
29 Laine Mika 0 0 0 -1 0 2 0
42 Aalto Tapio              
51 Toivola Teppo              
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 0 0   0    
62 Weckström Juha 0 0 0 -1 0 0 0
68 Soini Jani 0 0 0 -1 2 0 2
71 Mäenpää Matti 0 0 0 -3 0 2 1
74 Uotinen Matti 0 0 0 -1 0 0 0
77 Kiviharju Roni 0 0 0 -3 0 2 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 0 0 0 1
82 Borek Daniel 0 1 1 -2 0 1 0
87 Veijalainen Jami 0 0 0 0 2 0 3
88 Vilenius Ville 0 0 0 -2 0 1 1