Valtti – IKHTYS, 8-5

Lauantai 9.2.2013 – II.divisioona
Latokartanon liikuntahalli, sali 2 – Klo 15:30

Valtti – IKHTYS, 8-5 (3-1, 2-2, 3-2)

Ennakko

Idän Helmi jatkaa sarjapisteiden metsästystä vaihteeksi kotiottelulla, kun Latokartanoon saapuu vieraaksi lauantaina IKHTYS. Syyskaudella IKHTYS niisti Valtilta pisteen 4-4 tasapeliin päättyneessä ottelussa Myllypurossa, joten Valtilla on jälleen pieni revanssin paikka ottelussa. Vierailija on sarjataulukossa selvästi Valtti jäljessä, sijalla 9 juuri karsintaviivan yläpuolella, vain pisteen HePaa edellä.

Valtin kokoonpano elää jälleen, sillä poissaolot rokottavat miehistöä ja ketjujen kanssa on jouduttu tasapainoilemaan harjoituksissa. Lopullinen pelaava kokoonpano selviää vasta lauantaina kun lasketaan paikalle kykenevät, mutta Idän Helmi laittaa varmasti kaiken likoon yrittäessään kuroa eroa kiinni sarjan kärkeen. Poissa ovat näillä näkymin ainakin Antti Hiltunen, Patrik From, Daniel Borek ja Tapio Aalto.

Tervetuloa seuraamaan Idän Helmen otteita, ottelu alkaa perinteiseen tapaan kello 15.30 !

Seuraa heitä:

Valtti: #18 Petteri “RomKom” Alavuotunki – Iski Kauniaisissa vaihteeksi maalin pakin paikalta mutta siirtyi viikolla treenaamaan taas hyökkääjän paikkaa. Odotukset korkealla, laparuletti pyörii varmasti vielä lauantaina aamupäivällä mutta löytyykö se oikea vetomaila peliin mennessä?

IKHTYS: #34 Miika Sillanpää. IKHTYS-pörssin kärkinimi on ollut tehokkaana läpi kauden ja viimeisteli toissaottelussa viime hetken voittomaalin HePaa vastaan.

Raportti

Idän Helmi raastoi voiton ja revanssin IKHTYS:sistä vaikkakin joukkueen ylivoima pyöri lauantaina kotihallissa perin tehottomasti. Vieraat jaksoivat hyvällä jalalla pelissä mukana aina toisen erän lopulle asti mutta Valtti jaksoi vääntää kolmannessa erässä tarvittavat lisämaalit sarjapisteiden varmistamiseksi.

Maalinteon ottelussa aloittivat vieraat, kun IKHTYS yllätti Valtin maalilla pelanneen Ilmari Ali-Jaakkolan ajassa 5:11. Ensierän puoliväliin Valtti otti ottelun ensimmäisen jäähyn mutta Idän Helmen alivoima pelasi tehokkaasti ja pakotti vieraat ottamaan tasoittavan jäähyn, jonka jälkeen IKHTYS jäähyili vielä kertaalleen ja Valtti sai kokeilla kahden miehen ylivoimaa miltei minuutin verran. Pallo liikkui mutta miehet eivät ja IKHTYS tappoi molemmat jäähyt lopulta helpohkosti. Ajassa 15:37 Valtti tasoitti vihdoin ottelun kun Risto Remes kiersi maalin ja löysi viivasta nousseen Roni Kiviharjun, joka pommitti kovan laukauksen tolpan kautta verkkoon. Loppuerä olikin Valtin heiniä ja viimeisellä minuutilla kotijoukkue iski kahdesti pallon vieraiden reppuun. Ensin Jami Veijalainen tarjoili ja Sami Vatanen nosti Valtin 2-1 johtoon ajassa 19:04 ja vain 7 sekuntia edellisestä, Vesa Ruokokoski avasi aloituksen jälkeen Aki Korhoselle ja kapteeni kanttasi keskialueelta pallon reppuun Ville Vileniuksen tehdessä hyvää maskia maalin edessä. Erätauolle näin Valtin 3-1 johdossa.

Toisessa erässä palloiltiin tasatahtia erän puoliväliin asti, kunnes IKHTYS iski 3-2 kavennuksen ajassa 28:40. Valtti pääsi erän puoliväliin kokeilemaan taas ylivoimaa mutta jälleen tuloksetta. Valmennus teki hieman muutoksia kokoonpanoon ja paluun rosteriin tehnyt Jukka Tanska nostettiin pelkästä ylivoimasta pelaaviin ketjuihin. Ensimmäinen vaihto tasakentällisin toikin jo tulosta ja Jani Soinin tarjoillessa takatolpalle, iski Tanska Valtin taas kahden maalin johtoon ajassa 36:24. IKHTYS ei kuitenkaan taipunut vaan kuittasi kaukolaukauksella kavennuksensa jo seuraavasta vaihdosta, ennenkuin loppuerä painittiin sitten jäähyjen merkeissä. Ensin Valtille tarjoiltiin kakkosta ajassa 38:32 mutta Idän Helmen alivoima oli taas myrkkyä IKHTYS:ille kun irtopallon perään läpi karkaamassa ollut Risto Remes ajeltiin keskialueella puhtaasti pystyyn alimman puolustajan toimesta. Lopputuloksena hieman yllättäen kova kombo 5+20 väkivaltaisuudesta ja Valtille vielä rangaistuslaukaus kaupan päälle ajassa 39:09. Tällä kertaa Jami Veijalaisen kuviot oli ilmeisesti skoutattu hyvin, sillä perinteinen veivi ei enää uponnut vaan peliä jatkettiin tasakentällisin. Valtin hakiessa hieman innokkaasti lisäosumaa erän viime hetkillä, karkasi IKHTYS vastaiskuun kolmella yhtä vastaan. Ilmari Ali-Jaakkola kuitenkin torjui lähentelyt ja heitti kärkkymään jääneen Jani Soinin yksin läpi ja konkari kiitti tilaisuudesta kiertämällä vastaan tulleen maalivahdin ja uittamalla pallon tyhjiin ajassa 39:45. Valtille harvinainen veskarin syöttöpiste ja taukotilanteeksi 5-3.

Kolmas erä alkoi vielä tasavajaalla mutta puolen minuutin jälkeen Valtille aukesi sauma pelata kolmisen minuuttia ylivoimaa. Tällä kertaa ylivoima onnistui vihdoin heiluttamaan verkkoa, kun Mika Laine tarjoili ja Jami Veijalainen paikkasi missatun rankkarinsa iskemällä lukemiksi 6-3. IKHTYS kuitenkin onnistui kaventamaan jälleen pikapuoliin, vielä saman ylivoiman aikana ja taululla 6-4 alivoimaosumalla ajassa 44:00. Valtin ote kuitenkin säilyi ylivoiman jälkeen ja Mika Laineen avatessa pitkällä tarkalla syötöllä läpi koko IKHTYS-viisikon, pääsi Sami Vatanen ohjaamaan takatolpalta lukemiksi 7-4 ajassa 48:43. Heti seuraavaan vaihtoon iskettiin sitten naulaa arkkuun kun Petteri Alavuotunki nousi pakin paikalta vasenta laitaa ja syötti Ville Vileniukselle paikan jota Vihdin lahja Puotinkylälle ei jättänyt käyttämättä vaan taululle 8-4 lukemat Valtille. IKHTYS onnistui vielä omalla ylivoimallaan kaventamaan erän lopulla lukemiksi 8-5 mutta sarjapisteet jäivät Latokartanoon ja Valtti sai revanssin syyskauden tasapelille.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt
4 Hiltunen Antti          
5 Vatanen Sami 2 0 2 +1 2
9 Rikman Miikka 0 0 0 +1 0
10 Martikainen Sami          
11 From Patrik          
16 Saharinen Pekka 0 0 0 +1 2
17 Remes Risto 0 1 1 0 0
18 Alavuotunki Petteri 0 1 1 +1 0
19 Ruokokoski Vesa 0 1 1 +1 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Tanska Jukka 1 0 1 +3 0
29 Laine Mika 0 2 2 +2 0
42 Aalto Tapio          
51 Toivola Teppo          
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 1 1   0
62 Weckström Juha 0 0 0 -1 2
68 Soini Jani 1 1 2 +2 0
71 Mäenpää Matti 0 0 0 +1 0
74 Uotinen Matti 0 0 0 +1 0
77 Kiviharju Roni 1 0 1 +1 0
81 Korhonen Aki 1 0 1 +1 0
82 Borek Daniel          
87 Veijalainen Jami 1 1 2 +2 0
88 Vilenius Ville 1 0 1 0 0