GrIFK – Valtti, 4-8

Valtti_headershot4
Sunnuntai 3.2.2013 – II.divisioona
Kauniaisten PH, Kauniainen, klo 17.30

GrIFK – Valtti, 4-8 (1-2, 2-4, 1-2)

Ennakko

Idän Helmi matkaa sunnuntaina Suomen Monacoon, kun sarjaohjelmassa on vuorossa perinteinen reissu Kauniaisten maanalaiseen palloiluhalliin paikallisen GrIFK:n vieraaksi. Syyskierroksen hyvin aloittanut Grani nappasi Latokartanosta vierasvoiton, joten Valtilla on revanssin paikka ja sittemmin sarjataulukossa paikat ovatkin vaihtuneet ja Grani on taapertanut viime aikoina taistellen useasti jatkoajalle saakka otteluissaan. Joukkueet ovat kohdanneet useampaan kertaan viime kausien aikana ja Kauniainen on ollut Valtille perinteisesti hankala paikka eikä sarjapisteitä ole matkaan tarttunut juurikaan vuosien varrella. Valtilla on hyvä henki päällä ja sairastupa on tyhjentynyt kiitettävästi kevätkierroksen alkupuolella.

Ottelu Kauniaisten palloiluhallissa alkaa kello 17.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon. Jos et pääse paikalle, voit seurata Valtin kotisivuilta ottelun tilanteen liveseurantaa !

Granin otteluennakko

Seuraa heitä:

GrIFK: #71 Samuli Selin, konkari teki joulutauolla paluun Graniin ja on jatkanut pistetehtailua kuin ei olisi poissa ollutkaan.
Valtti: #20 Vesa Tallqvist, Valtin venyvä kassari on pokannut aikaisemminkin Kauniaisista ottelun parhaan pelaajan palkinnon

Raportti

Valtti haki historialliset sarjapisteet Kauniaisista kun kotijoukkue GrIFK kaatui kovan taistelun jälkeen lukemin 4-8. Ennakkoon odoteltiin vaikeaa peliä ja Grani laittoikin hyvin kampoihin, iskien vaarallisesti ja nopeasti vastaan aina tilaisuuden tullen mutta tällä kertaa Vesa Tallqvist Valtin maalilla oli jälleen kerran MVP-pytyn arvoinen ja torjui Idän Helmen voittoon.

Maalinteon ottelussa aloitti Grani, kun jo kolmannella peliminuutilla veteraani Selin toimitti pallon Valtin verkkoon. Valtti sai kuitenkin otetta erän edetessä ja kotijoukkueen joutuessa rikkomaan, iski Valtti pelin tasoihin. Siirretyn rangaistuksen aikana Mika Laine tarjoili ja Jami Veijalainen pommitti lukemiksi 1-1. Valtti pääsi kokeilemaan vielä ylivoimaakin erän puolivälissä, tosin tuloksetta, ennenkuin Roni Kiviharju siirsi vaparista pallon Daniel Borekille, joka ampui maskin läpi Valtin 1-2 johtoon ajassa 16.24. Molemmat joukkueet jäähyilivät vielä erän lopulla mutta lisämaaleja ei nähty ja tauolle mentiin samoissa lukemissa.

Grani sai aloittaa toisen erän ylivoimalla edellisen erän jäähyjen seurauksena ja Valtin jäähyillessä kohta vielä toistamiseen saivat Idän valkoiset kyykkiä laukausten eteen hyvän tovin. Paine kuitenkin kestettiin omassa päädyssä ja jäähyt saatiin tapettua mutta oma peli muuttui väkisin puskemiseksi ja peli aaltoili melko päättömästi vielä hyvän tovin. Ajassa 25:17 Valtti onnistui kuitenkin kolmannen kerran, kun Roni Kiviharju katkoi omalla alueella ja Risto Remes laukoi maskin takaa kaukolaukauksen takayläseen. Perään pienet katsomotuuletukset, jotka kuitenkin nokitettiin heti seuraavassa vaihdossa kun Jami Veijalainen ja Jani Soini törmäsit vaarallisen näköisesti 1-4 maalia tehdessään. Veijalainen ajoi vauhdilla laidasta maalia kohti, laukoi napakasti tolppaan ja Soini siirsi irtopallon reppuun maalinedustalta. Valkopaidat kuitenkin osuivat samalle juoksulinjalle ja iskivät tilanteessa myös viisaat päänsä yhteen ja Veijalainen siirtyi leukaansa pidelleen sairaalan suuntaan tikattavaksi. Erän puoliväliin Valtin ykkönen iski sitten ottelun komeimman osuman, kun Juha Weckström tarjoili poikittain takatolpalle ja Sami Vatanen paukautti ykkösellä maalin kattoon sellaisen lämärin, että maalikehikko Kauniaisissa värisi vielä alkuviikosta. Granin selkäranka ei kuitenkaan vielä natissut vaan paria minuuttia myöhemmin kotijoukkue pääsi kaventamaan ylivoimalla ja onnistui vielä toistamiseen ajassa 37:27, kaventaen tilanteeksi 3-5. Valtti kuitenkin harjasi pukukoppimaalin erän lopulle, kun Aki Korhonen katkaisi Granin nousun hyökkäysalueella ja siirsi pallon keskustaan Petteri Alavuotungille, joka tälläsi taululle 3-6 lukemat.

Kolmannen erän Idän Helmi pääsi aloittamaan ylivoimalla, kun Granin jäähyä toisen erän lopulta jäi vielä kärsittäväksi. Ennakkoon syöttökoneeksi yv:llä skoutattu Mika Laine yllätti kuitenkin Granin alivoiman ja Juha Weckströmin toimiessa syöttäjänä, Valtin viivapelote ampui vastustamattomasti tilanteeksi 3-7 ajassa 40:23. Kolmas erä ei enää tuonut enempää dramatiikkaa otteluun vaan Granin puhti tuntui olevan loppu ja Valtti himmaili niinikään vauhtiaan. Molemmat osuivat erässä vielä kertaalleen, Valtin maalista vastasi Juha Weckström Petteri Alavuotungin syötöstä ajassa 52:32. Vesa Tallqvist pokkasi jo totuttuun tyyliin parhaan pelaajan palkinnon Granin raadilta ja näin historialliset sarjapisteet siis Valtin matkaan lukemin 4-8.

Petri Kuhmosen ottelukuvat Facebookissa

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt Blokit
4 Hiltunen Antti 0 0 0 +1 0 2
5 Vatanen Sami 1 0 1 +3 0 0
9 Rikman Miikka 0 0 0 +2 0 0
10 Martikainen Sami            
11 From Patrik            
16 Saharinen Pekka 0 0 0 0 2 1
17 Remes Risto 1 0 1 0 0 1
18 Alavuotunki Petteri 1 1 2 +2 0 0
19 Ruokokoski Vesa            
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0 0
21 Tanska Jukka            
29 Laine Mika 1 1 2 +2 2 2
42 Aalto Tapio            
51 Toivola Teppo 0 0 0   0  
52 Ali-Jaakkola Ilmari            
62 Weckström Juha 1 2 3 +4 0 2
68 Soini Jani 1 0 1 +3 0 0
71 Mäenpää Matti 0 0 0 +1 2 0
74 Uotinen Matti            
77 Kiviharju Roni 0 2 2 +2 0 4
81 Korhonen Aki 0 1 1 +1 0 0
82 Borek Daniel 1 0 1 0 2 0
87 Veijalainen Jami 1 1 2 +1 0 1
88 Vilenius Ville