Valtti – HePa, 12-8

Lauantai 9.3.2013 – II.divisioona
Latokartanon liikuntahalli, sali 2 – Klo 15:30

Valtti – HePa, 12-8 (4-1, 3-3, 5-4)

Ennakko

Idän Helmi pelaa lauantaina kauden viimeisen kotiottelunsa Latokartanossa, kun vastaan asettuu HePa Orimattilasta. Valtti yrittää katkaista kolmeen otteluun venyneen tappioputkensa kun taas HePa on tahkonnut jo kuusi ottelua ilman voittoa. Vierailijat ovat sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä ja tarvitsevat vielä pisteitä välttääkseen suoran putoamisen. Ovatko Valtin ajatukset jo kevätlaitumilla vai kaivaako Idän Helmen valmennus vielä joukkueesta hurttia pelihuumoria kauden viimeiseen kotiotteluun ? Rosteri saadaan lauantaille melko hyvin kasaan, poissa ovat varmasti kuitenkin kolme ottelua sitten jalkansa loukannut kapteeni Aki Korhonen, Vesa Ruokokoski (nilkka), Sami Martikainen ja Jukka Tanska.

Tervetuloa seuraamaan Idän Helmen otteita, ottelu alkaa perinteiseen tapaan kello 15.30 !

Seuraa heitä:

Valtti: #68 Juha Weckström. Huhut kaupungilta kertovat veteraanisentterin valmistautuvan erityisen huolella tähän otteluun ja sehän lupaa hyviä otteita.
HePa: #33 Matti Viljanen. Viime peleissä osunut edelleen hyvin tolppien väliin, kuten koko kauden ajan.

Raportti

Valtti palasi voittojen tielle kaatamalla kotiottelussa vierailija HePan lukemin 12-8. Valtti meni menojaan toisessa erässä ja iltapäivän tähtenä säihkyi Jami Veijalainen viidellä täysosumallaan. Tulitukea tarjoili Miikka Rikman, joka vastasi puolestaan tehoista 3+1.

Vieraat pääsivät otteluun hyvin mukaan kun Valtti aloitti jäähyilyllä jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Tällä kertaa Idän Helmen alivoima ei onnistunut vaan HePa avasi maalitilastot ylivoimalla ajassa 5:24. Vain reilut pari minuuttia edellisestä Valtti jäähyili jälleen, mutta tällä kertaa alivoimakin toimi jo paremmin. Matti Mäenpää avasi kulmavaparin omasta päästä keskialueelle ja Risto Remes löysi keskustasta vapaata tilaa löytäneen Daniel Borekin, joka kiskaisi maanuoliaisella Valtin avausmaalin alivoimalla. Erän toisella puoliskolla Idän Helmen gooniketju oli taas asialla kun Pekka Saharinen karkasi vasemmalta laidalta vastaiskuun ja pitkän virityksen jälkeen veto vaihtui viime hetken tarkkaan syöttöön takatolpalle, josta Remes sai ohjata tyhjiin 2-1 maalin. Erän viimeisellä minuutilla Valtti pisti urakalla painetta vieraiden päätyyn ja tulostakin saatiin. Ensin Petteri Alavuotunki tarjoili paikan Jami Veijalaiselle, joka pommitti päivän avausosumansa ajassa 19:41. Heti seuraavasta aloituksesta Valtti karvasi pallon ja Risto Remes heilutti verkkoa ajassa 19:51. Vielä summerin soidessa Jani Soini kilautti pallon verkkoon komealla rystylämärillä mutta lisäosumaa ei hyväksytty erän jo umpeuduttua ja tauolle näin lukemissa 4-1.

Toinen erä alkoi HePan onnistumisilla kun vieraat osuivat erän alkuun kahteen otteeseen, ennenkuin Valtti alkoi taas tapailemaan askeleitaan. Erän puolivälin jälkeen Jani Soini tarjoili Miikka Rikmanille tekopaikan, josta laituri ei erehtynyt vaan siirsi Valtin taas kahden maalin johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa oli Antti Hiltusen vuoro pelata peliväline Jami Veijalaiselle ja ketjun viimeistelijä kävi laittamassa pallon taas HePan verkkoon ajassa 32:24. Heti seuraavaan vaihtoon Valtille tuomittiin rankkari, mutta tällä kertaa Jami Veilaisen patenttivedätys ei toiminut eikä ylivoimakaan ollut tehokasta. HePa sen sijaan kavensi heti jäähyn päätyttyä ennenkuin Veijalainen sai pallon tällä kertaa Ville Vileniukselta ja napautti ottelun kolmannella osumallaan erän päätöslukemiksi 7-4.

Kolmas erä alkoi Valtin ylivoimalla ja Idän Helmi pyöritti kuvionsa tehokkaasti, Miikka Rikmanin tarjoillessa ja Sami Vatasen viimeistellessä lukemiksi 8-4. Heti seuraavaan vaihtoon akseli Vilenius-Veijalainen onnistui jälleen, jälkimmäisen maalatessa jo ottelun neljännensä. Paria minuuttia myöhemmin Sami Vatanen tarjoili vuorostaan Miikka Rikmanille tämä iski toisen osumansa ajassa 44:07 ja taululla 10-4. HePa pääsi välissä kaventamaan ohi Valtin maalilla torjuneen Ilmari Ali-Jaakkolan, ennenkuin oli Juha Weckströmin vuoro tarjoilla Rikmanille ja taululla jo 11-5 Idän Helmelle. Erän loppupuoliskolla maaleja iskettiin vielä lisää ja Valtin neppailuinto laantui, joten HePa pääsi herkuttelemaan muutaman kavennuksen lisää. Ensin HePan tehokas ylivoima kavensi tilanteeksi 11-6, ennenkuin Patrik From petasi tekopaikan Jami Veijalaiselle, joka kuittasi viidennellä osumallaan lukemiksi 12-6. HePa pääsi vielä yrittämään rankkariakin, mutta Ilmari Ali-Jaakkola veti pidemmän korren ja torjui yrityksen. Erän lopulla vieraat saivat vielä kavennettua kahdesti, mutta sarjapisteet jäivät Itään loppulukemin 12-8.

Valtti kiittää kaikkia kotiluolaan kauden aikana eksyneitä kannattajiaan ja toivottaa vanhat ja uudet tuttavuudet tervetulleiksi Latokartanoon taas ensi kaudella seuraamaan Idän Helmen otteita !

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt
4 Hiltunen Antti 0 1 1 +4 0
5 Vatanen Sami 1 1 2 0 0
9 Rikman Miikka 3 1 4 0 0
10 Martikainen Sami          
11 From Patrik 0 1 1 +4 0
16 Saharinen Pekka 0 1 1 0 0
17 Remes Risto 2 1 3 +1 0
18 Alavuotunki Petteri 0 1 1 +4 2
19 Ruokokoski Vesa          
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Tanska Jukka          
29 Laine Mika 0 0 0 0 2
42 Aalto Tapio          
51 Toivola Teppo          
52 Ali-Jaakkola Ilmari 0 0 0   0
62 Weckström Juha 0 1 1 0 0
68 Soini Jani 0 1 1 0 0
71 Mäenpää Matti 0 0 0 +2 0
74 Uotinen Matti 0 0 0 +1 2
77 Kiviharju Roni 0 0 0 -1 0
81 Korhonen Aki          
82 Borek Daniel 1 0 1 +1 2
87 Veijalainen Jami 5 0 5 +4 0
88 Vilenius Ville 0 2 2 +4 0