Blackbirds II – Valtti, 2-13

Sunnuntai 17.3.2013 – II.divisioona
Kerava Areena, Kerava, klo 14.00

Blackbirds II – Valtti, 2-13 (1-4, 1-4, 0-5)

Ennakko

Aika juoksee ja pelit hupenevat käsiin. Idän Helmi pakkaa viimeistä kertaa tämän kauden osalta toolbagit sunnuntaina ja matkaa runkosarjan päättävään vierasotteluun Keravalle, paikallisen Blackbirds II:n vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet sarjapaikkansa mutta lopullinen sijoitus voi vielä parantua voitolla, joten pelattavaa on molemmin puolin ja tiukkaa vääntöä vanhoja tuttuja keravalaisia vastaan on luvassa. Syyskierroksella Valtti oli Latokartanossa parempi lukemin 8-3 mutta BB on esittänyt kevätkierroksella parantuneita otteita eikä varmasti taivu helpolla kotiluolassaan.

Valtti saa liikkeelle miltei täyden kokoonpanon ja torstain harjoituksissa mentiin taas vaihteeksi vauhdilla jopa neljän hyökkäysketjun voimin. Maalivahtiosastolla tulokas Teppo Toivola saanee sunnuntaina myös vastuuta puikkojen välissä ja joukkueen sisäisten pörssien voitosta käydään vielä tiukkaa kamppailua. Keravalta on harvemmin ollut tuliaisina sarjapisteitä, joten revanssi viimevuotisesta jatkoaikatappiosta kruunaisi Valtin hienosti menneen kauden ansiokkaasti.

Ottelu Kerava Areenalla alkaa kello 14.00. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon. Jos et pääse paikalle, voit seurata Valtin kotisivuilta ottelun tilanteen liveseurantaa !

Blackbirds II:n otteluennakko

Seuraa heitä:

Blackbirds II: #81 Mika Penttilä. Kokenut sarjajyrä on ollut tälläkin kaudella tutun tehokas ja hätyyttelee jo 30 maalin rajaa.
Valtti: #51 Teppo Toivola. Valtin viime syksyn tuorein importti päässee ensimmäistä kertaa tositoimiin Keravalla.

Raportti

Valtti haki kauden viimeisessä sarjaottelusta vakuuttavan voiton keravalaisesta Blackbirds II:sta. Voiton pääarkkitehtina hääri Sami Vatanen, joka kuittasi joukkueen sisäiset maali- ja pistepörssivoitot takomalla viimeiseen peliin komeat 4+2 tehot. Idän Helmen maalilla debytoi Teppo Toivola, joka esitti useammankin huipputorjunnan ja nollasi viimeisessä erässä kotijoukkueen kokonaan.

Teppo torjuntahommissa, missä Matti ?

Maalinteon ottelussa aloitti kotijoukkue, kun vajaan neljän minuutin jälkeen kantti keskeltä laitaan taipui Valtin maalin alakulmaan. Erän puoliväliin Blackbirds aloitti jäähypenkin kuluttamisen ja Valtti rankaisi hyvin toimineella ylivoimallaan kun Sami Vatanen tarjoili ja Jani Soini kirjasi tasoituksen ajassa 9:48. Heti seuraavaan vaihtoon Jami Veijalainen pussitti Valtin johto-osuman Ville Vileniuksen syötöstä ja ilmoittautui vahvasti mukaan taisteluun joukkueen sisäisen maalipörssin voitosta. Vain reilu minuutti edellisestä ja oli jälleen aisaparin Soini-Vatanen vuoro kurittaa kotijoukkuetta ja Soini iski ottelun toisella osumallaan Valtin 1-3 johtoon. Ajassa 14:06 oli vuorossa taas Jami Veijalainen, tällä kertaa Petteri Alavuotungin syötöstä ja Idän Helmi jo 1-4 johdossa. Erän lopulla Daniel Borek nappasi hieman kesyn viitosen jäähyn estämisestä ja Valtti sai tahkota alivoimaa erän loppuun mutta kesti takaiskuitta.

Toisen erän alkupuoli surffailtiin ilman sen suurempia tapahtumia, mutta erän loppupuoliskolla nähtiinkin sitten tapahtumia taas urakalla. Ensin Blackbirds nappasi jäähyn ajassa 28:41  ja pienen ruletin jälkeen Juha Weckström siirsi ylivoimalla pallon oikeaan laitaan Sami Vataselle, jonka matala kuti  painui verkkoon ajassa 29:08. Kotijoukkue vaihtoi veskaria ja Valtti laittoikin heti kylmälle kassarille painetta, kun vain 26 sekuntia edellisestä osumasta vapautti Patrik From Jami Veijalaisen jälleen maalintekoon ja taululla jo 1-6. Heti seuraavassa vaihdossa oli Valtin vuoro ottaa boxia ja vaikka alivoima taisteli jälleen mallikkaasti, pääsi Blackbirds kaventamaan juuri jäähyn päätyttyä lukemiksi 2-6. Paria minuuttia myöhemmin loppui kotijoukkueen kasetti ja mustapaidat ottivat reiluun minuuttiin kaksi kakkosta sekä 5+20 epäurheilijamaisesta käytöksestä, jonka seurauksena Idän Helmi pääsi naattimaan ensin viidellä kolmea vastaan ja vielä lopun erääkin yhden miehen ylivoimalla. Ylivoima heläytti pallon verkkoon kahdesti, ensin Risto Remeksen tarjoillessa poikittain Daniel Borekille, joka tälläsi tauluun 2-7 ajassa 36:10 ja heti perään Sami Vatasen maalatessa Mika Laineen syötöstä taukolukemiksi 2-8.

Ykkösketju puolustaa

Kolmannessa erässä haettiin tietysti nollaerää maalilla debytoineelle Teppo Toivolalle ja miehen omien torjuntojen ansiosta siinä onnistuttiinkin. Maalinteon erässä aloitti jälleen Sami Vatanen, joka ampui ottelun kolmannen osumansa Antti Hiltusen syötöstä ajassa 41:22 ja paria minuuttia myöhemmin mies osui jo neljännen kerran, tällä kertaa jälleen Mika Laineen tarjoillessa namupassin. Ajassa 48:38 pääsi Pekka Saharinen ohjaamaan takatolpilta Risto Remeksen syötöstä lukemiksi jo 2-11, ennenkuin Miikka Rikman kirjautti nimensä niinikään maalintekijöiden luetteloon Jani Soinin syötöstä. Erän viimeisen osuman iski Soini itse ajassa 58:08, kun Mika Laine vapautti laiturin läpiajoon.

Valtti Keravalla

Kausi päättyi Valtin osalta siis voitokkaasti mutta Indians II hoiti myös viimeisen ottelunsa voitokkaasti, joten Idän Helmen oli tyytyminen sarjassa lopulta viidenteen sijaan hyvin menneen kauden päätteeksi. Valtti siirtyy kevään myötä kesälaitumille ja palaa ensi kaudella tuoreilla jaloilla takaisin kuvioihin.

Petri Kuhmosen kuvat ottelusta Facebookissa

Blackbirds II:n otteluraportti

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- Jäähyt Vedot Blokit
4 Hiltunen Antti 0 1 1 +4 0 2 1
5 Vatanen Sami 4 2 6 +5 0 3 1
9 Rikman Miikka 1 0 1 +4 0 2 0
10 Martikainen Sami 0 0 0 0 0 0 0
11 From Patrik 0 1 1 +3 2 3 1
16 Saharinen Pekka 1 0 1 -1 0 1 1
17 Remes Risto 0 2 2 -1 2 2 0
18 Alavuotunki Petteri 0 1 1 +3 0 2 2
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -1 0 2 2
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0    
21 Tanska Jukka              
29 Laine Mika 0 3 3 +5 0 1 2
42 Aalto Tapio              
51 Toivola Teppo 0 0 0   0    
52 Ali-Jaakkola Ilmari              
62 Weckström Juha 0 1 1 +5 0 0 2
68 Soini Jani 3 1 4 +4 0 4 0
71 Mäenpää Matti 0 0 0 -1 0 0 0
74 Uotinen Matti              
77 Kiviharju Roni 0 0 0 0 0 0 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 0 0 0 0
82 Borek Daniel 1 0 1 0 5 1 1
87 Veijalainen Jami 3 0 3 +3 0 5 0
88 Vilenius Ville 0 1 1 +3 0 3 1