Valtin ikämiehet jälleen mitalikannassa

Valtin ikämiehet pelasivat jälleen onnistuneen kauden Salibandyliiton seniorisarjoissa. Tuore M35 joukkue pelasi itsensä heti ensimmäisenä kautenaan jatkoon alkulohkosta, päästen näin parhaan 16:sta joukkoon mutta välikarsinnoissa seinä tuli vastaan ja joukkue jäi voitoitta. Valtin M50 joukkue meni niinikään jatkoon omasta alkulohkostaan mutta jatkosarjasta joukkue ei onnistunut kampeamaan itseään loppuhuipentumaan. M60-joukkue puolestaan otti hienosti SM-hopeaa omassa sarjassaan ja M55 ikäluokassa päästiin myös mitalikantaan. Alla M60/55 ikämiesten raporttia kauden huipennuksesta:

Valtti-tiukasti hopeakannassa kiinni

Valtin M60 säpäjoukkue otti hopeaa ikäluoka sm-sarjassa. Viimeisessä pelissämme kultajoukkuetta SiSua (  Jyväskylä-Tampere ) vastaan osoitimme taistelutahtomme ja venymiskykymme ja voitimme 1-0 erinomaisen peliesityksen jäkeen. Vastaavalla pelillä  aikaisemmissa turnauksissa olisimme voittaneet sarjan ylivoimaisesti  BeWe sai pronssia

Miesten M55-finaaleihin oli päässyt peräti kaksi Valtin joukkuetta, ns.seniorit nimellä Ki-Va ( yhdistetty Kilpilahden Urheilijat +Valtin 60 ja muutama 55-ikäluokkainen ), ja juuri 55-sarjaan yltäneet, eli  Valtin juniorit. Välieräpelimme oli junioreitamme vastaan, eli finaalissa pelaisi joka tapauksessa Valtin joukkue. Peli eteni hyvin tasaisena, ja juniorit menivät 1-0 johtoon ensinmäisessä erässä. heillä oli muutama paikka lisämaaleihinkin  mutta veskarimme eikka oli kuin muuri. Omat hyökkäyksemme olivat jotenkin ´ tahmeita` ja viimeistely peräti heikkoa. Vasta noin kolme minuuttia ennen pelin loppua  teimme ansaitun tasoituksen  ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla ´ junnujen´ puolustaja hieman ylipelasi Armas pyörähti vapaaksi ja pääsi viimeistelemään voittomaalimme.

Finaali oli Mikkelin Maalihaukkoja vastaan. Alkusarjassa olimme pelanneet heitä vastaan kaksi peliä, voitimme  4-3 ja hävisimme 3-2 tasaista olisi siis luvassa…Alku käynnistyi hyvin , hyökkäsimme ja puolustimme joukkueena, ja pystyimme katkomaan Ma-Han pitkät avaukset Menimme 1-0 johtoon Tumpan upealla kääntölaukauksella. Sen jälkeen Ma-Ha sai enemmän ja enemmän tilanteita, mutta kahden erän jälkeen oli tilanne silti vain 2-1 vastustajalle Kolmas erä oli yhtä kärsimystä, yritimme väkisin saada pelin tasoihin, otimme riskejä puoluspäässä ja se kostautui. Lopulta saimme hopeaa 1-6 tappion jälkeen

Pronssipelissä Valtin junnut nousivat upeasti tappioasemasta 3-2 johtoon kolmannessa erässä, mutta ErNu Tampereelta tuli väkisin tasoihin ja otti jakoajalla pronssit. Hieno taistelu silti ´junnuporukalta´ 

Finaalien jälkeen oli järjestys 1. Ma-Ha   2. Ki-Va    3.  ErNu    4.  Valtti

t. Eki

KiVa2013