KorsKa – Valtti, 7-6

Greasers - Valtti

Tiistai 24.9.2013 – II.divisioona
Lumo, Korso, klo 18.30

KorsKa – Valtti, 7-6 (3-0, 2-2, 2-4)

Ennakko

Valtti pääsee avaamaan sarjakauden oman lohkonsa avauskamppailussa kun arkipeli vie Idän Helmen vierasmatkalle Korson Lumoon. Vastaan asettuu sarjanousija KorsKa, joka on esittänyt harjoituspeleissä pirteitä otteita mutta joutui taipumaan Suomen Cupissa paremmilleen ja putosi Valtin tavoin toisella kierroksella ulos.

Valtti saa jalkeille kutakuinkin täyden rosterin vaikka viikonlopun Suomen Cupin jäljiltä muutamia loukkantumisten nostamia kysymysmerkkejä onkin ilmassa. Jo harjoitusotteluissa liekeissä ollut Jami Veijalainen iski Cupin peleissä neljään peliin kiitettävät tehot 9+4, joten Valtin kuumasta nimestä ei liene epäselvyyttä. Lisää tehoja vaaditaan kuitenkin laajemmalta rintamalta, jotta Idän Helmen dieselit saadaan käyntiin heti kauden alusta lähtien.

Ottelu Korson Lumossa alkaa kello 18.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon.

Raportti

Idän Helmi taapersi sarja-avauksessaan Korsossa ja jäi lopulta pisteittä kovan taistelun jälkeen kun sarjanousija KorsKa nappasi avausvoittonsa II-divisioonassa lukemin 7-6. Valtin peli oli hakemista kahden erän verran ja vasta kolmannessa erässä vierailijat alkoivat toden teolla taistella voitosta, kunnes lopun kaksi nukahdusta lahjoittivat voiton kotijoukkueelle.

Ensimmäisessä erässä Valtti aloitti totuttelun pomppuisaan parkettiin ja hallitsi lievästi pelitapahtumia mutta laukauksia säästeltiin ja vastuuta siirreltiin aivan liikaa. Usein hyviltä vetopaikoilta jaettiin palloa vielä poikittain ja viimeinen syöttö tai haltuunotto pomppi lopulta vastustajalle. Kotijoukkue oli selvästi paremmalla jalalla liikkeellä ja iski vaarallisesti vastaan aina tilanteen koittaessa. Avauserän jälkeen taululla komeilivatkin lukemat 2-0 KorsKalle.

Toisessa erässä meno ei juuri muuttunut vaan Valtti jatkoi takki auki ja se kostautui omassa päässä kolmantena takaiskuna. Ajassa 28.06 Idän Helmi pääsi vihdoin taululle kun Jani Soini tarjoili ja Sami Vatanen iski Valtin kauden avausosuman ja kavensi tilanteeksi 3-1. Seuraavat kaksi osumaa iski kuitenkin KorsKa ja Valtti oli pahasti sillassa. Aivan erän lopulla Valtti pääsi ylivoimalle ja reilun minuutin pesukoneen jälkeen Aki Korhonen syötti poikittain Jami Veijalaiselle, joka napautti tärkeän pukukoppimaalin aikaan 39.19.

Kolmanteen erään Valtti lähti 5-2 tappioasemasta mutta kopissa sovittiin takaa-ajon lähtevän maali kerrallaan liikenteeseen. Penkiltä mukaan tulleet lisähyökkääjät toivat rotaatiota ketjuihin ja kun KorsKa tuntui ottavan jalkaa hieman kaasulta, Valtti pääsi hallitsemaan peliä. Ensin Patrik From siirsi pallon siirretyn rangaistuksen aikana Tomi Harjumaaskolalle, joka tälläsi ensimmäisen sarjamaalinsa Idän Helmen riveissä ajassa 47.16 ja heti seuraavaan vaihtoon Sami Vatanen teki esityön Juha Weckströmin 5-4 kavennukseen. Valtin ykkönen jatkoi esimerkin näyttämistä ja erän puolivälin jälkeen Valtteri Pitko tarjoili ja Sami Vatanen iski pelin jo tasoihin 5-5. Ajassa 56.46 Valtti siirtyi ottelussa vihdoin ensimmäistä kertaa johtoon, kun Tomi Harjumaaskola taisteli pallon Jami Veijalaiselle ja tämä iski pallon varmasti etuyläseen. Valtin riemua kesti noin puolitoista minuuttia kun KorsKa päästettiin helposti iskemään tasoitusosuma ajassa kun kellossa oli enää alle kaksi minuuttia peliaikaa. Heti seuraavaan vaihtoon KorsKa otti pahaan paikkaan rangaistuksen ja Valtti ylivoimalle ottelun lopulle. Tällä kertaa pallo kuitenkin pomppi ylivoimalla viivasta karkuun ja vastustaja yksin läpi. Pieni ujutus ohi Vesa Tallqvistin, kädet kohti kattoa ja sarjapisteet Korsoon.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Maalikimara by KorsKa

…ja jos syvempää analyysiä haluaa tehdä, niin koko ottelun voi katsoa tästä:

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti          
5 Pitko Valtteri 0 1 1 +1 0
9 Rikman Miikka 0 0 0 -3 0
10 Harjumaaskola Tomi 1 1 2 +2 0
11 From Patrik 0 1 1 0 0
16 Saharinen Pekka 0 0 0 -3 2
17 Remes Risto 0 0 0 -2 0
18 Alavuotunki Petteri 0 0 0 0 0
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -3 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
29 Laine Mika 0 0 0 +2 2
30 Varis Toni 0 0 0   0
42 Aalto Tapio          
51 Toivola Teppo          
55 Vatanen Sami 2 1 3 +1 0
62 Weckström Juha 1 0 1 +1 0
71 Mäenpää Matti 0 0 0 -3 0
74 Uotinen Matti 0 0 0 -1 0
78 Soini Jani 0 2 2 +2 0
81 Korhonen Aki 0 1 1 -3 0
87 Veijalainen Jami 2 0 2 -1 2
88 Vilenius Ville 0 0 0 0 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet