Valtti – SCH, 8-10

valtti_headershot3
Lauantai 5.10.2013 – II.divisioona
Latokartano, Helsinki, klo 18.30

Valtti – SCH, 8-10 (2-5, 4-1, 2-4)

Ennakko

Idän Helmi korkkaa kauden kotipelit tänään lauantaina Latokartanon kotiluolassa. Vastaan asettuu sarjan kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen oleva SCH Hyvinkäältä. Joukkue on vanha tuttu muutamilta edellisiltä kausilta ja ennakkotietojen perusteella SCH on vahvistanut rivejään mukavasti kesän aikana. Tehokkuudesta kertoo avausottelussa napattu miehekäs 17-6 voitto SB Riskistä.

Valtilla on paljon pelissä sillä kauden avaus KorsKan vieraana meni enemmän tai vähemmän penkin alle ja pistesaldo näyttää vielä nollaa. Tämän viikon harjoituksissa on kuitenkin ollut taas positiivista meininkiä ja joukkue saa peliin mukavan vahvistuksen kun Antti Hiltunen palaa kokoonpanoon. Maalin suulla aloittanee jälleen Vesa Tallqvist, joka on häikäissyt valmistelevissa harjoituksissa erityisesti uusien kenkiensä ansiosta.

Ottelu Latokartanon liikuntahallissa alkaa poikkeuksellisesti kello 18.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Idän Helmen kotiavaus ei mennyt käsikirjoituksen mukaan vaan hitaasti herännyt kotijoukkue jäi aluksi pahasti SCH:n jalkoihin ja kova kiri toisessa erässä ei riittänyt kääntämään ottelua Valtin eduksi. SCH oli lopulta liian kova pala ja pisteet matkasivat Hyvinkäälle lukemin 8-10.

SCH sai otteluun salama-alun ja heilutti verkkoa Valtin päädyssä jo reilun minuutin jälkeen. Kotijoukkue ei ollut erässä hereillä lainkaan ja SCH naputteli ensimmäiseen reiluun kymmeneen minuuttiin vielä kolme lisämaalia. Tilanteessa 0-4 Valtti otti jo aikalisän ja valmennus yritti saada uneliasta Idän Helmeä hereille. Herättely tuotti tulosta ja Valtti sai hieman otetta peliinsä, hätistellen SCH:n maalia parissa seuraavassa vaihdossa. Ajassa 14.29 Valtti pääsi vihdoin taululle, kun Matti Mäenpää nousi nopeaan vastahyökkäykseen ja tarjoili vetopaikan keskustaan Risto Remekselle. Heti seuraavaan vaihtoon Valtti kavensi toistamiseen kun Petteri Alavuotunki avasi keskustaan Jami Veijalaiselle ja tämän kaukolaukaus lurahti maalivahdin avustuksella verkkoon. SCH kuittasi kuitenkin erään vielä viidennen osumansa ja erätauolle mentiin lukemissa 2-5.

Toiseen erään tulikin sitten sisuuntunut Valtti. Ajassa 27.51 kapteenina toiminut Antti Hiltunen taisteli esimerkillisesti ja nopean avauskuvion päätteeksi Ville Vilenius tarjoili Hiltuselle paikan maalin edustalle eikä tuore isä erehtynyt vaan pussitti 3-5 kavennuksen. SCH pääs kasvattamaan johtoaan vielä pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi erän puolivälissä mutta heti perään oli Valtin vuoro päästä kokeilemaan erikoistilannepelaamistaan. Ensin Juha Weckström tarjoili toimistosta pallon maalin eteen, josta Valtteri Pitko survoi Valtin neljännen osuman. Heti seuraavassa vaihdossa SCH jäähyili uudestaan ja Jami Veijalaisen tarjoiltua pallon ylivoimalla viivaan, laukoi Mika Lainen putoavan lehden takakulmaan ja peli 5-6. Idän Helmi tuli vihdoin tasoihin ajassa 38.28 kun Juha Weckström tarjoili ja Sami Vatanen laukoi taukolukemiksi 6-6.

Kolmannen erän Valtti pääsi aloittamaan ylivoimalla mutta tehottoman pyörityksen jälkeen SCH palasi kuskin paikalle ja iski kaksi nopeaa maalia, karaten 6-8 johtoon. Heti toisen maalin jälkeen Jami Veijalainen iski pienestä kulmasta pallon verkkoon Ville Vileniuksen esityöstä ja Valtti kampesi vielä maalin päähän. SCH kuitenkin rauhoitti pelinsä ja iski jälleen erän loppupuoliskolla kahden maalin karkumatkalle. Valtin loppukirin aloitti Ville Vilenius ajassa 57.59 Petteri Alavuotungin alustettua varman paikan maalin edustalle, mutta lopun yritys ilman maalivahtia ei tuottanut tulosta vaan SCH kuittasi tyhjiin loppulukemat 8-10.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 1 0 1 +2 0
5 Pitko Valtteri 1 0 1 -1 2
9 Rikman Miikka 0 0 0 -3 0
10 Harjumaaskola Tomi 0 0 0 -2 0
11 From Patrik 0 0 0 +3 0
16 Saharinen Pekka          
17 Remes Risto 1 0 0 -3 0
18 Alavuotunki Petteri 0 2 2 +2 0
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -4 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
29 Laine Mika 1 0 1 -1 2
30 Varis Toni 0 0 0   0
42 Aalto Tapio          
51 Toivola Teppo          
55 Vatanen Sami 1 0 1 -1 0
62 Weckström Juha 0 2 2 -2 0
71 Mäenpää Matti 0 1 1 -3 0
74 Uotinen Matti 0 0 0 -1 0
78 Soini Jani 0 0 0 -2 0
81 Korhonen Aki          
87 Veijalainen Jami 2 1 3 +1 0
88 Vilenius Ville 1 2 3 +2 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet