Valtti – SB Vantaa, 4-5

Valtti_headershot5

Lauantai 26.10.2013 – II.divisioona
Latokartano, Helsinki, klo 15.30

Valtti – SB Vantaa, 4-5 (0-1, 4-1, 0-3)

Ennakko

Idän Helmen kauden kolmas kotiottelu pelataan tänään lauantaina klo 15.30 Latokartanossa. Vastaan asettuu yksi sarjan ennakkosuosikeista kun SB Vantaa tulee mittaamaan Idän Helmen päivän kunnon.

Ottelu Latokartanon liikuntahallissa alkaa normaaliin tapaan kello 15.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Valtti koki karvaan maalin tappion kun SB Vantaa taisteli sarjapisteet Latokartanosta mukaansa lukemin 4-5. Ottelu oli alusta alkaen pääosin Vantaan hallinnassa, Valtin keskittyessä oman alueensa tiiviiseen puolustamiseen ja tarkkoihin vastaiskuihin. Aggressiivinen puolustuspeli tekikin Vantaan pelinrakentelusta vaikeaa ja vastustaja pidettin hyvin nuhjaamassa laidoissa ja kulmissa. Ensimmäisen erän ainoasta osumasta vastasi kuitenkin Vantaa, kun pallo löydettiin verkosta ajassa 9:03. Molemmat joukkueet pääsivät erässä kokeilemaan ylivoimaa mutta tuloksetta.

Vantaan avauserän viime hetkillä ottama jäähy kostautui heti toisen erän alkuun, kun Valtin kakkos-yv kävi rakentelemassa suunniteltua kuviota. Suunnitelmasta poiketen Petteri Alavuotunki kuitenkin tälläsi pallon Antti Hiltusen syötöstä tarkasti maalin kattoon ja peli tasan ajassa 20:28. Paria minuuttia myöhemmin kapteeni Aki Korhonen jakoi pallon oikeaan laitaan Juha Weckströmille ja tämän tarkka maanuoliainen livahti Vantaa-vahdin alta verkkoon ja Idän Helmi 2-1 johtoon. Ja vain paria minuuttia myöhemmin oli Valtin kolmosketju pahanteossa, kun Vesa Ruokokoski nousi pakin tontilta irtopallon perään kulmaan, ajoi maalin taakse ja löysi etutolpalle nousseen Tapio Aallon, joka runnoi Valtin kolmannen osuman Vantaan verkkoon. Erän puoliväliin Vantaa pääsi ylivoimalle ja kavensi heti vaparista tilanteeksi 3-2. Valtti oli kuitenkin hyvällä jalalla erässä liikkeellä ja karkasi jälleen kahden maalin johtoon, Petteri Alavuotunki löysi Vantaan alueella pakki-pakki-syötöllä Patrik Fromin keskustasta ja tämä ampui tarkan kudin taka-alakulmaan ja taukotilanne 4-2 Idän Helmelle.

Kolmannen erän alkuun Valtti joutui pahasti alakynteen kun Vantaa pääsi ylivoimalle ja juoksutti Valtin nelikot puhki. Ajassa 43:56 tilanne oli 4-3 ja lisää kylmää vettä tuli paria minuuttia myöhemmin kun Mika Laine lihotti sakkokassaa ottamalla 2+2 minuutin jäähyn. Idän Helmi taisteli ensimmäisen kakkosen pois taululta mutta toiseen eivät paukut enää riittäneet vaan Vantaa tasoitti ajassa 48:33 tilanteeksi 4-4. Ajassa 54:38 pääsivät vieraat iskemään taululle 4-5 johto-osuman kun Valtin pitkä vaihto kostautui ja palloa ei saatu purettua omalta alueelta ajoissa. Erän loppuun Valtti pääsi jauhamaan vielä kuudella neljää vastaan mutta Juha Weckströmin laukaus kimposi ulos takatolpasta eikä Jami Veijalainen saanut ohjattua viime hetken laukaustaan maalia kohti, joten sarjapisteet matkasivat Vantaalle niukalla maalin erolla.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 0 1 1 +1 0
5 Pitko Valtteri 0 0 0 0 2
9 Rikman Miikka          
10 Harjumaaskola Tomi          
11 From Patrik 1 0 1 0 0
16 Saharinen Pekka 0 0 0 +1 0
17 Remes Risto 0 0 0 +1 0
18 Alavuotunki Petteri 1 1 2 0 0
19 Ruokokoski Vesa 0 1 1 +1 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
29 Laine Mika 0 0 0 +1 6
30 Varis Toni          
42 Aalto Tapio 1 0 1 +1 0
51 Toivola Teppo          
55 Vatanen Sami          
62 Weckström Juha 1 0 1 -1 0
71 Mäenpää Matti          
74 Uotinen Matti 0 0 0 -1 2
78 Soini Jani          
81 Korhonen Aki 0 1 1 -1 0
87 Veijalainen Jami 0 0 0 +1 0
88 Vilenius Ville 0 0 0 +1 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet