Valtti – Tiikerit II, 6-5 ja.

2div_valtti-Tiikerit

Lauantai 16.11.2013 – II.divisioona
Latokartano, Helsinki, klo 15.30

Valtti – Tiikerit II, 6-5 ja. (3-1, 1-1, 1-3, 1-0)

Ennakko

Idän Helmi yrittää katkaista pahan tappioputkensa kotiottelussa Tikkurilan Tiikereiden kakkosjoukkuetta vastaan tänään lauantaina Latokartanossa. SB Vantaalle kärsityn niukan kotitappion jälkeen kahden ottelun vieraskiertue lännen suuntaan Kirkkonummelle ja Espooseen toi vain murskatappioita ja nyt olisi ryhtiliikkeen aika. Lisää vaikeusastetta päivän otteluun tuo illalla ohjelmassa oleva saunailta, joka perinteisesti on tehnyt päivän pelistä vaikean. Tiikerit II on sarjataulukossa kahta pykälää Valttia jäljessä, majoittuen karsintapaikoista alemmalla voitettuaan vain alkukaudesta Blackbirds II:n jatkoajalla. Tikkurilalaiset ovat pelanneet ottelun Valttia vähemmän joten kyseessä karsintapaikkojen kannalta tärkeä ottelu.

Ottelu Latokartanon liikuntahallissa alkaa normaaliin tapaan kello 15.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Idän Helmi taisteli vaikeuksien kautta voittoon kun Tiikerit II kaatui jatkoajalla lukemin 6-5. Valtti oli kahden erän ajan puikoissa ja hallitsi kenttätapahtumia mutta toisella erätauolla jalat jäivät koppiin ja pisteet napattiin lopulta vasta jatkoajalla.

Avauserään Valtti tuli hyvällä jalalla ja haastoi pienellä nipulla liikkeellä olleen Tiikerilauman tehokkaalla syöttöpelillä. Ottelun avausmaalista vastasi Ville Vilenius, joka ajoi maalin edustalle perinteisille tekopaikoille ja napautti Risto Remeksen syötön etukulmasta sisään ajassa 4:41. Tiikerit kuitenkin tasoitti hetkeä myöhemmin kun maalille unohtunut vastustaja pääsi ohjaamaan pallon näyttävästi ohi Vesa Tallqvistin. Paria minuuttia myöhemmin Juha Weckström pysäköi toimistoonsa maalin taakse jakamaan palloa ja viivasta upean nousun tehnyt Petteri Alavuotunki sai kunnian tuikata maalin edustalta 2-1 lukemat. Heti erän puolivälin jälkeen Valtti katkaisi Tiikereiden rakentelun omalla alueella ja Risto Remes karkasi laidalta läpi tuikaten lukemiksi 3-1 Idän Helmelle. Erän lopulla Valtti pääsi vielä kokeilemaan ylivoimaansa mutta tuloksetta.

Toisessa erässä Valtti pääsi rakentelemaan jo toista ylivoimaansa ja vaikka pitkä ralli Tiikereiden päädyssä ei heti tuottanut tulosta, jäivät vieraat pesukoneeseen ja kohta jäähyn päättymisen jälkeen Ville Vilenius ampui tarkasti ranteella ja maalivahdin kainalosta pudonneen pallon lusikoi tyhjään verkkoon Risto Remes. Tiikerit II kavensi vielä erän aikana komealla lämärillä lukemiksi 4-2 mutta erätauolla Valtin katseet taisivat jo kääntyä illan saunaan, sillä sen verran hengetön esitys nähtiin kolmannen erän alkuun.

Kolmas erä alkoi Tiikereiden nopealla osumalla ajassa 40:41 ja vain minuuttia myöhemmin vieraat tulivat jo tasoihin. Valtilla oli vaikeuksia käynnistellä omaa peliään erän alkupuolella ja Tiikerit pääsivät iskemään nopeilla vastaiskuilla kerta toisensa jälkeen. Ajassa 48:21 vieraat siirtyivät ensi kerran johtoon ja ilmeet Valtin penkillä synkkenivät. Idän Helmi kuitenkin taisteli itsensä takaisin pelille ja heti seuraavaan vaihtoon saatiin tasoitusosuma, kun Petteri Alavuotunki avasi nopeasti keskustaan Ville Vileniukselle ja tämä laukoi kaukaa hieman huonostakin asennosta pallon etuyläseen ja peli 5-5. Erän lopulla Valtti rakensi muutaman makoisan maalipaikan mutta maalikehikkoa lähemmäs ei päästy edes ylivoimalla ja niin ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoajan alkuun Valtti tiivisti kahteen ketjuun mutta turhaan, sillä jatkoajan avannut ketju Soini-Weckström-Korhonen kuittasi pisteet Itään heti avausvaihdossa. Pallo pelattiin nopeasti päätyyn ja maalin taakse Weckströmin toimistoon, josta lähti jälleen kerran tarkka passi maalin edustalle josta Jani Soini tälläsi pallon maalin kattoon ja kädet pystyyn. Valtti pelasi kerrankin kurinalaisesti ottamatta ottelussa jäähyäkään mutta oma ylivoima oli niinikään tehotonta. Paluu voittojen tielle kuitenkin varmisti illan saunailtavarauksen, joten win-win.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti          
5 Pitko Valtteri 0 0 0 0 0
9 Rikman Miikka          
10 Harjumaaskola Tomi 0 0 0 -1 0
11 From Patrik          
16 Saharinen Pekka 0 0 0 -2 0
17 Remes Risto 2 1 3 +2 0
18 Alavuotunki Petteri 1 1 2 +1 0
19 Ruokokoski Vesa          
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
29 Laine Mika 0 0 0 0 0
30 Varis Toni 0 0 0   0
42 Aalto Tapio 0 0 0 -1 0
51 Toivola Teppo          
55 Vatanen Sami          
62 Weckström Juha 0 2 2 +1 0
71 Mäenpää Matti          
74 Uotinen Matti 0 0 0 +1 0
78 Soini Jani 1 0 1 0 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 0 0
82 Borek Daniel          
87 Veijalainen Jami 0 0 0 +2 0
88 Vilenius Ville 2 1 3 +2 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet