HYUS – Valtti, 6-9

2div_HYUS-valtti

Perjantai 22.11.2013 – II.divisioona
Myllypuron Arena Center, klo 19.30

HYUS – Valtti, 6-9 (0-4, 3-1, 3-4)

Ennakko

Idän Helmi kohtaa vanhoja tuttuja tänään perjantaina kun parin vuoden takaa tuttu lohkokumppani HYUS isännöi Valttia Myllypurossa. Valtti joutuu peliin ilman edellisessä ottelussa jatkoaikaratkaisun alustanutta kaksikkoa Weckström-Korhonen mutta Jani Soinin ketjukavereiksi paluun kokoonpanoon tekevät Antti Hiltunen ja loukkaantumisesta toipunut Miikka Rikman. Lisäksi pidennetyn kesätauon viettänyt voimahyökkääjä Daniel Borek palaa Idän Helmen kokoonpanoon harjoiteltuaan jo muutaman viikon joukkueen mukana. Edellisen ottelun neljällä puolustajalla luutinut Valtti saa apuja myös takalinjoille kun Patrik From ja Vesa Ruokokoski palaavat rosteriin.

Ottelu Myllypuron Arena Centerissä alkaa klo 19.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon.

Raportti

Valtti haki kauden toisen vierasvoittonsa kun miltei paikallisvastustajaksi luettava HYUS kaatui Myllypurossa värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 6-9. Valtti otti alussa ottelun haltuunsa, unohti sitten johtoasemassa taas miten pelataan mutta väänsi kolmannessa erässä takaisin rinnalle ja ohi. Idän Helmen kokoonpanossa nähtiin uusvanhoina kasvoina pitkästä aikaa loukkaantumisestaan toipunut ja pirteästi esiintynyt Miikka Rikman sekä paluun joukkueeseen tehnyt kokenut Daniel Borek joka toi kovasti kaivattua kokoa Valtin rosteriin.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin otteen vaihdellessa puolin ja toisin mutta HYUS pääsi ensimmäisenä testaamaan ylivoimaansa ja otti pienen otteen pelitilanteesta. Valtti kuitenkin tappoi jäähyn ansiokkaasti ja kohtapuoleen Jani Soini pinkaisi keskialueella karkuun vastustajan puolustajalta, joka kuitenkin otti karkurin kiinni ja pyrki ansiokkaasti lisäpainoksi selkäpuolelle. Seuranneesta rankkarista Jami Veijalainen lirutti pallon varmasti verkkoon ja tiputti samalla selästään pienen apinan. Vain reilu minuutti avausosumasta oli Idän Helmi jälleen pahanteossa kun Ville Vilenius vapautti Risto Remeksen läpiajoon ja rystychippi yli veskarin upposi tolpan juureen. Hieman ennen erän puoliväliä HYUS otti vuorostaan jäähyn ja Valtti laittoi pallon liikkumaan. Parin näyttävän syötön jälkeen tekopaikka avautui Jami Veijalaiselle mutta tämä käänsi harhautuslaukauksen vielä vasempaan laitaan Miikka Rikmanille, joka tälläsi komeasti taululle 0-3 lukemat. Valtti pääsi vielä kahdesti uudestaan jauhamaan ylivoimaa mutta lisäosumia saatiin odotella aivan erän lopulle, kun Jani Soini tarjoili ja Antti Hiltunen iski taukolukemiksi 0-4.

Toisen erän HYUS aloitti ryminällä ja loi heti avausvaihtoon pari maukasta paikkaa Vesa Tallqvistin vartioimalle Valtin maalille. Verkkoa heiluteltiin kuitenkin vaihdon päätteeksi toisessa päädyssä kun Jami Veijalainen pelattiin läpi ja pallo varmasti takakulmaan ja lukemat 0-5. Kaukalossa ote siirtyi kuitenkin kotijoukkueelle ja HYUS pääsi nopeasti taululle ja tuli erän puolivälissä jo 2-5 lukemiin. Valtti jäähyili erässä liikaa ja HYUS pääsi kaventamaan ylivoimalla vielä tilanteeksi 3-5 ja vei toisen erän selkein 3-1 lukemin.

Kolmas erä alkoi toisen erän toisinnolla mutta tällä kertaa HYUSin hyvät tilanteet johtivat maaliin ja tilanne 4-5 kun erä oli ehtinyt vanhentua vain 32 sekuntia. Reilun viiden minuutin kohdalla Idän Helmelle tuli musta hetki ja HYUS karkasi kahdella nopealla maalilla jo 6-5 johtoon. Valtin aikalisä ei auttanut vaan HYUS jatkoi pelin hallintaa ja pääsi yrittämään lisäosumaa ensin rankkarista ja Vesa Tallqvistin torjuttua Aki Rautakiven yrityksen, seuranneella ylivoimalla. Idän Helmi taisteli alivoiman puhtaasti ja erän puoliväliin roolia ottivat Valtin veteraanit Mika Laineen johdolla. Ensin koko kentän nousun päätteeksi Laine tarjoili takatolpalle Antti Hiltuselle, joka siirsi tasoituksen HYUSin verkkoon ja vajaat viisi minuuttia myöhemmin Laine tarjosi viivasta upean syötön maalin oikealle puolelle, josta Miikka Rikman iski kääntölaukauksella Valtin taas johtoon. HYUS yritti vielä kovasti tasoihin mutta sortui taas jäähyilemään ja Valtti pääsi vuorostaan kuittaamaan ylivoimalla nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Jani Soini heitti kauniin lätyn takatolpalle, josta Risto Remes ohjasi pallon tyhjiin. Loppulukemat 6-9 viimeisteli Tomi Harjumaaskola HYUSin hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

HYUSin raportti

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 2 0 2 +3 4
5 Pitko Valtteri 0 0 0 +3 0
9 Rikman Miikka 2 0 2 +3 0
10 Harjumaaskola Tomi 1 0 1 -1 0
11 From Patrik 0 0 0 -1 0
16 Saharinen Pekka 0 0 0 -1 0
17 Remes Risto 2 1 3 -1 0
18 Alavuotunki Petteri 0 0 0 -1 2
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -2 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
29 Laine Mika 0 2 2 +3 0
30 Varis Toni 0 0 0   0
42 Aalto Tapio 0 0 0 0 0
51 Toivola Teppo          
55 Vatanen Sami          
62 Weckström Juha          
71 Mäenpää Matti 0 1 1 0 2
74 Uotinen Matti 0 0 0 0 2
78 Soini Jani 0 2 2 +3 0
81 Korhonen Aki          
82 Borek Daniel 0 0 0 -1 0
87 Veijalainen Jami 2 1 3 -1 0
88 Vilenius Ville 0 1 1 -1 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet