Valtti – KorsKa, 14-5

valtti_headershot3

Lauantai 14.12.2013 – II.divisioona
Latokartano, Helsinki, klo 15.30

Valtti – KorsKa, 14-5 (4-2, 2-1, 8-2)

Ennakko

Valtti aloittaa II-divisioonakauden toisen kierroksen lauantaina kun Latokartanoon saapuu vieraita Korsosta. KorsKa nappasi kauden avausottelussa niukan 7-6 kotivoiton Valtista mutta sittemmin voittoja on karttunut tilille vain yksi ja nousijajoukkue on laahustanut pitkässä tappioputkessa. Viime kierroksella korsolaiset kuitenkin kiusasivat tehokkaasti Erä Akatemiaa ja tulevat varmasti sisuuntuneena Latokartanoon hakemaan pisteitä. Idän Helmellä on revanssin paikka mutta flunssa-aalto ja lomamatkat ovat verottaneet kokoonpanoa eikä nytkään saada kasaan kolmea täyttä viisikkoa. Jos joukkue kuitenkin jatkaa viime viikkoisella taisteluasenteella niin luvassa on jännittävä kamppailu.

Ottelu Latokartanon liikuntahallissa alkaa normaaliin tapaan kello 15.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Valtti maksoi kalavelkoja korkojen kera kun korsolaiset vieraat saivat lauantaina poistua Latokartanosta 14-5 tappio niskassaan. Ottelu eteni alusta saakka Idän Helmen kontrollissa mutta varsinaiseksi maalijuhlaksi peli kääntyi kolmannessa erässä, kun KorsKan jalat loppuivat ja joukkue keskittyi lähinnä pelin rikkomiseen. Valtin tehot jakautuivat mukavasti läpi joukkueen ja maalilla Vesa Tallqvist nappasi tärkeät kopit tilanteen niin vaatiessa.

Maalinteon ottelussa aloitti kotijoukkue kun ajassa 1:07 Idän Helmen kakkosviisikko junaili vaparikuviosta pallon maalin kulmalle unohtuneelle Daniel Borekille, joka sijoitti pallon kylmästi takakulmaan.Valtin ensimmäinen ylivoima ei tuonut lisämaalia mutta erän puolivälissä Risto Remes ajoi laidalta keskustaan ja siirsi pallon mukaan nousseelle Valtteri Pitkolle, joka sutaisi pelivälineen ohi KorsKan maalivahdin ja taululla 2-0. Ajassa 15:56 Valtti siirtyi jo 3-0 johtoon, kun Matti Mäenpää avasi vasenta laitaa pystyyn Sami Vataselle, joka pääsi ajamaan vapaasti vetosektoriin ja sijoitti pallon tarkasti etuyläseen. Tässä vaiheessa iski perinteinen hyvän olon tunne puseroon ja  heti seuraavassa vaihdossa KorsKa pääsi kaventamaan pallonmenetyksen jälkeen. Ajassa 17:29 KorsKa onnistui nousemaan jo maalin päähän mutta erän loppuun Valtti iski pukukoppimaalin, kun viimeisellä minuutilla Antti Hiltunen tarjoili nopean vastaiskun päätteeksi pallon takatolpalle Jani Soinille, joka ohjasi pallon verkkoon ja taukolukemiksi 4-2.

Toiseen erään Valtti tuli jälleen vahvasti ja jatkoi pelin hallintaa. Ajassa 22:18 Petteri Alavuotunki katkaisi keskiympyrässä KorsKan purkuyrityksen ja imi vastustajan puolustajat blokkaamaan vetoa, vain kääntääkseen pelivälineen vasempaan laitaan josta Miikka Rikman tälläsi pallon etuyläkulmaan ja tilanne 5-2. Valtti pääsi seuraavaksi jälleen kokeilemaan ylivoimaa, mutta Jami Veijalaisen sivuverkkolaukausta lähemmäs maalia ei päästy. Vieraiden paketti alkoi jo toisessa erässä rakoilemaan ja kurittomuus tarjosi Valtille yhä vankemman otteen pelistä. Ajassa 26:59 Valtti kuittasi nopealla vastaiskulla kun KorsKa karvasi korkealta ja Mika Laine avasi nopeasti keskialueelle Risto Remekselle, joka sai nousta kunniakujaa pitkin laukomaan Valtille 6-2 johdon. Tämän jälkeen Valtti sai kaksi peräkkäistä jäähyä ja erän lopuksi ote siirtyi vieraille. Alivoimat vielä kestettiin, mutta ajassa 39:15 KorsKa kavensi lukemiksi 6-3 ja heti seuraavaan vaihtoon vieraille tarjoiltiin vielä rankkaria, jonka Vesa Tallqvist kuitenkin varmasti torjui. Alivoima päättyi KorsKan otettua puolestaan jälleen jäähyn ja kolmanteen erään mentiin tasavajaalla lukemissa 6-3.

Kolmas erä alkoi tasavajaalla ja Valtti käytti tilan paremmin edukseen. Vain vajaa minuutti oli pelattu, kun Jani Soini tavoitti pitkällä passilla puolustajien taakse livahtaneen Risto Remeksen, maalivahdilta vedet korvista ja pallo reppuun. Seuraavaa maalia saatiin odottaa aikaan 45:17 mutta odotus palkittiin päivän upeimmalla osumalla. Petteri Alavuotunki katkoi vasemmalla laidalla KorsKan nousun ja jakoi pallon poikittain yli keskialueen oikealle Jami Veijalaiselle. Tämä jatkoi suoraan maalin eteen ajaneelle Miikka Rikmanille, joka laukoi pallon ilmasta jalkojensa välistä maaliin ja tilanne 8-3. Seuraavaksi molemmat joukkueet jäähyilivät ja päädyttiin tasavajaalle, jonka aikana Jami Veijalainen tarjoili tällä kertaa päädystä keskustaan ja Vesa Ruokokoski laukoi taka-alakulmaan Valtin yhdeksännen osuman. KorsKa pääsi kaventamaan ajassa 52:46 mutta heti seuraavasta aloituksesta Valtti kuittasi kuitenkin taas, kun Jami Veijalainen alusti kolmannen kerran putkeen ja Risto Remes viimeisteli kolmannen osumansa. Seuraavaksi Veijalainen vaihtoi maalintekijän viitan yllensä ja Antti Hiltusen vapautettua miehen läpi oikealta laidalta, haki Jami etukulmasta pallon mentävän aukon ja tilanne 11-4. KorsKa kavensi taas kertaalleen ajassa 57:30 mutta Valtin kuittaus tuli taas heti seuraavaan vaihtoon, kun Jami Veijalainen tarjoili pallon maalin edustalle nousseelle Valtteri Pitkolle, joka sijoitti ottelun toisen osumansa. Viimeisellä minuutilla KorsKa rikkoi vielä jäähyn arvoisesti ja seuranneesta vaparista Mika Laine siirsi pallon Jami Veijalaiselle ja tämä täydensin kolmannen erän tehonsa lukemiin 2+4 maalaamalla ylivoimalla lukemat 13-5. Vielä oli aikaa yhdelle osumalle, sillä ottelu päättyi kuten alkoikin kun seuranneesta aloituksesta Risto Remes vapautti Daniel Borekin tällä kertaa maalin oikealle sivustalle ja iso mies sijoitti pallon varmasti rystyllä takakulmaan vain 8 sekuntia aloituksesta. Loppulukemat Latokartanossa siis 14-5 Valtille.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot (ottelun tilastoinnissa oli ongelmia nettiyhteyksien takellellessa, joten virallisesta tilastopalvelusta puuttuu Valtin maali numero 7, ajassa 40.58)

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J B V
4 Hiltunen Antti 0 2 2 +3 0 0 2
5 Pitko Valtteri 2 0 2 +6 0 4 3
9 Rikman Miikka 2 0 2 -1 0 0 2
10 Harjumaaskola Tomi              
11 From Patrik 0 0 0 -1 0 2 4
16 Saharinen Pekka              
17 Remes Risto 3 3 6 +6 0 1 5
18 Alavuotunki Petteri 0 1 1 -1 0 2 4
19 Ruokokoski Vesa 1 0 1 +3 4 1 1
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0 0 0
29 Laine Mika 0 2 2 +6 2 1 0
30 Varis Toni              
42 Aalto Tapio              
51 Toivola Teppo 0 0 0   0 0 0
55 Vatanen Sami 1 0 1 +3 2 4 1
62 Weckström Juha              
71 Mäenpää Matti 0 1 1 +3 0 3 5
74 Uotinen Matti              
78 Soini Jani 1 1 2 +3 0 1 3
81 Korhonen Aki              
82 Borek Daniel 2 0 2 +6 0 2 3
87 Veijalainen Jami 2 4 6 +5 0 1 10
88 Vilenius Ville 0 0 0 -1 0 0 2
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto V = vedot
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet B = blokit