Edustuksen lohko kaudella 2014-15

valttilog.jpg

Salibandyliitto julkisti kesäkuun alussa kauden 2014-2015 lohkot ja Idän Helmi pelaa perinteiseen tapaan 2. lohkossa, eli “Itä-lohkossa”. Kovin pitkiä vierasmatkoja ei kauteen siunaannu, mutta sitäkin mielenkiintoisempia vastustajia on tulevan kauden lohkossa.

Vanhoista viime kauden tutuista lohkossa vaikuttavat Hakunila Pirates, SCH ja Korson Kaiku. Menneiltä vuosilta tuttuja II-divarijoukkueita edustavat Greasers, HIFK, M-Team II ja Tikkurilan Tiikerit. Uusia tuttavuuksia ovat viime vuonna toisessa lohkossa pelanneet Jokerit ja FLOB. Sarjanousija AC HaKi vilisee tuttuja nimiä vaikka saapuukin jälleen kakkoseen pitkän alasarjataipaleen jälkeen.

Lohkossa ei vielä kesän tässä vaiheessa ole selkeää ennakkosuosikkia, sillä osa joukkueista on kokenut suuria muutoksia. Tiikereiden pakka on vielä huhujen mukaan hieman levällään mutta iso organisaatio taustalla saa varmasti kasaan kovan joukkueen ja haastaa tosissaan lohkon kärkiryhmään. HIFK ja Jokerit ovat uusineet joukkueitaan rankalla kädellä ja varsinkin Jokerit on kasannut varsin nimivahvan ryhmän. Molemmilta on syytä odottaa merkittävää parannusta viime kauteen.

M-Team II loisti viime kaudella toisessa lohkossa ollen runkosarjan kakkonen ja saa liikkeelle varmasti jälleen kovan joukkueen. SCH on perinteisesti ollut vahva kotiluolassaan ja onnistunee haalimaan kasaan taas hyvän joukkueen omista junnuista ja mahdollisista paluumuuttajista. KorsKa ja Greasers taistelevat keskenään Korson herruudesta ja haastavat samalla lohkon mustat hevoset AC HaKin ja Piratesin kampeamaan Tiikerit Vantaan sisäiseltä piikkipaikalta. Varsinaisia heittopusseja lohkossa ei ennakolta ole, Otaonnela Floorball (FLOB) on kuitenkin ennakolta keskikastin heikompia joukkueita mutta saattaa mahdollisilla kesähankinnoillaan vielä muuttaa lohkon voimasuhteita ennen sarjan alkua.

Valtin runko säilyy hyvin kasassa viime kaudesta ja muutamat kokoonpanosta poistuneet pelaajat on saatu korvattua hyvillä täsmähankinnoilla. Idän Helmen alustava kokoonpano julkaistaan 18.6.2014 kello 15.

II Div lohko 2, 2014-2015

Otaonnela FB (FLOB), Espoo
IFK Innebandy (HIFK), Helsinki
Jokerit, Helsinki
Puotinkylän Valtti, Helsinki
M-Team II, Helsinki
Sport Club Hyvinkää (SCH), Hyvinkää
Greasers FBC, Korso
Hakunila Pirates, Vantaa
AC HaKi, Vantaa
Korson Kaiku (KorsKa), Vantaa
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa

SSBL: II-div lohkojaot 2014-2015

Tarkempaa ennakkoanalyysiä lohkon voimasuhteista lähempänä kauden alkua.