Valtin edustus kaudella 2014-15

valtti_headershot_14_2


Valtin edustusjoukkue jatkaa tulevalla kaudella pitkälti samalla rungolla, joka on viimeiset kaudet kantanut Idän Helmen värejä. Edellisen kauden joukkueesta jatkaa peräti 18 pelaajaa ja varsinaista siirtorumbaa ei tänäkään kesänä jouduttu käymään läpi. Muutama Valtin kasvatti kävi kesällä kokeilemassa siipiään korkeampien sarjatasojen try-outeissa, mutta toistaiseksi suurin osa nuorista lahjakkuuksista saatiin vielä pidettyä kokoonpanossa kasvamassa korkoa. Viime kauden joukkueesta ovat varmasti  poistumassa vain Tampereelle suuntaava Sami Vatanen, jääkiekon pariin vaihtava Tapio Aalto ja yläsarjoihin siirtyvä Petteri Alavuotunki. Valtti kiittää asianosaisia menneiden vuosien palveluksista joukkueelle ja toivottaa menestystä tulevalle kaudelle!

Kevään try-outeissa nähtiin taas hyvä osanotto ja Idän Helmestä kiinnostuneita pelaajia riitti enemmän kuin paikkoja olisi ollut tarjolla. Valtti haki perinteiseen tapaan vain täsmävahvistuksia joukkueen rungon ollessa jo hyvällä mallilla ja kun viimeisetkin vanhat pelaajat intoutuivat kirjoittamaan jatkopahvit kesäkuun aikana, oli joukkue pitkälti valmis. Joukkueen kokoonpanoon on jätetty muutaman paikan verran tilaa kesän ja alkusyksyn pelaajaliikehdinnälle, joten täysin lopullinen rosteri ei vielä ole.

Uusia kasvoja alkavan kauden kokoonpanossa ovat Kalle Sorjonen, Iiro Oksanen ja Petri Pyysing. Kalle Sorjonen liittyy Valtin riveihin takavuosien lohkokumppanista One Season Wonderista (3-div), jossa laituri on jo useamman vuoden kuulunut 2-3 divisioonissa pelanneen joukkueen runkopelaajiin. Monipuolinen ja kokenut Iiro Oksasen siirtyy Idän Helmen riveihin viimevuotisen Etelä-Suomen II-divisioonnan 2. lohkon suvereenista kärkijoukkueesta Erä Akatemiasta, jossa syntyivät 16 ottelussa tehot 5+15. Petri Pyysing puolestaan aloitti viime kauden divarissa Blackbirdsin riveissä mutta siirtyi loppukauden ajaksi Baseball Puumien riveihin 5-divariin. Divarissa mies nakutteli kauden alkupuoliskolla 13 otteluun tehot 9+22, joten tehoja odotellaan syntyväksi myös Idän Helmessä.

Kesän loppupuolella joukkue vahvistui vielä Kalle Tiitisellä (Westend Indians) ja Jukka Tanskalla (välivuosi). [päivitetty 5.9]

Kenttäpelaajat (suluissa viime kauden joukkue):
Daniel Borek
Patrik From
Antti Hiltunen
Aki Korhonen
Mika Laine
Matti Mäenpää
Antti Mähönen
Iiro Oksanen (Erä Akatemia, 2. div)
Valtteri Pitko
Petri Pyysing (Blackbirds, 1. div / Puumat, 5. div)
Risto Remes
Miikka Rikman
Vesa Ruokokoski
Pekka Saharinen
Jani Soini
Kalle Sorjonen (One Season Wonder, 3. div)
Jukka Tanska (välivuosi)
Kalle Tiitinen (Westend Indians, liiga)
Matti Uotinen
Jami Veijalainen
Juha Weckström

Ville Vilenius*

Maalivahdit:
Vesa Tallqvist
Teppo Toivola
Toni Varis

*) Joukkueen alustavaan kokoonpanoon kuuluu lisäksi edelleen viime kauden joukkueessa pelannut Ville Vilenius, joka on näillä näkymin sivussa syyskauden ajan perheenlisäyksen ansiosta.