Suomen Cup 2.kierros: La 20.9.2014

valtti_headershot_14_5

Ennakko

Idän Helmi jatkaa Suomen Cupin taivalta toisen kierroksen turnauksessa tänä lauantaina. Vastaan asettuu kova kolmikko, sillä kaikki lohkon joukkueet ovat Etelä-Suomen 2.divisioonasta. Kaksi ensimmäistä vastusta, KorsKa ja SCH, ovat Valtin omasta lohkosta ja kolmannessa ottelussa kohdataan vielä turnauksen ehdoton ennakkosuosikki, naapurilohkon FBC Raseborg.

KorsKa meni Cupin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon hieman takellellen mutta yllätti viime kaudella kauden avauksessa Idän Helmen Korsossa, joten odotettavissa on taas tiukkaa vääntöä. SCH tulee mukaan suoraan toiselle kierrokselle eikä reilusti uudistuneesta joukkueesta ole liiemmin tihkunut ennakkotietoja. Viime kaudella hyvinkääläiset olivat kakkosen ylempää kastia mutta nyt joukkue lienee tämän turnauksen kysymysmerkki. Runkonsa melko hyvin kasassa pitänyt FBC Raseborg on turnauksen ennakkosuosikki mutta lyhyissä peleissä on omat yllätysmomenttinsa, kuten jo ensimmäisellä kierroksella nähtiin kun Greasers yllätti Ritarit.

Idän Helmi joutuu tuleen lievästi sanottuna vajaalla kokoonpanolla, sillä flunssa-aallon ja muiden menojen takia yhteenkään peliin ei näillä näkymin saada varmasti kolmea kentällistä jalkoja. Päivän ensimmäiseen otteluun saadaan vielä miltei kolme ketjua paikalle, mutta kahteen jälkimmäiseen otteluun saatetaan joutua lähtemään vain kahdella ketjulla. Vaikka ottelut ovat lyhyitä, nähtiin jo ensimmäisellä kierroksella että päivän kolmannessa ottelussa jalka alkaa varmasti jo painamaan eikä ohut rosteri helpota tilannetta olennaisesti.

Suomen Cupin toisen kierroksen turnaus pelataan Vantaan Rajakylän Campo Sportcenterissä, ottelut alkavat klo 12, 14 ja 16. Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoihin !

Tulokset

Klo 12.00 Campo 1: KorsKa – Valtti, 1-9 (0-3, 1-1, 0-5)
Maalit: Weckström 2, Pyysing, Sorjonen, Mäenpää, Veijalainen, Korhonen, Saharinen, From
Maalissa: Tallqvist 

Klo 14.00 Campo 2: Valtti – SCH, 4-6 (0-0, 3-4, 1-2)
Maalit: Mäenpää 2, Tiitinen, Weckström
Maalissa: Tallqvist

Klo 16.00 Campo 2: FBC Raseborg – Valtti, 5-3 (3-1, 0-0, 2-2)
Maalit: Remes, Pitko, Pyysing
Maalissa: Toivola

Valtti putosi perinteiseen tapaan Cupin toisella kierroksella kun vajaamiehinen Idän Helmi joutui taipumaan avausvoiton jälkeen sekä SCH:lle että Raseborgille. Ensimmäisessä ottelussa pallo liikkui hienosti ja taululle naputeltiin melko selkeät 9-1 lukemat vajaamiehistä KorsKaa vastaan. Toisessa ottelussa niinikään pienellä rosterilla liikkeellä ollut SCH sai Valtin tiputtamaan tempoa ja hyvinkääläiset kuittasivat nopeilla vastaiskuilla ottelusta niukan voiton. Viimeiseen peliin Valtti sai liikkeelle enää 11 kenttäpelaajaa ja vaikka koko joukkue taisteli erinomaisesti läpi ottelu, ei sekavasta pelistä lopulta jäänyt enää pisteitä käteen.

Sarjakausi alkaa 4.10 lauantaina kun Valtti kohtaa vieraissa M-Team II:n.