Edustuksen kausiennakko 2014/15

valtti_headershot_14_5

Syksy tulee ja sitä myötä vääjäämättä myös sarjakauden alku. Idän Helmi on ehtinyt ennen sarja-avaustaan tahkota jo kahden turnauksen verran Suomen Cupin alkukierroksia ja perinteiseen tapaan ennätti taas pudota ennen yksittäisiä cup-otteluita. Niukat tappiot SCH:lle ja Raseborgille cupin toisella kierroksella jättivät Valtin taipaleen taas varsin lyhyeksi, mutta elo-syyskuussa joukkue ehti pelata silti jo yhteensä 12 ottelua (6 harjoitusottelua ja 6 cup-ottelua). Vaikka osaan peleistä lähdettiin varsin pienellä kokoonpanolla, ovat flunssa-aallot ja elokuinen loukkaantumissuma vihdoin helpottaneet ja tällä viikolla harjoituksissa on laukannut miltei täysi rosteri.

Ennen lauantaista sarja-avausta on perinteiseen tapaan aika käydä läpi lohkon ennakkotunnelmia ja hahmotella odotettavia sarjasijoituksia. Aikaisempien vuosien tapaan Idän Helmen omaa sarjasijoitusta ei lähdetä julkisesti spekuloimaan vaan tavoitteet lyödään lukkoon joukkueen sisällä. Varmaa on kuitenkin se, että Valtti pistää parhaansa mukaan kapuloita rattaisiin joukkueelle kuin joukkueelle. Kesän täsmähankinnat ovat jo ennen sarjan alkua osoittautuneet todellisiksi vahvistuksiksi ja rosterissa on laatua ja leveyttä enemmän kuin menneinä vuosina.

Tänä vuonna Idän Helmen lohko on ennakkoon tasaisin vuosikausiin, sillä täysin selviä ennakkosuosikkeja ei ole ja erityisen heikkoja lenkkejä ei juuri erotu laajasta keskikastista. Pelejä tullaan pelaamaan ristiin tänä vuonna varmasti paljon ja molemmissa päissä sarjataulukkoa tullaan näkemään tiukkaa vääntöä sijoituksista. Lohkon tasaisuudesta johtuen joukkueet ovat ennakossa jaettu kärkipäähän (oletettu sijoitus top 3:ssa), ylempään keskikastiin (mahdollisuudet aina lohkon piikkipaikoilta alas karsintaviivalle) ja alempaan keskikastiin (haastavat parhaimmillaan ylemmän keskikastin mutta varauduttava jopa kamppailuun suorasta putoamisesta). Lopulliset sijoitukset ratkotaan kauden mittaan askissa, joten ennakkojen osumatarkkuutta voidaan ihastella tai kauhistella vasta kevään puolella.

Kärkipää

Tiikerit – Nuori ja taitava joukkue taistelee vahvasti noususta divariin mutta kysymysmerkkinä ovat mahdolliset päällekkäisyydet A-junioreiden otteluiden kanssa. Harjoitusotteluissa ja cupin peleissä on esiintynyt ehkä jopa alakanttiin odotuksiin nähden. Ratkaisijoita löytyy laajalla rintamalla ja tekemisen meininkiä.

Jokerit – Kovasti viime kaudesta uudistunut joukkue on esiintynyt hyvin harjoitusotteluissa ja paperilla lohkon parhaita hyökkäystehoja pitäisi ainakin löytyä. Suurimmat kysymysmerkit ovat oman pään tilkitsemisessä ja kasetin kestävyydessä.

HIFK – Toinen lohkon suurista nimistä uudisti niin ikään rosterinsa miltei täysin viime kaudesta ja tulokset ovat näkyneet cupissa ja harjoitusotteluissa. Nuori joukkue on täynnä yksilötaitoa ja jos valmennus saa pidettyä joukkuepelin kasassa, on lupa odottaa punakonetta lohkon kärkipäähän. Cupissa ja harjoitusotteluissa on ollut tasavahvaa suorittamista.

Ylempi keskikasti

AC HaKi – Nousijajoukkue on kasannut nimivahvan nipun noustessaan pikkuhiljaa sarjaportaita takaisin ylös. Syyskauden tulokset ovat kuitenkin olleet vaihtelevia ja joukkuetta onkin pidetty lohkon mustana hevosena. Joukkue on sekoitus vanhoja sotaratsuja ja nuorempia lahjakkuuksia, nappasi kesän kovimman kalan siirtomarkkinoilta kun Tommi Vappula vaihtoi SSV:n liigapaidan HaKi-nuttuun.

Greasers – Korson Rasvarit ovat pelanneet hyviä pelejä Cupissa ja napsineet mm. Raseborgin päänahan.  Joukkue lähtee parantamaan viime vuotista sijoitustaan (6.) hyvistä asetelmista ja saa kotietua Lumon parketista.  Taisteleva joukkue nappaa tänä vuonna selkeästi Korson sisäisen tittelin ja haastaa samalla muut vantaalaisjoukkueet tosissaan.

M-Team II – Joukkue menetti kesällä muutaman kovemman nimen rosteristaan mutta viime vuonna hyvin pelannut runko jatkaa muutoin ja parhaina päivinään haastavat varmasti tasaväkisesti lohkon kuumimmatkin joukkueet. Kysymysmerkkinä motivaatio loppukaudesta koska joukkueella ei ole nousumahdollisuutta.

SCH – Kesällä kovasti uusiutunut SCH menetti lukuisia avainpelaajia ja uusi rosteri on vielä raakile. Taisteli kuitenkin jo cupin otteluissa suurella sydämellä ja pystyy kokeneempien pelaajiensa rutiinilla kääntämään pelejä itselleen. Lohkon kovimpia kotijoukkueita parkettialustallaan. Suurena kysymysmerkkinä rosterin leveys.

Alempi keskikasti

Pirates – Menetti pari tärkeää runkopelaajaa Jokereihin ja vaikka pari kesän täsmähankintaa helpotti tilannetta, eivät esitykset syksyn harjoitusotteluissa ole vielä menneet täysin putkeen. Säilyttänee sarjapaikkansa vaivatta mutta kipuaminen lohkon ylempään keskikastiin vaatii venymistä koko joukkueelta.

FLOB – Espoolaiset säilyttivät viime kaudella sarjapaikkansa niukasti suoraan mutta nyt edessä on vieläkin haastavampi kausi vaikeassa lohkossa. Yllätysmomenttia FLOBilla kuitenkin on ja joukkue napsii varmasti pisteitä jos vastustajat lähtevät peliin takki auki.

KorsKa – Korsolaiset taistelivat Cupin toisella kierroksella minimirosterilla ja se näkyi tulostaululla. Otteet harjoitusotteluissa ja muissa cupin peleissä eivät ole vakuuttaneet. Kokoonpano kaipaisi vielä kokeneita vahvistuksia ja nykyisellään joukkue saa taistella ja venyä välttääkseen putoamisen.

 

Valtti aloittaa sarjakautensa lauantaina 4.10 vierasottelulla M-Team II:sta vastaan. Ottelu pelataan Ruskeasuon Arena Centerissä klo 18.30 alkaen. Tervetuloa mukaan !