Valtti – Tiikerit, 14-6

valtti_headershot_14_6

Lauantai 11.10.2014 – II.divisioona
Latokartanon Liikuntahalli, Helsinki, klo 15.30

Valtti – Tiikerit, 14-6 (4-0, 4-2, 6-4)

Ennakko

Lauantaina Valtin kotiavauksessa on vuorossa varsinainen isät vastaan pojat ottelu, kun Idän Helmen vieraaksi saapuu yksi lohkon nuorimmista joukkueista, Tikkurilan Tiikerit. Lohkon yksi ehdottomista ennakkosuosikeista aloitti kauden vahvalla vierasvoitolla SCH:sta ja Tiikerit tuleekin varmasti kovalla sykkeellä lauantain otteluun. Valtin etuna ottelussa tulee olemaan fyysinen preesens ja kokemus, joten helppoa iltapuhdetta ei vieraille ole luvassa.

Valtin valmistautuminen voitokkaan M-Team II -ottelun jälkeen on sujunut mallikkaasti mutta muutamat poissaolot rasittavat viikonlopun kokoonpanoa. Avausottelun kokoonpanosta on sivussa mm. pelaajavalmentaja Antti Hiltunen sekä puolustajat Patrik From ja Vesa Ruokokoski. Paluun kokoonpanoon tekee puolestaan Matti Uotinen.

Ottelu Latokartanon liikuntahallissa alkaa kello 15.30. Otteluun on vapaa pääsy mutta paikkoja on rajoitetusti, joten tule ajoissa. Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

10626494_10154698357400022_3567706300171485649_n

Raportti

Idän Helmi takoi lauantaina tauluun murskalukemat kun Tiikereiden nuori joukkue kävi kokemassa Valtin kovuuden Latokartanossa. Tiikerit tuli otteluun luottavaisena ja rakentelikin näyttäviä hyökkäyksiä heti ottelun alusta saakka. Valtin kokemus näkyi kuitenkin tiiviinä joukkuepuolustuksena ja uhrautuva pelaaminen pakotti Tiikerit kerta toisensa jälkeen laidoille ja kulmiin tai hakemaan toiveikkaita poikki kentän syöttöjä. Katkoista Valtti pääsi iskemään kovalla prosentilla vastaan ja pöllytti molempien tiikerivahtien taakse 7 osumaa. Valtin maalilla Vesa Tallqvist esitti taas nipun perusvarmoja torjuntoja ja heitti sekaan muutaman todellisen haamukopinkin.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue aloitti maalinteon vajaan kolmen minuutin kohdalla kun Valtti katkoi Tiikereiden nopean hyökkäyksen keskialueella, Juha Weckström hiipi vieraiden maalin takatolpalle ja iski Risto Remeksen lättysyöttön maaliin. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Iiro Oksanen katkoi puolestaan Tiikereiden hyökkäyksen Valtin omalla kenttäpuoliskolla ja karkasi vastavirtaan yksin läpi, nostaen pallon varmasti etuyläseen ja taululle 2-0. Kolmannessa osumassa oli jo hieman onnea matkassa, kun Valtin vastahyökkäys pysähtyi jo kertaalleen mutta Risto Remes onnistui tuikkaamaan pallon puolustuksen taakse livahtaneelle Jami Veijalaiselle, joka ampui isännät 3-0 johtoon. Taukolukemat 4-0 syntyivät kun Matti Mäenpää taisteli pallon irti laidassa ja Risto Remes karkasi vasemmalta läpi Tiikereiden puolustukselta.

Toisessa erässä Tiikerit pääsi koittamaan ylivoimaansa mutta Valtin nelikko tappoi ottelun ensimmäisen kaksiminuuttisen. Hieman ennen erän puoliväliä Valtti siirtyi jo 5-0 johtoon kun Jani Soini vuorostaan irroitti pallon Tiikeri-pelaajasta keskialueella ja Risto Remes ampui pallon voimalla riman alle. Erän puolivälissä Tiikerit sai vihdoin avattua maalitilinsä mutta Valtin vastaus tuli vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin. Kalle Tiitinen ja Petri Pyysing alustivat tekopaikan toiseen aaltoon nousseelle Pekka Sahariselle, joka ampui suoraan syötöstä verkot tötterölle ja taululla 6-1. Ajassa 34.22 Valtti löi lisää löylyä kiukaalle kun Daniel Borek tarjoili pallon oikeaan laitaan ja Juha Weckström sijoitti pelivälineen varmasti verkkoon. Tässä vaiheessa vieraat ottivat aikalisän, joka ei kuitenkaan joukkueetta enää suuremmin herätellyt. Ajassa 36.05 Valtin kakkosketju oli jälleen asialla ja tällä kertaa Mika Laineen poikkarista Daniel Borek ampui matalan kudin maalivahdin puikoista takakulmaan ja taululla jo 8-1. Tiikerit kuittasi vielä erän lopussa onnekkaan kavennuksen mutta tauolle siirryttiin Valtin selvässä 8-2 johtoasemassa.

Kolmanteen erään suunnitelmana oli lähteä puolustamaan omaa maalia, koska maaleja ei enää tarvinnut tehdä. Rikkonaiseen erään saatiinkiin sitten vielä kunnon maalijuhlat kun tuomarit tasoittivat puntteja istuttamalla vihreäpaitoja boxissa ja Valtin rankaistessa vieraiden pallonmenetyksistä kovalla prosentilla. Maalinteon aloitti Valtti, kun Iiro Oksanen vapautti Kalle Tiitisen ja viime kaudella Indiansissa liigaa vääntänyt tulokas ujutti pallon rystyltä takayläseen. Tiikerit kavensi kahdella nopealla osumalla mutta Kalle Tiitinen katkaisi vieraiden hyvän vaiheen miltei identtisellä osumalla, Petri Pyysingin tehdessä vuorostaan esityön. Valtti takoi seuraavaan viiteen minuuttiin vielä kolme maalia lisää: ensin Valtteri Pitko vapautti Petri Pyysingin maalintekoon läpiajosta, sitten Jani Soini ampui Juha Weckströmin tarjoileman kulmavaparin verkkoon ja viimeiseksi Weckström itse siivosi Miikka Rikmanin ampuman laukauksen irtopallon verkkoon ja taululla komeilivat lukemat 13-4. Tiikerit sai lopussa kavennettua vielä kahdesti ja Juha Weckström alusti välissä Risto Remeksen iskemän Valtin 14. osuman. Loppulukemat Latokartanossa näin 14-6 Idän Helmelle.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti          
5 Pitko Valtteri 0 1 1 +5 0
9 Rikman Miikka 0 1 1 +2 2
10 Tanska Jukka          
11 From Patrik          
14 Sorjonen Kalle 0 0 0 +3 2
16 Saharinen Pekka 1 0 1 +5 0
17 Remes Risto 3 2 5 +4 0
18 Oksanen Iiro 1 1 2 +4 2
19 Ruokokoski Vesa          
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti          
22 Borek Daniel 1 1 2 +3 0
29 Laine Mika 0 1 1 +2 2
30 Varis Toni 0 0 0   0
51 Toivola Teppo          
52 Pyysing Petri 1 2 3 +4 2
62 Weckström Juha 3 2 5 +4 0
71 Mäenpää Matti 0 1 1 +1 0
74 Uotinen Matti 0 0 0 0 0
78 Soini Jani 1 1 2 +2 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 +3 0
87 Veijalainen Jami 1 0 1 +4 0
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 2 0 2 +4 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet