Valtti – FLOB, 5-5

valtti_headershot_14_4

Lauantai 25.10.2014 – II.divisioona
Latokartanon Liikuntahalli, Helsinki, klo 15.30

Valtti – FLOB, 5-5 (1-3, 4-0, 0-2, 0-0)

Ennakko

Valtti palaa viime viikonlopun ottelutauolta takaisin tositoimiin kun lauantain kotiottelussa vastaan asettuu espoolainen FLOB. Valtti on lohkon kärkipäässä aloitettuaan kauden kahden ottelun voittoputkella, FLOB puolestaan on kahden ottelun tappioputkessa, voitettuaan kauden avauksessa Greasersin vieraissa mutta kaaduttuaan sittemmin kotiotteluissa sekä Jokereille että Piratesille. Ennen päivän otteluaIdän Helmi on lohkon ainoa tappioton joukkue ja voitolla joukkue siirtyisi takaisin lohkon piikki paikalle. FLOB on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla 9.

Valtin kokoonpano saattaa vielä elää sillä viimeistelyharjoitusten jälkeen on ilmennyt vielä muutamia viime hetken poissaoloja sairastumisten takia. Täydet kolme viisikkoa saataneen kuitenkin taas liikkeelle ja Idän Helmi lähtee pirteällä pelillä hakemaan jatkoa hyvin alkaneelle kaudelle.

Ottelu Latokartanon liikuntahallissa alkaa kello 15.30. Otteluun on vapaa pääsy mutta paikkoja on rajoitetusti, joten tule ajoissa. Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

B0nuURjIUAEB0LG

Raportti

Valtin tappioton putki sai jatkoa lauantaina vaikka vierailija FLOB olikin karata heti ensimmäisessä erässä omille teilleen. Idän Helmi tuntui olevan unessa koko avauserän ja FLOB pääsi takomaan taululle jo 0-3 johtolukemat ennenkuin Valtti sai jalkojaan liikkeelle. Herätyksen tarjosi puolustajapari Oksanen-Pitko, joista ensin mainitun loistava pakki-pakki avaus läpi kentän tavoitti maalille nousseen Pitkon ja puolustaja kavensi avauserän lukemiksi 1-3.

Toisessa erässä Valtti pääsi paremmin jo peliin sisään vaikka tiiviisti miestä merkannut FLOB roikkui ja repi minkä kerkesi. Erän avauspuolisko oli rikkonaista ja Valtti pääsi alkuun kahdesti yrittämään kavennusta ylivoimalla, kuitenkin tuloksetta. Jälkimmäisestä jäähyyn johtaneesta tilanteesta ei isompi boxi olisi ollut vääryys, kun Mika Laine ajettiin pelin ollessa jo poikki vaarallisesti yli laidan katsomoon. Ajassa 26.57 Valtti onnistui vihdoin kavennuksessa, kun Antti Hiltunen tarjoili maalin takaa tekopaikan Petri Pyysingille, joka laittoi pallon tyhjään verkkoon. Tämän jälkeen vieraille tarjoiltiin rangaistuslaukausta keskialueen rikkeestä mutta Vesa Tallqvist Valtin maalilla peitti kesyn yrityksen varmasti. Valtti pääsi seuraavaksi pelaamaan miltei kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa, kun tuomarikaksikko otti uudestaan roolia ja passitti alivoiman alussa pallon keskialueella riistäneen Valtteri Pitkon Aki Korhosen seuraksi boxiin. Espoolaisten ylivoima junnasi kuitenkin tehottomasti ja Tallqvist napsi kiinni ne laukaukset joita alivoimakolmikko ei ehtinyt peittämään. Erän puolivälissä momentum siirtyi lopullisesti Valtille kun FLOB otti jäähyn ja Valtin ylivoima sahasi tasoituksen 3-3:een. Tarjoilijana toimi jälleen Iiro Oksanen, joka petasi tekopaikan takatolpille Kalle Tiitiselle, joka sai nosta pallon miltei tyhjiin. Heti seuranneesta aloituksesta Jani Soini nappasi pallon ja toimitti sen tarkasti takayläseen ja pysäytti kellot vain 4 sekuntia edellisestä. Valtti osui vielä seuraavaankin vaihtoon, kun vaparikuviosta Petri Pyysing tarjoili ja Valtteri Pitko pyssytti lukemiksi 5-3.

Kolmas erä alkoi Valtin karmealla nukahduksella, kun kesken kotijoukkueen ylivoiman yksinäinen FLOB-peluri heitti keskiviivalta putoavan lehden kohti takayläkulmaa ja yllätti Vesa Tallqvistin. Erän edetessä Valtin liike alkoi taas hiipumaan ja vieraat pääsivät takaisin peliin. Valtti ei käyttänyt muutamia tekopaikkojaan johdon kasvattamiseen ja kuten usein käy, kaveri tuli vihdoin tasoihin kun FLOB osui onnekkaasti erän puolivälissä ylivoimalla. Loppuerä mentiin tasatahtiin ja kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua joukkueiden väliseen paremmuuteen, tasattiin pisteet lukemin 5-5.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 0 1 1 +1 0
5 Pitko Valtteri 2 0 2 +1 2
9 Rikman Miikka 0 0 0 0 2
10 Tanska Jukka          
11 From Patrik 0 0 0 0 0
14 Sorjonen Kalle 0 0 0 0 0
16 Saharinen Pekka          
17 Remes Risto 0 0 0 -1 0
18 Oksanen Iiro 0 2 2 +1 0
19 Ruokokoski Vesa          
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti          
22 Borek Daniel 0 0 0 -1 0
29 Laine Mika 0 0 0 0 2
30 Varis Toni 0 0 0   0
51 Toivola Teppo          
52 Pyysing Petri 1 1 2 +2 0
62 Weckström Juha 0 1 1 0 0
71 Mäenpää Matti 0 0 0 0 2
74 Uotinen Matti          
78 Soini Jani 1 0 1 0 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 0 2
87 Veijalainen Jami 0 0 0 0 0
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 1 0 1 +2 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet