M-Team II – Valtti: 4-6

valtti_headershot_14_7
Lauantai 4.10.2014 – II.divisioona
Ruskeasuon Arena Center, Helsinki, klo 18.30

M-Team II – Valtti, 4-6 (3-2, 0-4, 1-0)

Ennakko

Idän Helmen sarjakausi käynnistyy lauantaina M-Team II:n vieraana Ruskeasuolla. Viime kaudella lohkonsa kärkipäässä vaikuttanut M-Team II on hieman uusiutunut tälle kaudelle mutta ennakkoskouttaus ei ole paljastanut joukkueesta suuria heikkouksia. Syksyn harjoituspelit ovat sujuneet tasaisissa merkeissä vaikka viimeisessä harjoistusottelussa Raseborg olikin Smurffeja parempi selkein numeroin. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä käytiin viime syksynä harjoitusottelussa, jossa Smurffit oli tuolloin Valttia vahvempi.

Valtti saa liikkeelle täyden miehityksen kun sairastupa on vihdoin tyhjentynyt. Valmennuksella onkin vielä pelivaraa viimeistellä lopullinen rosteri lauantaina, koska tarjolla on pitkästä aikaa jopa enemmän pelimiehiä kuin otteluun saa nimetä. Valtin kuumien nimien osastolta kannattaa seurata ainakin cupissa ja harjoitusotteluissa hyviä otteita esittäneitä uusia hankintoja Kalle Tiitistä ja Petri Pyysingiä. Takalinjoilla Iiro Oksanen tuo joukkueen peliin lisää juonikkuutta ja liigakokemusta. Viime kauden maaliruiskuista Jami Veijalainen ja Jani Soini ovat olleet valmistavissa harjoituksissa hyvässä vireessä, joten tehoja sopii odottaa laajemmaltakin rintamalta. Perinteisesti M-Team II:n ja Valtin ottelut ovat olleet runsasmaalisia ja kaikki merkit viittaavat siihen että verkko heiluu lauantainakin.

Ottelu Ruskeasuon AC:ssa alkaa kello 18.30.  Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Idän Helmi aloitti kautensa voitokkaasti kun Ruskeasuon Arena Centerissä kaatui M-Team II vahvan toisen erän turvin lukemin 4-6.

Isännät aloittivat ottelun vahvasti ja iskivät heti kovan karvauksen Valtin alakertaan. Ajassa 3:16 paine tuotti tuloksen ja pallo kaivettiin ensi kertaa Vesa Tallqvistin selän takaa. Valtti kuittasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Jami Veijalainen kanttasi vaparin jälkeen Vesa Ruokokosken syötöstä Idän Helmen kauden avausosuman. Vain kahta minuuttia myöhemmin Smurffit siirtyivät kuitenkin taas johtoon ja erän puolivälin jälkeen kotijoukkue kasvatti johdon jo kahteen maaliin. Valtti kuitenkin nousi erän lopulla taas maalin päähän kun Jami Veijalainen tarjoili päädystä keskustaan Kalle Sorjoselle, joka tälläsi pallon etukulmaan ja taukotilanteeksi 3-2.

Toiseen erään tuli taisteleva Valtti ja pelin painopiste siirtyi vahvasti Smurffien kenttäpuoliskolle. Erän alkupuolella vieraat naputtivat neljään minuuttiin kolme maalia ja siirtyivät vahvaan johtoasemaan. Ensin Mika Laineen komea nousu ja syöttö takatolpalle vapauttivat Jani Soinin iskemään pallon tyhjiin ja pelin tasoihin. Kahta minuuttia myöhemmin Valtin “tulokkaat” olivat asialla kun Petri Pyysing tarjoili tekopaikan maalin eteen ja maalinedustatilanteita koko ottelun hallinnut Kalle Tiitinen siirsi pallon verkkoon. Sama ketju oli asialla kohta toistamiseen, kun Pyysingin oivaltava pystysyöttö löysi Smurffien alueelle ajaneen Valtteri Pitkon, jonka namukkaasta poikkisyötöstä Antti Hiltunen pääsi iskemään Valtin viidennen osuman. Erän loppupuolella Valtti pääsi ylivoimalle ja karkasi tavoittamattomiin, kun Petri Pyysing syötti ja Miikka Rikman tälläsi etukulmaan lukemat 3-6.

Kolmannessa erässä harjoiteltiinkin sitten johtoasemassa pelaamista, joka ei ole koskaan ollut Valtin vahvuuksia. Tällä kertaa koko joukkue piti palloa kypsän rauhallisesti eikä Smurffeille annettu liikaa paikkoja päästä peliin mukaan. Kotijoukkueen onnistui viimeisessä erässä kaventaa tilanteeksi 4-6 mutta ilman maalivahtiakin takaa-ajo jäi vajaaksi ja sarjapisteet lähtivät iloisesti Itä-Helsinkiin vieraiden matkassa.

Valtilla oli ottelussa reilusti maalipaikkoja lisäosumiinkin mutta kotijoukkueen maalivahtityöskentely oli tällä kertaa hyvin kohdillaan. Lisäksi erikoismaininta ottelun erotuomariparille joka piti pelin hallinnassaan ja linjan selkeänä, josta kertookin vain yksi ottelussa annettu kahden minuutin rangaistus.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 1 0 1 +2 0
5 Pitko Valtteri 0 1 1 +2 0
9 Rikman Miikka 1 0 1 -1 0
10 Tanska Jukka          
11 From Patrik          
14 Sorjonen Kalle 1 0 1 0 0
16 Saharinen Pekka          
17 Remes Risto 0 0 0 0 0
18 Oksanen Iiro 0 0 0 +2 0
19 Ruokokoski Vesa 0 1 1 0 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti          
22 Borek Daniel 0 0 0 -1 0
29 Laine Mika 0 1 1 -1 0
30 Varis Toni 0 0 0   0
51 Toivola Teppo          
52 Pyysing Petri 0 2 2 +2 0
62 Weckström Juha 0 0 0 -1 0
71 Mäenpää Matti 0 0 0 0 0
74 Uotinen Matti          
78 Soini Jani 1 0 1 -1 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 0 0
87 Veijalainen Jami 1 1 2 0 0
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 1 0 1 +2 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet