Jokerit – Valtti, 8-15

valtti_headershot_14_7

Perjantai 28.11.2014 – II.divisioona
Campo Sport Center, Vantaa, klo 18.30

Jokerit – Valtti, 8-15 (4-3, 2-8, 2-4)

Ennakko

Idän Helmi kohtaa perjantain vierasottelussa yhden lohkon kuumimmista nimistä kun Valttia isännöi Jokerit. Kovalla metelillä kauteen lähtenyt joukkue on kyntänyt lohkon häntäpäässä pitkässä tappioputkessa ja muutoksista joukkueessa on jo huhuttukin. Kotijoukkueella on näytön paikka ja Valtti lähtee vieraspeliin muutamalla isolla kysymysmerkillä varustettuna. Viikon valmistavista harjoituksista on puuttunut sairastelun vuoksi mm. ykkösvahti Vesa Tallqvist ja pistekärki Petri Pyysing on kärsinyt kulkupeliongelmista. Lisäksi Mika Laine ja Miikka Rikman ovat koko viikon sivussa. Ketjukoostumuksia onkin jouduttu vetämään uusiksi mutta Idän Helmi lähtee silti ennakkoluulottomasti haastamaan Jokereita sarjapisteistä.

Ottelu Campo Sport Centerissä alkaa kello 18.30.  Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Valtti haki kaksi sarjapistettä Jokereiden kustannuksella perjantain ottelusta Campossa. Vaikka taululle lyötiin suurinumeroiset lukemat, ei ottelu ollut katsojillekaan herkkua. Virheitä tehtiin puolin ja toisin runsain mitoin eikä suurempia taktisia hienouksia nähty. Idän Helmi pelasi yhden kauden huonoimmista peleistä ja paljon Jokereiden nykykunnosta kertookin se, että huonollakin pelillä Valtti harjasi selkeät 8-15 lukemat.

Ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti kotijoukkue Jokerit. Valtin lähdettyä hyökkäykseen, jäi perinteiseen tapaan yksi jokeripeluri roikkumaan syvälle vieraiden kenttäpuoliskolla ja toisessa päässä blokatun vedon jälkeen pitkä pystysyöttö avasi läpiajopaikan, josta tauluun 1-0. Valtti tuli parin minuutin päästä tasoihin, kun Jami Veijalainen ruokki maalin takaa Risto Remestä, joka iski etutolpalta pelin tasoihin. Valtti siirtyi johtoon kun Iiro Oksanen tarjoili ja Kalle Tiitinen iski pelin ensimmäisen osumansa ajassa 9:59. Kun Jani Soini osui vielä Juha Weckströmin kulmavaparista lukemiksi 1-3, iski Idän Helmelle jo hyvänolon tunne puseroon ja kotijoukkue kiri erän lopussa kolmella osumalla tasoihin ja ohi. Tauolle lukemissa 4-3.

Toisen erän alkuun Valtti onnistui viime sekunnilla hyödyntämään ylivoimansa, kun Iiro Oksanen laukoi Petri Pyysingin siirrosta pelin tasoihin. Heti seuraavassa vaihdossa Jukka Tanska antoi pallon kulmassa Juha Weckströmille ja tämä veti kääntörannarin tiukasti maalin kattoon ja peli 4-5 Valtille. Jokerit heräsi vielä kertaalleen ja tuli kohtapuoleen kahdella nopealla osumalla taas rinnalle ja ohi, tilanne 6-5 ajassa 23:50. Erän loppupuolisko olikin sitten miltei yhtä maalia, Jokereiden heitellessä satunnaisia kaaripalloja Valtin puolustuksen selustaan ja Valtin hääriessä mielin määrin Jokereiden maalin tienoilla. Ensin Valtteri Pitko tasoitti siirretyn rangaistuksen aikana Petri Pyysingin syötöstä ajassa 30:15, seuraavaksi Jukka Tanska osui vain 7 sekuntia aloituksesta Jani Soinin karvattua pallon irti ja Tanska päätti hektisen kahden minuutin ryöpytyksen iskemällä toistamiseen ajassa 32:01 jälleen Jani Soinin syötöstä. Jokerit selvisi välissä yhdestä alivoimasta mutta Valtti kuittasi heti jäähyn päättymisen jälkeen lukemiksi 6-9, kun Petri Pyysing tarjoili ja Kalle Tiitinen maalasi ajassa 35:18. Seuraavassa vaihdossa Daniel Borek tarjoili hyvän nousun päätteeksi takaviistoon Antti Hiltuselle, joka pyssytti keskeltä Valtille kympin täyteen. Jokerit vaihtoi maalivahtia mutta Valtti kuittasi vielä erän kahdeksannen osumansa, kun Kalle Tiitinen ohjasi Petri Pyysingin laukauksen verkkoon ja täydensi näin hattutemppunsa. Toiselle erätauolle lukemista 6-11.

Kolmannessa erässä pelailtiin taas Valtin komennossa. Erän ensimmäisen maalin iski Petri Pyysing, Kalle Tiitisen loistavasta siirrosta. Valtin toinen ylivoima erässä onnistui, kun Jani Soini tarjoili kauniisti takatolpalle, josta Jami Veijalainen siirsi helposti tyhjiin ja taululla 6-13. Jäähyjä huudeltiin vielä muutamat joukkueiden kesken ja ylivoimia pyöriteltiin tehottomasti, kunnes Jami Veijalainen iski Risto Remeksen tarjoilusta maalin edustalta lukemat 6-14. Petri Pyysing osui vielä toistamiseen erässä Pekka Saharisen syötöstä, ennenkuin Jokerit kavensi vielä kahdella lahjamaalilla aivan erän lopulla. Pisteet itään siis lopulta lukemin 8-15.

Jokerit on myllertänyt sittemmin kokoonpanoaan ja hankkinut penkin taakse Valtistakin tutun Sami Martikaisen. Työtä varmasti riittää, sillä niin kuriton ja puolustussuuntaan haluton “joukkue” oli Jokereilla liikenteessä, että vastaavaa ei viime vuosina ole liiemmin nähty. Kun soppaan vielä lisättiin koko pelin ajan tuomareille huudellut penkki ja muutamat tuomaria läpi ottelun omine huutoinen leikkineet pelaajat, ei perjantai-illasta Campossa jäänyt paljoa positiivista muisteltavaa.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 1 0 1 +3 0
5 Pitko Valtteri 1 0 1 +2 0
9 Rikman Miikka          
10 Tanska Jukka 2 1 3 -1 0
11 From Patrik 0 0 0 0 0
14 Sorjonen Kalle          
16 Saharinen Pekka 0 1 1 +3 0
17 Remes Risto 1 1 2 +3 0
18 Oksanen Iiro 1 1 2 +3 0
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 +3 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti          
22 Borek Daniel 0 1 1 +3 0
29 Laine Mika          
30 Varis Toni          
51 Toivola Teppo 0 0 0   0
52 Pyysing Petri 2 4 6 +3 0
62 Weckström Juha 1 1 2 -1 0
71 Mäenpää Matti          
74 Uotinen Matti          
78 Soini Jani 1 3 4 -1 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 -1 2
87 Veijalainen Jami 2 1 3 +3 0
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 3 1 4 +3 2
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet