AC HaKi – Valtti, 7-3

valtti_headershot_14_5
Perjantai 7.11.2014 – II.divisioona
Campo Sport Center, Vantaa, klo 18.30

AC HaKi – Valtti, 7-3 (1-1, 3-1, 3-1)

Ennakko

Valtin vieraskiertue jatkuu perjantaina Campossa toisella peräkkäisellä ottelulla hakunilalaisia vastaan. Tällä kertaa Idän Helmeä vastaan asettuu sarjanousija AC HaKi, entinen liigassakin esiintynyt vantaalaisjoukkue joka on sittemmin vuosi kerrallaan noussut alasarjoista takaisin kakkoseen. HaKi on aloittanut kautensa vahvasti, voittaen molemmat kotiottelunsa sekä Greasersiä että HIFK:ta vastaan ja saalistaen vierastasurin M-Team II:sta vastaan. Vieraissa joukkue on lisäksi kärsinyt kaksi tappiota, ensin niukasti Piratesille kauden avauksessa ja sittemmin Hyvinkäällä SCH:lle. Joukkue on täynnä vanhojen HaKi-tähtien tuomaa kokemusta mutta nuorempaa jalkaakin on joukkueen kokoonpanossa mm. ex-SSV Tommi Vappulan muodossa.

Valtti joutuu otteluun ilman kovaa luottokolmikkoa, kun Antti Hiltunen, Valtteri Pitko ja Iiro Oksanen joutuvat kaikki jättämään ottelun väliin. Lisäksi Matti Uotinen on poissa kokoonpanosta. Täydennystä rosteriin tuovat kauden ensimmäiseen sarjaotteluunsa valmistautuvat hyökkääjät Jukka Tanska ja Antti Mähönen. Helppoa iltapuhdetta ei siis ole Valtille luvassa Campon illassa vaikka joukkue lähteekin peliin lohkon piikkipaikalta ainoana tappiottomana joukkueena. Avainpelaajien ollessa sivussa on koko joukkueen nostettava pelinsä tasoa ja vain nappisuorituksella irtoaa pisteitä Campon tulitikkuaskista.

Ottelu Campo Sport Centerissä alkaa kello 18.30.  Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

AC HaKin ennakko

Raportti

Valtti kärsi kauden avaustappionsa AC HaKin vieraana, kun paremmin viimeistellyt kotijoukkue oli lopulta selvästi parempi lukemin 7-3. Idän Helmi lähti otteluun kauden pienimmällä kokoonpanolla, kun Antti Mähönen joutui työkiireiden vuoksi jälleen siirtämään kauden avaustaan ja Vesa Ruokokoski aloitti penkin puolella telottuaan nilkkansa alkuviikosta.

Heti ensimmäisessä erässä nähtiin pirteän kotijoukkue uudistunut ilme, kun HaKi oli nostanut kokoonpanoon nipun A-junioreita. Jalkaa siis riitti ja Campon pienessä askissa kotijoukkueen aktiivinen karvaus tuottikin vaikeuksia Valtin pelinavaukselle. HaKi onnistui erässä ensimmäisenä maalinteossa, kun pienen paineen jälkeen veto viivasta upposi maskin läpi Valtin verkkoon. Valtin kuitti tuli erän puolivälin jälkeen, kun Jani Soini pomputteli pallon maalin edustalle ja Jukka Tanska onnistui neppaamaan pelivälineen ohi HaKin maalivahdin. Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toisessa erässä HaKi lähti nopeasti karkumatkalle. Erän alkuun jäänyt ylivoima ei vielä tuonut tulosta, mutta ajassa 22:40 nopea vastaisku vei isännät 2-1 johtoon. Valtti pääsi niinikään kokeilemaan ylivoimaansa erän alkupuolella mutta pelinteon vaikeus jatkui ja tasoitusta ei kuulunut. Ajassa 27.10 HaKi siirtyi jo 3-1 johtoon kun kulmavaparin jälkeen Valtin puolustus uinahti oman maalin edustalla. Erän puolivälissä nähtiin jäähyjä vähän joka suuntaan, kun ottelun hermostunut tuomarikaksikko hukkasi lopullisesti miltei koko ottelun hakusessa olleen linjansa. HaKi kuittasi lopulta tilanteeksi 4-1 rangaistuslaukauksesta, ennenkuin Patrik From onnistui kaventamaan maalin edustalta taukotilanteeksi 4-2. Valtilla oli erässä omat maalipaikkansa, mutta viimeistely ontui jälleen kerran ja putket kolisivat.

Kolmas erä alkoi jälleen HaKin nopealla avausmaalilla, kun vastaisku oikealta laidalta päätyi nättiin poikkariin ja pallo takatolpalta tyhjiin. Valtin kavennus tuli ajassa 44:30 kun Pekka Saharinen taisteli irtopallon Petri Pyysingille, joka tälläsi taululle 5-3 lukemat. Erän puoliväliin tarjottiin taas lahjaylivoimaa kotijoukkueelle, kun Juha Weckström nappasi takakarvista pallon puhtaasti pois ja tilanteen vierestä nähnyt tuomari huusi puhtaan pallokontaktin mutta toiselta puolelta kaukaloa kotijoukkueen vaihtopenkin huutoihin reagoinut erotuomari tarjosi kaksiminuuttista Valtille. HaKi onnistuikin ylivoimalla ja siirtyi jo 6-3 johtoon. Muutamaa minuuttia edellisestä tarjottiin kotijoukkueelle jälleen ylivoimaa täysin käsittämättömästä tilanteesta, jossa HaKin pelaaja syöksyi omintakeisesti päin pallotonta Valtin pelaajaa. Ylivoima toimi jälleen ja tilanne jo 7-3. Aivan erän lopulla Valtilla oli pieni kirin poikanen, joka huipentui koko ottelun tuomaritoimintaa hyvin kuvastaneeseen vaihtoon. HaKi puolusti maaliaan liki puolen minuutin ajan kuuden kenttäpelaajan voimin, ilman että tuomarikaksikko kiinnitti tilanteeseen erityistä huomiota. Vasta katsomosta pitkään kuuluneiden huutojen jälkeen tuomarit heräsivät laskemaan pelaajat ja nostamaan käden pystyyn. Tänään kotijoukkue oli jalalla selvästi parempi ja paljon Valttia tehokkaampi viimeistelyssä, joten voitto olisi irronnut varmasti ilman avustavia erotuomareitakaan.

Valtin sarjaurakka jatkuu seuraavana lauantaina kotiottelulla KorsKaa vastaan.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti          
5 Pitko Valtteri          
9 Rikman Miikka 0 0 0 0 0
10 Tanska Jukka 1 0 1 0 0
11 From Patrik 1 0 1 -2 0
14 Sorjonen Kalle 0 0 0 -2 4
16 Saharinen Pekka 0 1 1 +1 0
17 Remes Risto 0 1 1 -2 0
18 Oksanen Iiro          
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 +1 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti          
22 Borek Daniel 0 0 0 -1 2
29 Laine Mika 0 0 0 +1 0
30 Varis Toni 0 0 0   0
51 Toivola Teppo          
52 Pyysing Petri 1 0 1 0 0
62 Weckström Juha 0 0 0 0 2
71 Mäenpää Matti 0 0 0 -2 0
74 Uotinen Matti          
78 Soini Jani 0 1 1 0 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 0 0
87 Veijalainen Jami 0 0 0 0 0
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 0 0 0 +1 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet