Pirates – Valtti, 2-3

valtti_headershot_14_7

Sunnuntai 2.11.2014 – II.divisioona
Campo Sport Center, Vantaa, klo 14.00

Pirates – Valtti, 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

Ennakko

Idän Helmen sarjakausi jatkuu vierasottelulla Hakunila Piratesia vastaan sunnuntaina klo 14.00 Campossa. Pirates haastoi Idän Helmen harjoitusotteluun jo ennen kauden alkua Latokartanossa, jolloin Valtti oli niukasti parempi. Hakunilalaiset ovat aloittaneet kautensa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla, kukistaen maalilla sekä FLOBin että AC HaKin, mutta kaatuen vieraissa HIFK:lle.

Valtti lähtee otteluun vielä tappioitta, vaikka FLOB oli viime viikolla yllättää ja väänsi Latokartanossa lopulta tasapelin. Muutama avainpelaaja on poissa viikonlopun kokoonpanosta mutta laajan rosterin ansiosta täydet kolme ketjua saadaan varmasti kasaan sunnuntain otteluun.

Ottelu Campo Sport Centerissä alkaa kello 14.00.  Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Valtti raapi kasaan taas kaksi sarjapistettä kun Hakunilan Pirates kaatui sunnuntaina Campossa jalkapallolukemin 2-3. Idän Helmen sankarina toimi 28 kertaa pallon tielle heittäytynyt maalivahti Vesa Tallqvist, joka nollasi kotijoukkueen yritykset kerta toisensa jälkeen ja piti Valtin mukana pelissä, Valtin oma peli puolestaan yskähteli ja Campon pomppuisa tulitikkuaski teki pelinrakentelusta tuskaista. Voitto irtosi kuitenkin lopulta niukasti ja Idän Helmi jatkaa lohkon piikkipaikalla neljän pelin jälkeen ilman tappioita.

Ottelun avauserässä Valtilla oli jo useita maalipaikkoja mutta Piratesin maalivahti esitti niinikään hyviä otteita ja piti kotijoukkueen vielä pelillä. Erän puoliväliin molemmat joukkueet vihdoin avasivat maalihanansa ja ensimmäisenä kuparisen rikkoi Valtti. Petri Pyysing tarjoili vaparista sivuun ja Valtteri Pitko sivalsi tarkasti jo kolmannen maalinsa kahteen otteluun. Heti seuraavaan vaihtoon Valtti osui uudestaan, kun Jani Soini tarjoili ja Miikka Rikman laukoi hieman onnekkaan kimmokkeen kautta taululle jo 0-2. Pirates kuittasi kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa omalla onnenkantamoisellaan, kun ikävän kimmokkeen ottanut laukaus upposi Valtin maalin takakulmaan. Valtti pääsi vielä kokeilemaan ylivoimaansa avauserässä mutta peli puuroutui ja tauolle mentiin 1-2 lukemissa.

Toisessa erässä jatkettiin tasaisissa merkeissä, maalivahtien näytellessä pääosaa molemmissa päädyissä. Valtti onnistui erässä kertaalleen, kun raivokkaasti ottelussa uurastanut Pekka Saharinen survoi takatolpilta Petri Pyysingin laukauksen karat sisään ja vei Valtin 1-3 johtoon. Erässä Valtti sai vielä kahdesti jauhaa ylivoimaa mutta ensimmäisen erän tavoin laukaukset jäivät piippuun ja ylivoima tehottomaksi.

Kolmanteen erään Pirates tuli paremmalla jalalla ja pakotti Valtin puolustamaan. Erän puoliväliin kotijoukkue saikin kavennuksen Valtin keskialueen pallonmenetyksen jälkeen ja pääsi miltei heti perään kokeilemaan omaa ylivoimaansa. Valtin alivoimanelikko kuitenkin puolusti uhrautuvasti ja piti Piraatit pois maalintekosektorista ja lukemat säilyivät 2-3:ssa. Erän lopulla Valtin Kalle Tiitinen haastoi mallikkaasti vastaiskuista ja ansaitsi itselleen rankkarin mutta tällä kertaa rystyveiviä ei nähty ja maali jäi tekemättä. Valtti ei saanut ylivoimalla ratkottua peliä, vaikka vedot napsuivat maalikehikkoon useamman kertaa. Aivan ottelun lopussa Tiitinen haastoi jälleen maalille ja ansaitsi Idän Helmelle vielä uuden ylivoiman viimeiselle minuutille mutta lisämaaleja ei enää nähty ja pisteet matkasivat Itään lukemin 2-3.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti          
5 Pitko Valtteri 1 0 1 +2 0
9 Rikman Miikka 1 0 1 +1 0
10 Tanska Jukka          
11 From Patrik 0 0 0 -1 0
14 Sorjonen Kalle 0 0 0 -2 0
16 Saharinen Pekka 1 0 1 +2 0
17 Remes Risto 0 0 0 -2 0
18 Oksanen Iiro          
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -2 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti          
22 Borek Daniel 0 0 0 -2 0
29 Laine Mika 0 0 0 0 2
30 Varis Toni 0 0 0   0
51 Toivola Teppo          
52 Pyysing Petri 0 2 2 +2 0
62 Weckström Juha 0 0 0 +1 0
71 Mäenpää Matti          
74 Uotinen Matti          
78 Soini Jani 0 1 1 +1 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 +1 0
87 Veijalainen Jami 0 0 0 +2 0
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 0 0 0 +2 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet