Greasers – Valtti, 8-9 ja.

Greasers - Valtti

Sunnuntai 14.12.2014 – II.divisioona
Korson Lumo, Vantaa, klo 18.30

Greasers – Valtti, 8-9 ja. (2-2, 2-3, 4-3, 0-1)

Ennakko

Idän Helmi lähtee laittamaan syyskauden pakettiin sunnuntaina Korsoon, kun viimeisessä joulutaukoa edeltävässä ottelussa vastaan asettuu paikallinen Greasers. Joukkueet ovat kohdanneet aikaisempina kausina useampaan otteeseen mutta tällä kaudella Greasers on esiintynyt poikkeuksellisen pirteästi ja majailee sarjataulukon keskikastissa aivan Valtin kintereillä. Lumon pomppuisa parketti ei ole ollut Valtin mieluisampia alustoja, joten helppoa ottelua ei ole tiedossa. Idän Helmi saa kuitenkin liikkeelle miltei täyden rosterin, joten jalkoja pitäisi sunnuntaina riittää.

Ottelu Lumossa alkaa kello 18.30.  Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Valtti siirtyi joulutauolle nappaamalla niukan jatkoaikavoiton Korsosta kun paikallinen Greasers kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 8-9. Maalinteon ottelussa aloitti Valtti, kun Antti Mähönen tökkäsi pomppupallon ruuhkan keskeltä maalin eteen Risto Remekselle, joka siirsi pallon verkkoon. Greasers tuli kuitenkin pikaisesti tasoihin ja meni kohtapuoleen jo johtoonkin maalitykki Hinttaniemen kahdella osumalla. Taukolukemiksi saatiin kuitenkin 2-2 kun Matti Mäenpää nousi erän lopulla laidalta ja ampui tarkasti takayläseen.

Toisessa erässä tehtiin niinikään tasatahtiin. Valtin erän ensimmäisestä osumasta vastasi Kalle Tiitinen, joka osui Petri Pyysingin passista heti ensimmäisessä vaihdossa. Greasers tuli taas tasoihin ennenkuin Antti Hiltinen sivalsi Valtin taas 2-3 johtoon Iiro Oksasen tarjoilusta. Erän puolivälin jälkeen Greasers kuitenkin tuli taas tasoihin, kunnes Jani Soini paukutti lähes keskiviivalta putoavan lehden verkon perukoille ja taukolukemiksi 4-5 vieraille.

Kolmannen erän alkuun Valtti joutui taistelemaan viisi minuuttia alivoimalla Mika Laineen boxin seurauksena, mutta Greasers ei onnistunut ylivoimalla kuin kertaalleen ja tilanne säilyi tasaisena. Erän puolivälissä Valtille tarjottiin puolestaan ylivoimaa ja Jani Soini oli jälleen kärppänä paikalla, laukoen pallonriiston jälkeen pelivälineen Greasers-maalin kattoon ja Valtti taas maalin johtoon. Greasers kuitenkin taisteli kotiluolassaan mallikkaasti ja tuli taas heti seuraavassa vaihdossa tasoihin. Valtti kuittasi niinikään seuraavassa vaihdossa, kun Miikka Rikman tarjoili ja Juha Weckström pyssytti taululle 6-7 Valtille. Seuraavaan pariin vaihtoon Greasers kuitenkin iski kahdesti ja pakotti Valtin aikalisälle ajassa 56:38 miettimään ratkaisuja. Valmennus tiivisti kahteen ketjuun ja painetta alkoikin heti syntyä kotijoukkueen päätyyn. Reilua minuuttia ennen pelin loppuvihellystä saatiinkin ansaittu tasoitus, kun Iiro Oksanen vapautti maalin edustalla päivystäneen Kalle Tiitisen maalintekoon ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikaa tahkottiin tasaisissa merkeissä kunnes tuomaristo antoi pitkään jatkuneiden rikkeiden päätteeksi Greasersille jäähyn ja Valtti sai hakea ratkaisua ylivoimalla. Vajaat parikymmentä sekuntia ylivoimaa riitti tällä kertaa, kun Miikka Rikman tarjoili poikittain Juha Weckströmille ja veteraanipistooli ampui sarjapisteet Itä-Helsinkiin lukemin 8-9.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 1 0 1   0
5 Pitko Valtteri          
9 Rikman Miikka 0 2 2   0
10 Tanska Jukka          
11 From Patrik          
14 Sorjonen Kalle          
16 Saharinen Pekka          
17 Remes Risto 1 0 1   0
18 Oksanen Iiro 0 2 2   0
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0   0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti 0 2 2   0
22 Borek Daniel 0 0 0   0
29 Laine Mika 0 0 0   7
30 Varis Toni          
51 Toivola Teppo 0 0 0   0
52 Pyysing Petri 0 1 1   0
62 Weckström Juha 2 0 2   0
71 Mäenpää Matti 1 0 1   0
74 Uotinen Matti          
78 Soini Jani 2 0 2   0
81 Korhonen Aki 0 0 0   0
87 Veijalainen Jami 0 0 0   0
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 2 0 2   0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet