Tiikerit – Valtti, 9-5

Perjantai 16.1.2015 – II.divisioona
Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa, klo 18.30

Tiikerit – Valtti, 9-5 (4-2, 0-2, 5-1)

Ennakko

Idän Helmi kohtaa perjantai-illan ottelussa sarjataulukossa tasapisteissä olevan Tikkurilan Tiikerit. Kyseessä on lohkon kärkikamppailu, sillä joukkueet jakavat lohkon kakkossijan 15 sarjapisteellä yhdessä AC Hakin kanssa, Valtin viedessä keskinäisten otteluiden maalierovertailun. Syyskierroksen ottelussa Valtti oli vahvempi kotonaan lukemin 14-6, mutta Tiikerit on kauden mittaan parantanut suoritustasoaan ja luvassa lienee lisäksi aina vaikea parkettiottelu Tikkurilan Urheilutalolla. Idän Helmi lähtee otteluun täydellä 20 pelaajan rosterilla ja valmennusjohto onkin joutunut tosissaan painimaan pelaajavalintojen kanssa hyvän harjoitusjakson ja osallistumisprosentin ansiosta.

Ottelu Tikkurilan Urheilutalolla alkaa kello 18.30.  Tervetuloa kannustamaan Valtti voittoon !

Raportti

Valtti maistoi tappion karvasta kalkkia Tikkurilassa, kun Tiikerit väänsi lopulta niukan kotivoiton Idän Helmen kustannuksella. Vieraat olivat hyvin pelissä mukana mutta lopussa nuoret Tiikerit karkasivat johtoasemaan ja latoivat ottelun viimeisillä minuuteilla vielä pari varmistusosumaa tyhjiin.

Ottelun alku oli selkeästi kotijoukkueen hallintaa. Ensimmäiseen kymppiin Tiikerit naputti kolme osumaa Valtin vielä ihmetellessä Tikkurilan hienoa mattoalustaa. Vasta 14 minuutin kohdalla Valtti pääsi taululle, kun Petri Pyysing karkasi läpi ja sijoitti varmasti vieraiden avausosuman. Paria vaihtoa myöhemmin Valtin pistekärki oli taas mukana hyvässä, kun Pyysing vapautti Kalle Tiitisen maalitekoon ja peli 3-2. Tiikerit kuittasi kuitenkin erän lopulla vielä ylivoimaosuman ja tauolle mentiin lukemissa 4-2.

Heti toisen erän alkuun Valtti sai hyvän vaihteen päälle. Ensin Petri Pyysingin syöttö löysi oikealta laidalta Juha Weckströmin ja tämä ampui tarkasti pallon verkkoon ja Valtti nousi jo maalin päähän. Paria minuuttia myöhemmin Miikka Rikmanin viivalaukaus pomppi ruuhkan läpi maalille ja Jani Soini osui viimeisenä pelivälineeseen, tuoden Valtin tasoihin lukemiin 4-4. Toisen erän loppupuolisko oli taas Tiikereiden hallintaa mutta Vesa Tallqvist piti upeilla torjunnoillaan pelin tasoissa ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 4-4.

Kolmas erä alkoi Idän Helmen kannalta mollivoittoisesti, kun Tiikereiden hidas hyökkäys puhkoi laiskasti alas valuneen Valtin viisikon ja pitkän poikkarin jälkeen takatolpalta päästiin lyömään tauluun 5-4 johto kotijoukkueelle. Valtin vastaus tuli paria minuuttia myöhemmin, kun Petri Pyysing löysi jälleen Kalle Tiitisen ja maalitykki pommitti läheltä pelin taas tasoihin. Tiikerit kuitenkin onnistui taas pikapuoliin maalinteossa, kun Valtin maalille unohdettu vastustaja pääsi runnomaan läheltä pallon verkkoon ja peli 6-5 Tiikereille. Molemmilla joukkueilla oli vielä tilaisuutensa ylivoimalla mutta kummatkin joukkueet pelasivat hyvää alivoimaa ja lisäosumia ei heti nähty. Valtin hyvä ylivoimapainostus päättyi kesken kun vieraille napsahti heppoinen kaksiminuuttinen ja Tiikerit pääsi tappamaan aikaa ylivoimalla. Valtin alivoima kesti jäähyn mutta lopun kiri loppui lyhyeen Tiikereiden osuttua lopulta kolmesti tyhjiin. Loppulukemat näin 9-5.

SSBL:n otteluseuranta ja tilastot

Valtin pelaajatilastot

Nro Nimi M S P +/- J
4 Hiltunen Antti 0 0 0 -1 0
5 Pitko Valtteri          
9 Rikman Miikka 0 1 1 -1 0
10 Tanska Jukka          
11 From Patrik          
14 Sorjonen Kalle 0 0 0 0 0
16 Saharinen Pekka 0 0 0 +2 0
17 Remes Risto          
18 Oksanen Iiro 0 0 0 0 0
19 Ruokokoski Vesa 0 0 0 -2 0
20 Tallqvist Vesa 0 0 0   0
21 Mähönen Antti 0 0 0 -3 2
22 Borek Daniel 0 0 0 -2 2
29 Laine Mika 0 0 0 -1 0
30 Varis Toni          
51 Toivola Teppo          
52 Pyysing Petri 1 3 4 -1 2
62 Weckström Juha 1 0 1 -2 0
71 Mäenpää Matti          
74 Uotinen Matti 0 0 0 -2 0
78 Soini Jani 1 0 1 -1 0
81 Korhonen Aki 0 0 0 +1 0
87 Veijalainen Jami 0 0 0 -5 2
88 Vilenius Ville          
96 Tiitinen Kalle 2 0 2 0 0
M = maalit +/- = plus-miinus-tilasto
S = syötöt J = jäähyminuutit
P = pisteet